Přejít na obsah

Doporučení pro připojení dvou WiFi Access Pointů

OKr

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám od Vodafone kabelové připojení 1 Gb a k němu Modem Vodafone Station Wi-Fi 6. Ten je ale připojený v racku ve sklepě a wifi do pater logicky neprostupuje. Mám v každém patře připravený datový kabel Rj45 ze stropu a k němu bych měl, jestli vše správně chápu, připojit WiFi Access Point.

Chci se tedy zeptat, co musí WiFi Access Point splňovat, jaké jsou pro tuto službu doporučené modely a jestli k němu potřebuji ještě něco, nebo stačí libovolný Rj45 kabel na propojení Modemu Vodafone Station Wi-Fi 6 s Rj45 zásuvkou v racku, která vede ke kabelu, jež mi trčí ze stropu? 

Děkuji a přeji všem hezký den.

• Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Adolf.Shitler, děkuji, ale nepotřebuji pokrýt celou fabriku, haha. Hledám spíše ekonomické řešení. Dva domácí počítače připojím kabelem přes zásuvku přímo k Vodafone Station Wi-Fi 6 a k tomu bych rád pokryl pár telefonů. V manuálu jsem to nenaleznul, tak se ptám, jestli má Vodafone Station Wi-Fi 6 ve svých čtyřech portech PoE a jaké nejlevnější "bezúdržbové" zařízení k němu připojím, abych pokryl cca 100 m2 prostor?

Ještě jednou děkuji a vážím si Vaší odpovědi, ale mě, jakožto laikovi nic moc neříká. Klidně bych si to nastudoval, ale nikde na webu vodafone jsem k této problematice nenaleznul adekvátní podklady.

• Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brno
Odkaz ke komentáři

@OKr Ubiquiti UniFi rozhodně není jenom na pokrytí fabrik, ale je to i na pokrytí prostor u běžných userů. A jestli to má mít i PoE, tak prostě těch alternativ moc není. Ještě snad nějaký TP-Link (Omada, Deco). Každopádně u takového požadavku se nějaké ekonomické řešení moc najít nedá.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Vytvořit...