Odesláno pátek v 08:01 4 dny Tak asiV 2. 12. 2024 v 21:56, quadra2030 napsal:Uz si si kupil ten AVM kram a pripojil do siete VF?Tak se ledy hnuly a jak tu už v jiném vláknu probíhá diskuze o nově zařazeném Fritzboxu do nabídky českého VF..., včera mi po několika dnech čekání technik předal AVM Fritzbox 6690 k zapojení. První zkušenost: bezproblémové zapojení, bezproblémové připojení k internetu, router zůstává v normální teplotě oproti předchozímu horkému VF Station 6.V balení všechny návody a kartičky od AVM, přibalený customizovaný český návod k Fritzboxu od našeho VF. Hezky připravené. Spousta funkcí routeru, které ještrě potřebuji prozkoumat a nastavit, aplikace k ovládání routeru, i vzdáleně..Jsem rád, že tohle vlákno k vlastnímu routeru končí po několika letech happy endem a člověk nemusí nutně do Thajska. 🙂 Premium Super Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno pátek v 11:17 4 dny Jak končí happy endem? To ti ten Fritzbox VF prodal a používáš svůj vlastní modem (namísto pronájmu)? Upraveno pátek v 11:18 4 dny uživatelem DiDiDi 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno
Odesláno pátek v 14:20 3 dny Po nějaké době přidám další zkušenost s vlastním modemem. Po pořízení a zapojení jsem nějakou dobu měl nestabilní upload, rychlost dost kolísala, i v průběhu samotného měření. Na technické podpoře se se mnou moc nechtěli vybavovat - máte vlastní modem, linka je v pořádku.Průběžně, pokud to sleduji, tak je upload v posledních týdnech stabilní a téměř vždy dosahuje mého linkového maxima 100 Mb. Tak bych tipoval, že nějak poladili parametry, technologii, prostě něco po cestě. Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno pátek v 16:36 3 dny před 5 hodinami, DiDiDi napsal:Jak končí happy endem? To ti ten Fritzbox VF prodal a používáš svůj vlastní modem (namísto pronájmu)?Už to tu bylo několikrát řečeno (tedy spíše napsáno). Kupovat si v současnosti vlastní modem je z finančního hlediska nesmysl. Cena nového je již tak vysoká, že se to v předpokládané "technickè" životnosti již nevyplatí.Bylo tu dost lidí, kteří chtěli ten Fritzbox i do pronájmu, jako kvalitnější alternativu ke stàvajícím. Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno pátek v 20:18 3 dny před 8 hodinami, DiDiDi napsal:Jak končí happy endem? To ti ten Fritzbox VF prodal a používáš svůj vlastní modem (namísto pronájmu)?Kdybych chtěl, tak si fritzbox můžu koupit na amazonu a VF mně ho zapojí. Tím spíš, že stejný model už zařadil do své oficiální - české - nabídky v podobě pronájmu. Pro mě je důležitá celková cena za internet včetně modemu. Cenu za internet jsem si vyjednal ještě nižší, rychlost gigabit. Teď i s pronájmem (předtím jsem měl modem odkoupený) platím skoro stejnou cenu jako předtím bez pronájmu.A ten dvojsmysl s happy endem - happy end jednak co jsem teď napsal, jednak to, že konečně i v českém VF můžu použít konečně fritzbox. Celé to začalo před několika lety, kdy se do toho vložil ČTÚ a tento happy end tehdy nebyl vůbec myslitelný. Tak či tak, ať už z jakýchkoli pohnutek VF tleskám, že se tam hecli a dostali jsme se do šťastného konce. Premium Super Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno neděle v 06:51 2 dny @paffko pořád do toho rýpeš, spekuluješ, ale vlastní modem si nepořídíš. Ale ten pocit, že konečně můžeš, ten tě vskutku vystřelí do vesmíru :D Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno neděle v 10:27 2 dny @sodekcz ted ti asi nerozumim. Ja jsem konecne spokojenej. Premium Super Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno neděle v 10:34 2 dny Ale to je přesně to, co jsem tu já i jiní psali - nemá cenu řešit pronájem / cenu pronájmu (a vlastní zařízení je nyní docela hloupost, která se velmi pravděpodobně v nejlepším případě sotva zaplatí, se spoustou nevýhod okolo jako je aktualizace firmware, podpora, riziko poruchy, změna technologie, fixování se k jednomu ISP atd.), ale jenom a pouze celkové náklady na připojení - tzn. cena připojení + za zařízení + za energie a tam si vybrat to nejlepší, co komu vyhovuje. Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.