sund Odesláno neděle v 18:11 Sdílet Odesláno neděle v 18:11 Zdravim. Ty ipv6 s prefixem 56 jsou statickenebojsou pridelovane dynamicky? Citovat - - - - Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno neděle v 18:24 Sdílet Odesláno neděle v 18:24 (upraveno) @r2d2 Je dost rozdíl si zaplatit veřejnou fixní IPv4 u Vodafone a mezi tím se někde šušnit s nějakým virtuálním serverem u dalšího subjektu (rychlost, dostupnost). @HKMaly U Vodafone a business tarifů je fixní veřejná IPv4 automaticky součástí bez příplatku. Upraveno neděle v 18:24 uživatelem Adolf.Shitler Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej1 Odesláno neděle v 18:37 Sdílet Odesláno neděle v 18:37 před 24 minutami, sund napsal: Zdravim. Ty ipv6 s prefixem 56 jsou statickenebojsou pridelovane dynamicky? To zatím nikdo autoritativně neřekl. Jediné, co se zatím ví je, že Vodafone dává lease time 40 dní, takže spíš asi ano. Citovat Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HKMaly Odesláno neděle v 19:16 Sdílet Odesláno neděle v 19:16 1 hour ago, r2d2 said: Ano, ty úplně základní VPS nestojí často zdaleka ani kolik chce Vodafone za pevnou IPv4 adresu 🙂 ... tak ty uplne zakladni VPS jsou obcas i zdarma 🙂 1 hour ago, r2d2 said: Ale je to docela předčasné dokud VF neřekne, co bude (či nebude) zavádět. Pokud to rekne. 1 hour ago, r2d2 said: Ale ještě malý dodatek - ono v důsledku lepší otázkou je to, zda bude dále u nefiremních účtů možné mít dál modem v bridge, pokud by to byl jen DS-Lite (v současné době to možné není). Technicky to možné samozřejmě je, ale pokud by to VF přestal umožňovat, tak se budu rozhodně dívat jinam - VF modem jako router je nepoužitelná věc pro mě. To by skutecne byl problem. 53 minutes ago, Adolf.Shitler said: @HKMaly U Vodafone a business tarifů je fixní veřejná IPv4 automaticky součástí bez příplatku. Ano. Ovsem business tarif je drazsi nez home tarif, coz lze brat taky jako priplatek. I kdyz zda se ze nizsi nez kolik se chce ciste za pevnou IP adresu ... Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 5 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno neděle v 19:50 Sdílet Odesláno neděle v 19:50 On ten business není dražší v momentě, kdy si z ceny stáhneš DPH, což se u firem předpokládá, že udělají. Problém bude jenom u těch, kteří nejsou plátci. 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmalecek Odesláno pondělí v 09:53 Sdílet Odesláno pondělí v 09:53 @HKMalyBusiness tarify určitě nejsou dražší, než běžné domácí. Když máte smlouvu (kde je MMP třeba kolem 10k), tak obvykle máte slevy a ne úplně malé. Jak je to u živnostníků s dvěma čísly, to nevím. Ale já jich mám 22 a slevy jsou slušné, určitě větší, než běžná/oficialní cena domácí přípojky. Citovat - Super - - Plzeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sund Odesláno pondělí v 18:19 Sdílet Odesláno pondělí v 18:19 před 23 hodinami, Ondrej1 napsal: To zatím nikdo autoritativně neřekl. Jediné, co se zatím ví je, že Vodafone dává lease time 40 dní, takže spíš asi ano. Tak IPV6 je staticka. 1 Citovat - - - - Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cervotoc Odesláno pondělí v 21:45 Sdílet Odesláno pondělí v 21:45 A na co je tedy vázaná? Smlouvu? Citovat Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Huawei B2368-66 Plzeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HKMaly Odesláno pondělí v 23:25 Sdílet Odesláno pondělí v 23:25 13 hours ago, pmalecek said: @HKMalyBusiness tarify určitě nejsou dražší, než běžné domácí. Když máte smlouvu (kde je MMP třeba kolem 10k), tak obvykle máte slevy a ne úplně malé. Jak je to u živnostníků s dvěma čísly, to nevím. Ale já jich mám 22 a slevy jsou slušné, určitě větší, než běžná/oficialní cena domácí přípojky. Nevim co je MMP ale mluvim prave o pripadu zivnostniku kteri ani nejsou platci DPH. On 11/3/2024 at 6:39 PM, r2d2 said: Ale je to docela předčasné dokud VF neřekne, co bude (či nebude) zavádět. On 11/2/2024 at 11:13 PM, Adolf.Shitler said: Ohledně toho času, kdy se dočkají dual-stack i home useři, se tady snad v pondělí zjevní někdo z VF (Ondra?) a třeba na to odpoví. Tak zatim zadne vyjadreni na tema jestli domaci uzivatele dostanou IPv6 ... Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 5 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiDiDi Odesláno úterý v 12:46 Sdílet Odesláno úterý v 12:46 (upraveno) Jestli pro mě nasazení dual-stacku/IPv6 má znamenat ztrátu VŠECH veřejných IPv4 adres (teď mám 3 bez jakéhokoliv příplatku), tj. že mi nezbude ani jedna, tak si rád počkám. Třeba i 10 let... Upraveno úterý v 12:47 uživatelem DiDiDi Citovat 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.