bnone Odesláno úterý v 08:02 Sdílet Odesláno úterý v 08:02 před 14 hodinami, Marek-26 napsal: No, i před tou šestou je to bída. Co říká mapa pokrytí od ČTÚ a Vodafone na té adrese? První, co bych hledal je právě to pokrytí a kdyby dle mapy bylo dobré, tak bych tipoval přetíženou BTS. Koukal jsem na pokrytí u výběhu hrochů v ZOO Ostrava a tam tedy signálově dle map spíš nic než moc. I Halda Ema záleží, z jaké strany i když tam by to na volném prostranství mohlo být OK. No co říká mapa...jako hroch si sice občas připadám, ale v ZOO nebydlím a na haldě už snad nebydlí ani brenpartyja, moc tam fouká. 🙂 Takže stotisícové sídliště Ostrava-Jih, z mého vyššího patra čistý výhled bez překážek na celkem 6 BTS VF a 8 sdílených O2/TM, nejvzdálenější 2km, dál už to nepočítám bo nevidím. Ty nejbližší, na které se mi to připojuje, jsou vzdálené asi 500m, teď jsem to měřil, všichni tři operátoři na jednom dvoudomě. O simulovaných mapách pokryti si myslím své. Když zajdu u nás do lesa, kde by podle mapy mělo být z půlky 5G a skoro všude 4G, tak realita říká, že s bídou Edge a často ani to ne. A naopak nejvyšší rychlost VF asi 180Mb jsem v okolí naměřil na zahrádce hospůdky, kde dle map by nemělo být snad ani 4G, BTS asi kilometr ve vedlejší vesnici na kostele. Právě mi přišel mail, že akce na tarif PODY/TM za 399 Kč se prodlužuje do 1.12. 2024 Citovat Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477475 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Centrum péče Ondra - Vodafone Odesláno úterý v 09:11 Centrum péče Sdílet Odesláno úterý v 09:11 @PaegasRobin777 @kautskym Pokud se nepletu, tak jste nám už konkrétní příklady posílali, díky za ně, díky tomu to můžeme řešit. K debatě o maximálních rychlostech - přidávám pro ilustraci aktuální měření z Pardubic, měřeno uvnitř domu... Asi tady nemusím podrobněji rozepisovat, že základními věcmi, které mají vliv na rychlost, jsou síla signálu a dostupná síťová technologie, vytížení sítě nebo možnosti tarifu, který používám. Ne každý už pak ale ví, že kromě jiného jde hodně i o možnosti telefonu, každá síť může používat trochu jiné frekvence nebo spojení více frekvencí a to také hraje roli, protože ne každý telefon pak umí využít maximum, které daná síť poskytuje. Paradoxně nemusí záležet ani na tom, zda to je top model nebo model za pár tisíc korun... Další věcí je, že Vodafone jde dlouhodobě strategií, kdy chceme v první řadě nabídnout pokrytí rychlým internetem co největšímu počtu lidí. Ať už se bavíme o LTE na frekvenci 900 MHz, které po roce 2013 zásadně rozhýbalo pokrývání ČR rychlým mobilním připojením, nebo nyní o tom, že i když síť stavíme sami, máme aktuálně největší 5G pokrytí (podle posledního nezávislého měření Umlaut má Vodafone nejlepší mobilní datovou síť v ČR a podle dat ČTÚ největší pokrytí 5G sítí). Následně budeme pracovat na tom, abychom síť dál vylepšovali, čeká nás přechod mobilní sítě na 5G SA režim (tzv. Standalone model podporující nižší latenci, vyšší spolehlivost pro firemní zákazníky včetně řízení bezpečnosti a flexibility) a také postupně nasazované 5G-Advanced (5G-A nebo 5,5G), přinášející zejména další zvýšení rychlostí... Za sebe ale také ještě dodám, že jestli mám v mobilu 30 Mb/s nebo 200 Mb/s už jako uživatel v podstatě nejsem schopný poznat... 1 1 Citovat Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477478 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bnone Odesláno úterý v 10:32 Sdílet Odesláno úterý v 10:32 (upraveno) Citovat máme aktuálně největší 5G pokrytí Víte, marketing je věc jedna, realita je věc jiná. Proč je to nesmysl, jsem už argumentoval. Takže zkusíme tentokrát konkrétní příklad. Ne nějakou divočinu na horách ale hustě zabydlenou oblast. Podívejme se na jedno z ostravských sídlišť, Výškovice, zobrazená plocha sídliště pokrývá asi 13 tisíc obyvatel, což není málo. Překlikávejte si mezi VF a TM. Oblast je dle gsmweb.cz pokrytá 1 BTS VF ale 3 BTS sdílenými TM/O2. Dobré pokrytí VF je jen podél hlavní ulice, kde patrně není problém, protože BTS je umístěna uprostřed této ulice. Taková je realita toho slavného testování. Rozdíl mezi 30 a 200 Mb možná nepoznáte, ale já rozdíl mezi praktickými 5 a 500 Mb poznám na odezvě okamžitě. https://vportal.ctu.gov.cz/mobile/mapa?x=18.2236738&y=49.7790516&z=16&o=3&t=5&f=0&m=ob&r=ra&v=avg&e=c&k=ob&a=z&c=pop&mp=0_100&ma=0_90&ed=0_100&ea=0_80&ba=0_90&bp=0_100&ca=1_50&am=1_50&bgt=0_80_d&bg=1_40_b A co se týče té akce zrychlení na měsíc, tak z mobilní aplikace to zmizelo, na webu to je nefunkční a operátor to nastavit prý nemůže. Takže asi tak vypadá vánoční dárek...👎 Upraveno úterý v 10:38 uživatelem bnone Citovat Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477480 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaegasRobin777 Odesláno úterý v 13:34 Sdílet Odesláno úterý v 13:34 před 4 hodinami, Ondra - Vodafone napsal: @PaegasRobin777 @kautskym Pokud se nepletu, tak jste nám už konkrétní příklady posílali, díky za ně, díky tomu to můžeme řešit. K debatě o maximálních rychlostech - přidávám pro ilustraci aktuální měření z Pardubic, měřeno uvnitř domu... Asi tady nemusím podrobněji rozepisovat, že základními věcmi, které mají vliv na rychlost, jsou síla signálu a dostupná síťová technologie, vytížení sítě nebo možnosti tarifu, který používám. Ne každý už pak ale ví, že kromě jiného jde hodně i o možnosti telefonu, každá síť může používat trochu jiné frekvence nebo spojení více frekvencí a to také hraje roli, protože ne každý telefon pak umí využít maximum, které daná síť poskytuje. Paradoxně nemusí záležet ani na tom, zda to je top model nebo model za pár tisíc korun... Další věcí je, že Vodafone jde dlouhodobě strategií, kdy chceme v první řadě nabídnout pokrytí rychlým internetem co největšímu počtu lidí. Ať už se bavíme o LTE na frekvenci 900 MHz, které po roce 2013 zásadně rozhýbalo pokrývání ČR rychlým mobilním připojením, nebo nyní o tom, že i když síť stavíme sami, máme aktuálně největší 5G pokrytí (podle posledního nezávislého měření Umlaut má Vodafone nejlepší mobilní datovou síť v ČR a podle dat ČTÚ největší pokrytí 5G sítí). Následně budeme pracovat na tom, abychom síť dál vylepšovali, čeká nás přechod mobilní sítě na 5G SA režim (tzv. Standalone model podporující nižší latenci, vyšší spolehlivost pro firemní zákazníky včetně řízení bezpečnosti a flexibility) a také postupně nasazované 5G-Advanced (5G-A nebo 5,5G), přinášející zejména další zvýšení rychlostí... Za sebe ale také ještě dodám, že jestli mám v mobilu 30 Mb/s nebo 200 Mb/s už jako uživatel v podstatě nejsem schopný poznat... Tak to jste na tom Ondro velmi špatně s 5G.Čekal bych víc jak 300 Mb/s Teď tedy Já. Krucemburk - Vinička I. ¥ Vodafone (1,6 km) Vodafone Super + (20 Mb/s)) bez zrychlení a Vodafone Připojení Bez kabelu Naplno 5G (přenosný). Poslední je T-Mobile Neomezeně 5XL,který poletí po 26 letech z okna. O pevným internetu neuvažuje,protože Cetin ukazuje 180 Mb/s a Vodafone 100 Mb/s. Otázka,dotaz: K čemu frekvence,kmitočty od Pody,když je nepoužíváte. Případně budou někdy použity Krucemburk https://www.gsmweb.cz/foto.php?op=oskar&cid=36461&okres=HB A v neposlední řadě bude k dispozici VDSL/XDSL 250 Mb/s nebo bude nadále 100 Mb/s ? Jináč na webce,tak na appce to pořád je. Nikam to nezmizelo. Pokuď to tam nemáte,musíte kliknout mezi Internetem a Roamingem na Další služby. Ono se to zobrazí. Mě to normálně zobrazuje. Co se týče Vánočních svátku,jsem velice znechucen,že vedení pracuje pomalu nebo vůbec. Že nedošlo obměně Připojení Naplno 20/5 Mb/s (60 GB) a ke zprovoznění VDSL/XDSL 250 Mb/s. Hlavně pak je Škoda,že není datovka 100 GB a případně 30 GB. Citovat Bez kabelu Naplno 5G Premium 5G - - Krucemburk Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477481 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bnone Odesláno úterý v 13:57 Sdílet Odesláno úterý v 13:57 Citovat Jináč na webce,tak na appce to pořád je. Nikam to nezmizelo. Pokuď to tam nemáte,musíte kliknout mezi Internetem a Roamingem na Další služby. Ono se to zobrazí. Mě to normálně zobrazuje. @PaegasRobin777 Nemáte pravdu, ten screenshot je z webové stránky v browseru, ne z mobilní aplikace Můj Vodafone. Na webu to sice je, ale nefunguje. Citovat Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477482 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo2003 Odesláno úterý v 14:18 Sdílet Odesláno úterý v 14:18 U všech vaších výsledků vidím nějak pomalý upload. U Tmobile dosahuji běžně přes 100 Mbps upload. Záleží to nejen na síti ale i na telefonu? 1 Citovat Start - Základní Compal CH7465 Opava Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477483 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmalecek Odesláno úterý v 15:06 Sdílet Odesláno úterý v 15:06 @Ivo2003vždycky závisí i na telefonu, jak je schopen spojovat frekvence (a které umí využít) 🙂 1 Citovat - Super - - Plzeň Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477485 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bnone Odesláno úterý v 15:55 Sdílet Odesláno úterý v 15:55 (upraveno) Tak jsem se vrátil z odpoledního treku okolo 3 místních BTS. Ta moje domácí je uprostřed mezi nimi. Vždy jsem přišel tak, aby byl volný výhled, asi 100 m od ní (pod svícnem bývá tma) a několikrát měřil tentokrát Speedtestem, neb už mám 5 zrychlení fuč a měsíční zatím nefunguje. Doma mám výhled přímý na jednu už zmíněnou 500m (říkejme jí A), z druhé strany bytu je další asi 250m, ale zastíněná vyšším panelákem (B). Poslední je asi o 1km dál než A (C), doma ji nechytám. Graficky v podstatě na přímce B--byt----A-----------C z domu Down/Up A --- 10/40 , B 14/7 venku B --- 50-60/60-70 vzdálenost 100m, rychlost celkem stabilní C --- 90/90 vzdálenost 300m, rychlost stabilní A --- 10-40/50 vzdálenost 100m, velmi to kolísalo v průběhu měření Takže ta BTS je opravdu nějaká divná oproti jiným v okolí, dosáhnout na ní vyšší rychlosti je problém i přímo vedle ní. Navíc se k tomu patrně přidává velké rušení v panelácích od elektrospotřebičů, které radioamatéři dobře znají. Před domem bez výhledu jsem dosahoval rychlosti 4x vyšší než doma ve vysokém patře s přímým výhledem. Telefon Xiaomi 13T Pro v Netmonster ukazuje všechny frekvence, které dané BTS mají zapsány na gsmwebu. 800 i 2100 MHz. Každopádně jsem to nahlásil na podporu, aby to technici prověřili. Jsem zvědav, jestli se někdo ozve. Upraveno úterý v 16:05 uživatelem bnone Citovat Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477487 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno úterý v 20:28 Sdílet Odesláno úterý v 20:28 @PaegasRobin777Ale 5G nic neříká o rychlosti. U IEEE 802.11n je také ve standardu rychlost až 600Mbps. Ale to je jen při 4x4 MIMO a při šířce pásma 40MHz na L1. Na L2 to už bylo 400Mbps, teoretické maximum. A pak začneme s útlumem, rušením, odrazy, vytížením, počtu připojených zařízení, skutečnou šířkou vysílaného pásma a možnosti jeho příjmu na koncovém zařízení, počtu antén v zařízení, jestli umí 4x4 MIMO, jaký má modem, jaký má procesor, jaké ovladače... S naprosto minimálním povědomí o všem, co výše píšu (dle mě nemám ani pokročilé znalosti) se spíše divím, že to vůbec funguje. Třeba nám to jednou teorie inteligentního designu vysvětlí ... Bazinga! Superstruny 4EVER! Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477503 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bnone Odesláno před 3 hodinami Sdílet Odesláno před 3 hodinami (upraveno) Aktivace Promo Platinum přes web už konečně funguje. Co se týče mého problému s rychlostí, měřil jsem během posledních 24 hodin. Brzo ráno stabilních 50Mb, pak se to snižuje na 20, odpoledne a večer na 5 až12Mb, ráno opět 50. Technici potvrdili, že opravdu to běhá max 10-20 Mb, ale vytížení je prý jen na 50%, tak s tím nic dělat není třeba, BTS prý není přetížená. Takže pro VF je maximální rychlost 10Mb přímo u BTS normální a v pořádku. ČTU by možná měl jiný názor, to by si ale musel stěžovat někdo s plně neomezeným tarifem. Na jakou rychlost by to kleslo, kdyby se vytížení zvýšilo na 80%? Upraveno před 3 hodinami uživatelem bnone Citovat Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/63183-maxim%C3%A1ln%C3%AD-rychlost-stahov%C3%A1n%C3%AD-pro-neomezen%C3%A9-tarify/page/7/#findComment-477530 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.