Přejít na obsah

IPv6

srna
Přejít na řešení Vyřešil Ondra - Vodafone,

Doporučené příspěvky

Já bych si přinejhorším vystačil s jednou (ideálně dynamickou, pevná zrovna pro mě znamená víc nevýhod než výhod), ale tu jednu veřejnou IPv4 opravdu potřebuji - tedy dokud IPv6 nebude naprosto všude na světě (10-20 let). Mám starý tarif "gigabit za polovinu natrvalo" (Pevný internet Kabel 1000 Mbps s 50% slevou) a doteď mám opravdu konstantní úroveň služby (v dobrém i zlém, např. mám pořád jen 50mbps upload).

Jestli mi VF prostě zruší všechny veřejné IPv4 a nezbude mi ani jedna, s tím, že si mám připlatit za tu jednu pevnou, tak ragequituji a budu Vodafone hanit všude kam půjdu. I kdybych měl smrdět na *DSL...

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, též velmi doufám, že možnost jedné veřejné IPV4 adresy (klidně dynamické) zůstane zachována i po přechodu na IPV6. IPV4 prostě pro řadu scénářů nejde v dohledné době rozumně nahradit, chápu že budoucnost je IPV6, až bude pro domácí uživatele zapnutá budu ji používat, ale pokud má Vodafone dual stack na mobilních telefonech, o to více by jej měl nabízet včetně veřejné IPV4 i na pevném (kabelovém) připojení.

• Super
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Praha
Odkaz ke komentáři

• Centrum péče
  • Řešení

Mám tu pár doplnění / upřesnění, kde to je možné...

V 25. 10. 2024 v 18:35, pkoci napsal:

A jak to bude u domácností, co mají momentálně DS-lite či dynamickou veřejnou IPv4?

V 28. 10. 2024 v 16:53, lenny napsal:

Zatím to vypadá takto:

Business: full dual-stack

Home přípojky s DS-Lite: full dual-stack
Home připojky s IPv4 only: zůstaly jak byly

K 25. říjnu jsme nasadili full dual-stack, který se týká zákazníků, kteří mají aktivovanou pevnou IP adresu. Pro ostatní se nic nemění.

V 25. 10. 2024 v 22:23, Minfiren napsal:

Zajímalo by mě, jestli se tato změna bude týkat v budoucnu u všech, nebo se to v dohlednu bude zatím týkat jen těch co mají fixní (pevnou) IP adresu. 

V 2. 11. 2024 v 23:13, Adolf.Shitler napsal:

Ohledně toho času, kdy se dočkají dual-stack i home useři, se tady snad v pondělí zjevní někdo z VF (Ondra?) a třeba na to odpoví.

V tuto chvíli se to týká jen těch, kteří mají pevnou IP, žádný termín pro případné další změny stanovený není.

V 26. 10. 2024 v 7:07, Suchý čert napsal:

Mám také jednu statickou IPv4 adresu a modem v bridge mode a dříve to fungovalo tak, že jedno zařízení (s MAC spárovanou v Můj Vodafone) dostalo tu statickou a další zařízení dostávala dynamické IPv4 adresy. Od včerejška ale všechna zařízení dostávají jen tu jednu statickou, tudíž funguje vždy jen jedno z nich – to, které ji dostalo naposledy. Souvisí to nějak s těmito změnami? Ohledně přechodu na IPv6 mě ale nikdo neinformoval.

Nově vše probíhá automaticky a není potřeba registrovat MAC adresu. V režimu bridge musí být napřímo připojeno pouze jedno zařízení (CPE) přímo k modemu. Toto zařízení musí mít povolený IPv4 protokol, aby mohlo získat statickou IPv4 adresu. Pokud k modemu napřímo připojíte další zařízení, musí mít vypnutý IPv4 protokol. Tím se zabrání přeskakování statické IPv4 adresy a zbytečnému zatěžování DHCP provozu. 

V 26. 10. 2024 v 13:06, Adolf.Shitler napsal:

Bohužel se spuštěním IPv6 došlo k nemilé věci a sice, že již není možné v samoobsluze objednat k té jedné veřejné fixní IPv4 (která je součástí tarifu) až 9 dalších veřejných IPv4. Prostě volba na další IPv4 ze samoobsluhy zmizela.

K jednomu tarifu (přípojce) je už možné mít jen jednu pevnou IPv4 adresu.

V 2. 11. 2024 v 21:59, HKMaly napsal:

V tehle souvislosti bych se rad zeptal JAK si objednat sluzbu pevna IPv4 adresa protoze v samoobsluze ji nikde nevidim.

Pevnou IP adresu si můžete objednat na lince 800770077.

V 3. 11. 2024 v 18:39, r2d2 napsal:

ono v důsledku lepší otázkou je to, zda bude dále u nefiremních účtů možné mít dál modem v bridge, pokud by to byl jen DS-Lite (v současné době to možné není).

Modem v režimu bridge můžete mít ve 2 scénářích:
1) Mám aktivní pevnou IP adresu (a mám Full DS)
2) Mám nastavený režim pouze IPv4

V 3. 11. 2024 v 19:11, sund napsal:

Zdravim. Ty ipv6 s prefixem 56 jsou statickenebojsou pridelovane dynamicky?

Pokud máte aktivovanou pevnou IP adresu, je IPv6 prefix statický.

Citovat

Ano, též velmi doufám, že možnost jedné veřejné IPV4 adresy (klidně dynamické) zůstane zachována i po přechodu na IPV6.

Veřejnou IPv4 adresu máte k dispozici, když máte aktivní pevnou IP adresu nebo máte k přípojce nastavený režim pouze IPv4.

• Super Fibre
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Set-top box Premium
  • Pardubice
Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...