Odesláno 6. února 2023 2 roky Cisco ci stary Technicolor boli drziaky, ale mne UPC SK menili za prve dva roky 3x Arris router, co prestal fungovat. Super - Základní - Bratislava
Odesláno 7. února 2023 2 roky @retron Když jsem měl modem Ubee, tak ho tam jednou technik dal a od té doby jsem o něm nevěděl. Ani si nevzpomínám, že by bylo nutné ho restartovat. Ale Compal je něco jiného. - - - - -
Odesláno 7. února 2023 2 roky To je ten Compal tak špatný? Polepším si když vezmu tarif kde je Arris? Teď mám Compal a internet jede. Restartovat sem tam musím, ale tak 1x za 2 měsíce. Ale je fakt, že mi Ubiquiti router hlásí ztrátu paketů, tam nevím zda by změna modemu pomohla. Když jsem tu ztrátu paketů měřil SW v PC tak to bylo Ok, nevím co UBNT vadí. Super - Základní Compal CH7465, CA modul Štatl
Odesláno 7. února 2023 2 roky V práci mám na Compalu uptime 127 dní, doma to bude dost podobné, v obou případech shozené do bridge. Ve srovnání s předchozím Ubee mě štve spotřeba elektřiny, ale jinak spokojenost. Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín
Odesláno 7. února 2023 2 roky 2 hours ago, MSwamp said: To je ten Compal tak špatný? Polepším si když vezmu tarif kde je Arris? Arris ma lepsi a vykonnejsi chipset (Intel Puma 7), spotreba je podobna, mozno o nieco mensia. Super - Základní - Bratislava
Odesláno 7. února 2023 2 roky Spotřebu má Compal dle Vodafonu 11,6 W (co jsem to měřil tak to odpovídá) a Arris má dle Vodafonu 17 - 24 W což je o kus víc. Super - Základní Compal CH7465, CA modul Štatl
Odesláno 7. února 2023 2 roky Já mám tedy s Compalem dobrou zkušenost, nejprve jsem ho měl v režimu bridge, ale poté co mi začal blbnout můj vlastní router TP link C6, jsem modem přepnul do režimu router a nejsou s ním žádné problémy, uptime mám aktuálně 95 dní, to s Ubee který jsem měl předtím to bývalo mnohem horší. Arris používá OFDM kanál na frekvencích, které občas ruší mobilní LTE síť, takže když budeš mít smůlu, můžeš s ním mít větší problémy než s Compalem. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 7. února 2023 2 roky Arris TG3442DE ma podla nemeckych uzivatelov 12W v bridge mode. Super - Základní - Bratislava
Odesláno 7. února 2023 2 roky 13 hours ago, Adolf.Shitler said: @retron Když jsem měl modem Ubee, tak ho tam jednou technik dal a od té doby jsem o něm nevěděl. Ani si nevzpomínám, že by bylo nutné ho restartovat. Ale Compal je něco jiného. Ja mam stale jeste ten Ubee a je to sice docela jednoduche a nenarocne zarizeni, ale obcas se restartne, WiFi umi bud jen 2.4 nebo 5 GHz (ne oboji soucasne) a na 2.4 GHz se pri nastaveni sirky pasma 40 MHz (presneji jde o volbu 20 / 40 MHz) WiFi velice rychle rozsype a je nutne cele zarizeni restartnout. Kvuli klimatizaci jej tedy pouzivam vetsinou na 2.4 GHz se sirkou pasma 20 MHz, tj. zadna slava.
Odesláno 8. února 2023 2 roky Já měl Ubee EVM3206, což je čistě jenom modem bez routeru (a tedy i bez WiFi). V tvém případě ale stejně dojde dřív nebo později k výměně za Compal, takže pak budeš mít WiFi v obou pásmech současně. Snad je možné si o tu výměnu i požádat. - - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.