Přejít na obsah

IPv6

srna
Přejít na řešení Vyřešil Ondra - Vodafone,

Doporučené příspěvky

@r2d2 Je dost rozdíl si zaplatit veřejnou fixní IPv4 u Vodafone a mezi tím se někde šušnit s nějakým virtuálním serverem u dalšího subjektu (rychlost, dostupnost).

@HKMaly U Vodafone a business tarifů je fixní veřejná IPv4 automaticky součástí bez příplatku.

Upraveno uživatelem Adolf.Shitler
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 24 minutami, sund napsal:

Zdravim. Ty ipv6 s prefixem 56 jsou statickenebojsou pridelovane dynamicky?

To zatím nikdo autoritativně neřekl. Jediné, co se zatím ví je, že Vodafone dává lease time 40 dní, takže spíš asi ano.

• Super, Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465
  • Zlín
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

1 hour ago, r2d2 said:

Ano, ty úplně základní VPS nestojí často zdaleka ani kolik chce Vodafone za pevnou IPv4 adresu 🙂

... tak ty uplne zakladni VPS jsou obcas i zdarma 🙂

1 hour ago, r2d2 said:

Ale je to docela předčasné dokud VF neřekne, co bude (či nebude) zavádět.

Pokud to rekne.

1 hour ago, r2d2 said:

Ale ještě malý dodatek - ono v důsledku lepší otázkou je to, zda bude dále u nefiremních účtů možné mít dál modem v bridge, pokud by to byl jen DS-Lite (v současné době to možné není). Technicky to možné samozřejmě je, ale pokud by to VF přestal umožňovat, tak se budu rozhodně dívat jinam - VF modem jako router je  nepoužitelná věc pro mě.

To by skutecne byl problem.

53 minutes ago, Adolf.Shitler said:

@HKMaly U Vodafone a business tarifů je fixní veřejná IPv4 automaticky součástí bez příplatku.

Ano.

Ovsem business tarif je drazsi nez home tarif, coz lze brat taky jako priplatek. I kdyz zda se ze nizsi nez kolik se chce ciste za pevnou IP adresu ...

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha
Odkaz ke komentáři

@HKMalyBusiness tarify určitě nejsou dražší, než běžné domácí. Když máte smlouvu (kde je MMP třeba kolem 10k), tak obvykle máte slevy a ne úplně malé. Jak je to u živnostníků s dvěma čísly, to nevím. Ale já jich mám 22 a slevy jsou slušné, určitě větší, než běžná/oficialní cena domácí přípojky. 

• -
  • Super
  • -
  • -
  • Plzeň
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

13 hours ago, pmalecek said:

@HKMalyBusiness tarify určitě nejsou dražší, než běžné domácí. Když máte smlouvu (kde je MMP třeba kolem 10k), tak obvykle máte slevy a ne úplně malé. Jak je to u živnostníků s dvěma čísly, to nevím. Ale já jich mám 22 a slevy jsou slušné, určitě větší, než běžná/oficialní cena domácí přípojky. 

Nevim co je MMP ale mluvim prave o pripadu zivnostniku kteri ani nejsou platci DPH.

On 11/3/2024 at 6:39 PM, r2d2 said:

Ale je to docela předčasné dokud VF neřekne, co bude (či nebude) zavádět.

On 11/2/2024 at 11:13 PM, Adolf.Shitler said:

Ohledně toho času, kdy se dočkají dual-stack i home useři, se tady snad v pondělí zjevní někdo z VF (Ondra?) a třeba na to odpoví.

Tak zatim zadne vyjadreni na tema jestli domaci uzivatele dostanou IPv6 ...

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha
Odkaz ke komentáři

Jestli pro mě nasazení dual-stacku/IPv6 má znamenat ztrátu VŠECH veřejných IPv4 adres (teď mám 3 bez jakéhokoliv příplatku), tj. že mi nezbude ani jedna, tak si rád počkám. Třeba i 10 let...

Upraveno uživatelem DiDiDi
  • 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno
Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...