Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Psalo tu více lidí, že ho má. Minimálně já ho mám. Co se týká SW, tak je to to samé, co VTV3. Nevyužívám Netflix ani nahrávání (v drtivé většině). Naopak mi v mnoha situacích box s Android TV velmi vyhovuje. Mám TV, na kterou nejde nainstalovat nativní aplikace Vodafone a z hloupé TV (staré) mám díky boxu chytrou TV. Když si vezmu, že za základní box (který bych si nevzal) bych platil 70Kč měsíčně, tak těch 50Kč měsíčně navíc za VTV3 znamená pro mě 34 měsíců splácení Chromecast s Android TV HD, který nový stojí 1700Kč. A když přejdu na TV play, tak je to 80Kč navíc, což je stále 21 měsíců a mám k tomu Soundbar s výkonem a zvukem minimálně za dalších 1300Kč. Takže 3000 za 2 další HW a box, kdy základní stojí 70Kč. Na nule při platbě za TV Play jsem za 31 měsíců, což je déle jak záruka za doplňkový HW. Navíc, když přijde jiný/novější/lepší box, tak klidně po roce udělám změnu a nebudu muset řešit, zda třeba Chromecast neprodám za zbytkovou cenu. A jeden z nejčastějších využití mnou konkrétně ke zrcadlení obrazu z mobilu. Ať už aplikací pro konzumaci videoobsahu nebo hry, která jde ovládat gamepadem.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478178
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, dad18 napsal:

Můžu vědět co tě na tom novém láká?Jen ten zvuk?Už byla na to nějaká recenze?Někdo tu psal, že ho má, ale nic o tom zvuku nakonec nenapsal.

😀

Neříkám, že jsem o k výměně rozhodnutý, ale pokud budou zkušeností s ním dobré, časem proč ne.

K pořízení VTV3 jsem se nakonec rozhodl až po delší době a nelituji. Když pominu nedostatky, o kterých jsem díky tomuto fóru předem věděl, tak jsem spokojený víc než s Prémiovým STB.

I když nepočítám android a možnost aplikací (což je samozřejmě hlavní výhoda), tak při srovnání stejných funkcí. U nahrávek oceňuji třeba to, že (alespoň zatím) vždy při pokračování ve sledování naváže přehrávání opravdu tam, kde jsem minule skončil a ne kdekoliv jako u předchozího typu, líbí se mi i při zrychleném posunu označení plánovaného konce. Nebo i takové drobnosti jako údaj o době uložení nahrávky ve dnech (ne až poslední měsíc). Nemožnost dostat se k nahrávkám jedním tlačítkem je určitě nedostatek, ale ten byl zpočátku i u prémiového STB, stejně jako nemožnost skrytí a dokonce ani řazení programů. Doufám, že podobné nedostatky budou časem odstraněny. 

Možná - to je další důvod proč o vyměně za TV Play uvažuji - dříve u něho coby "vlajkové lodi" (nevím, zda jsou boxy natolik shodné, aby mohl být stejný upgrade použit v obou).  Podle toho, že operátorka v call centru VTV3 neznala mě už tehdy napadlo, jestli se náhodou nechystá nějaká vylepšená verze která ho postupně nahradí a nepřekvapilo by mě, kdyby byl postupně vyřazen z nabídky.

• Super
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Brno
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478182

Takže na oni dali mezi lidi Premium box který byl jen s poloviny dodělaný?A nepleteš se?Pročetl jsem si tady diskuze a nikde jsem nenašel že by nešly srovnat stanice.Já si ho vzal teda až před rokem a tam u vše fungovalo.A nechal bych si ho dál kdyby nebylo toho pár vteřinového rozmazání.Jen proto jsem přešel na VTV3 a ten měl ty problémy co píšeš.Až po půl roce provozu povolili možnost přesunu stanic a možnost je skrýt tam není ani po roce a nepočítám že by v tom nejnovějším box Play byl jiný  software.

A že  u VTV3  ocenuješ, možnost - vždy při pokračování ve sledování naváže přehrávání - tak to taky nefunguje na všech stanicích.Nahrávám si starý kurňa co to je na barandově a to nenaváže.A už se mi to stalo i na "váženějších" stanicích.Přijde mi, že to má něco společného s EPG. Když je konkrétní název filmu nebo dílu seriálu tak naváže, když je jen - epizoda 1 tak to nejde.Otestuj.

Podle mě bude rozdíl mezi VTV3 a Play jen ten zvuk a vyšší cena.😀(právě mě napadlo  to divné a neekonomické chování výrobce boxů.Rozdíl mezi premium a vtv3 byl jen pár milinetrů v rozměru  krabičky,takže museli udělat novou formu a nemožnost použít již vyrobených plastů.Dále tam je jiný konektor od trafa takže zase nejde kombinovat.Ale proč hledat kde ušetřit,zákazník to zaplatí.)

Taky se teším na test a porovnání, ale jak jsem psal zajímal se tu a měl ho testovat jen jeden člověk a ten se už neozval.

A o vlajkové lodi vodafone boxů jsem si myslel že je ten VTV3 a přitom je horší než ten premium.Prý že je rychlejší, to je tak subjektivní pocit, možná je, ale o setiny.Mohli by třeba u vyšších modelů navyšovat víc místa na nahrávky a delší čas před vymazáním.Za to bych si možná i připlatil.Sakra až to udělají tak dostanu šutrákem, že... 😀

(snad nevadí, že jsme se tady rozkecali)

Právě jsem si všiml že - Marek-26 píše že ho má.No a uděláš nějaký test?Napíšeš teda něco o tom zvuku?

Jinak v tom matematickém okénku jsem se ztratil po prvním řádku a nic nepochopil.😀(ale to je můj problém)

P.S. jak děláte to že tam máte to jméno na koho reagujete? Ten černý rámeček, nějak to nemůžu zjistit.

• Super
  • Basic
  • Sport
  • Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478189

Co jsem si všimnul s navazováním přehrávání, tak to bude asi způsobené tím, že pokud si budu pořad přehrávat před "opakováním", tak si pamatuje pozici. Pokud chci pokračovat až po opakování, tak už nemůže vědět, kam až jsem se dokoukal v předcházející nahrávce.

Prostě nějaká pomazaná hlava vymyslela nesmyslný systém nahrávání, který je naprosto protizákaznický a je strašně happy, že na to nekouká a směje se nám, kteří by to chtěli využívat.

S řazením programů to vidím tak, že si operátor přeje mít nastavené čísla předvoleb podle sebe, protože pak může jednodušeji komunikovat se zákazníky změny v programové nabídce. Neobhajuji to, ale rozumím tomu.

Osobně nemám problém si pamatovat předvolby pár nejpoužívanějších programů. Ostatní programy stejně prolistovávám podle EPG a vybírám si podle aktuálních pořadů.

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478196

Můžeme diskutovat i když to není přímo o boxu VTV Play?

Píšu o boxu VTV3 a tam to navazování přehrávání funguje jak před opakovaním tak i po ale jen u některých stanic a některých programů.

Řazení programů podle mě na obyč boxu šlo hned, možná skoro hned a u boxu VTV3 to zprovoznili s velkou slávou až po půl roce potom co ho začli nabízet zákazníkům.A po roce stále nejde skrýt stanici co nechci.

Nezlob se na mě, mám cca 160 programů, z toho cca 40 co používám a vadilo by mi kdybych si to nemohl srovnat podle sebe.

No a mít to podle operátora pro snadnejší komunikaci?Jako že budu hlásit že mi nefunguje Nova Cinema ale stanice 124?

• Super
  • Basic
  • Sport
  • Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478198

před 22 hodinami, rebo napsal:

Pokud bych se rozhodl pro TV Play (ke "kabelovce", ne IPTV) je možné ho získat na pobočce? U VTV 3 byl údajně nutný výjezd technika, ale když jsem si ho nakonec objednal, tak stejně šlo o samoinstalaci a práce technika spočívala v tom, že mi ho strčil do ruky.🙂.

Byl jsem si pro TV Play Box na prodejně (OC Chodov) a asi po 20. minutách mi bylo řečeno, že bude muset přijet technik. Technik přijel za tři dny a jak píšete: Do ruky mi strčil nový, odvezl starý a následovala samoinstalace. 

Prodejce se sám divil, proč ty boxy na té prodejně vůbec mají.

(mám DVB-C)

před 17 hodinami, dad18 napsal:

Jediný člověk zde na foru psal že ho má a testuje.Neuměl skrýt kanály (nejdou) a o zvuku nepsal.Fakt je tu jen jeden kus toho boxu?

Názvy boxů už neřeším, mají čtyři, první dva pořádně nefungují, třetí mám a čtvrtý nechci.

A pohodlné přepínání?Na to bych nesázel.Na dvojce stačilo jednou zmáčknout tlačítko k přístupu k nahrávkám na novější trojce už čtyři !!!! zmáčnutí.Na tom nejnovějším musíš poslat žádost a čekat na potvrzující sms.

Od 5.12. vlastním Vodafone TV Play Box.

Mám spárovaný ovladač STB s televizí (LG 55NANO91P). Pokud přepnu zvuk ze STB do TV a poté zpět do STB, dojde ke snížení hladiny zvuku a nelze ho nijak zvýšit. Musím zrušit spárování s TV a nastavit zvuk na obou zařízení zvlášť. Tím ale přijdu o možnost zapínání Boxu a Tv jedním ovladačem. 

Na stránce https://www.vodafone.cz/pece/reseni-technickych-problemu/potize-vodafonetv/vodafonetv-nefunkcni/?srsltid=AfmBOooUvKCuMN5t9q24kz-sh1fkEDFDj5hmErhMOAoIgRPk42VLeSUU 

jsem našel tuto radu " V případě set-top boxu můžete provést obnovení úrovně hlasitosti přes menu set-top boxu (tlačítko s ikonou domečku na dálkovém ovládání) Nastavení - Nastavení zařízení - Zvuk & Obraz - Audio výstup - Obnovit úroveň hlasitosti."

Bohužel tuto možnost jsem v menu STB nikde nenašel.

P.S. Ať nastavím zvuk z boxu na řeč, hudbu, prostor atd., stále mi připadá, jakoby vycházel z hluboké studny.

• Kabel 1000 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • Vodafone Station, Premium VTV Box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478200

Zajímavé, že Ondra se tu dušoval, že se dá ten box vyzvednout na pobočce.Ale i mě ho na ní nedali a musel jsem čekat na technika.

A k té rozdílné hlasitosti zvuku.Já to řešil taky mám svoje univerzální DO na více věcí tak nepoužívám ten jejich originál.A co si pamatuju tak jsem musel nastavit hlasitost boxu naplno tím jejich ovladačem takže se mi na obrazovce tv objevil ten znak hlasitosti co má box a ne moje televize a pak jsem spároval DO s tv.Řekl bych že nemáš tu hlasitost na boxu naplno proto ten zvukový rozdíl.(jo a ještě sem musel nějak blbnout s tím propojením přes bluetooth a infra)

A kvalita zvuku.. když to vychází s té malé krabičky co je pod televizí tak je mi jasné že to hrát dobře nebude.Troufám si tvrdit že zvuk u trošku dražší tv bude hrát lépe.Vůbec nechápu proč se pletou do zvuku a nevylepšují obraz.Kdo chce zvuk už dávno má nějaké domácí kino nebo nějaký soundbar a nečeká na mini bedýnku od vodafone.Joó kdyby to dělal Bose tak to je jiná..  😀

• Super
  • Basic
  • Sport
  • Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478203

@dad18Nechci se hádat, možná se mýlím, ale opravdu mám dojem, že zpočátku nebylo možné ani řazení kanálů. Asi by se to dalo zjistit podle starších příspěvků tady na fóru.

před 1 hodinou, Boss napsal:

Mám spárovaný ovladač STB s televizí (LG 55NANO91P). Pokud přepnu zvuk ze STB do TV a poté zpět do STB, dojde ke snížení hladiny zvuku a nelze ho nijak zvýšit. Musím zrušit spárování s TV a nastavit zvuk na obou zařízení zvlášť. Tím ale přijdu o možnost zapínání Boxu a Tv jedním ovladačem. 

I u prémiového STB se bez spárování dala regulovat hlasitost nezávisle na nastavení TV, ale po spárování na Volume/Mute na ovladači STB reagoval televizor (hlasitost STB se už regulovat nedala) a hlasitost pak byla výrazně nižší (tj. při nastavení maximální hodnoty na TV a nezávisle i na STB před spárováním byl zvuk mnohem hlasitější než při nastavení maximální hlasitosti pouze na TV po spárování).

Pokud by Vám šlo jen o zapnutí, možná ani párovat nemusíte. Já jsem si VTV3 ještě ani nespároval, po jeho zapnutí se zapne i TV. A to mám hodně starou televizi, myslím, že novější nějaké zapnutí externím zdrojem (či jak se ta funkce jmenuje) bude mít taky. Vypnout se ale musí ovladačem TV (nebo automaticky při absenci signálu).

Upraveno uživatelem rebo
  • Super
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Brno
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478206

V 6. 12. 2024 v 15:44, Ondra - Vodafone napsal:

Informace, které jsem napsal výše, jsou správné. Výměna boxu (například základní za TV 3 box apod.) je možná i v prodejně, a to bez ohledu na technologii sledování TV.

Ondro, nemáte pravdu nebo se domluvte s Vašimi operátory, jak to je, ať změní komunikaci nebo Vy změňte procesy. Měnil jsem box 2x za posledních 14 dní, mám DVB-C, poprvé mi z nějakého důvodu přinesl technik prémiový místo VTV 3 s androidem, což jsem zjistil až doma po zapojení. Podle krabičky jsem to nepoznal, když nevíte, jak má vypadat a co na ní je nebo není napsáno (což už teď vím). Ale to je vedlejší. Nicméně v obou případech mi na výslovný dotaz o prodejně různí operátoři sdělili, že s DVB-C boxem musí přijet technik, na prodejně ho nemůžu dostat. To samé mi řekl i technik. Takže musím být doma, musím si vzít v práci volno, abych si s ním předal krabičku mezi dveřmi z ruky do ruky a podepsal papír. Je to hodně nešikovné, protizákaznické a ve výsledku mě to stojí i peníze navíc. A vás vlastně taky.

• Souhlasím 1
  • Děkuji 1
  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone TV STB
  • Praha
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478214

Tak neseď doma a zajdi na prodejnu co ti tam řeknou, jestli máš na to čas.

Je ale fakt že vždycky to bylo tak, že DVB-C verze set-top boxů musel vozil technik a na prodejně šla vyzvednout pouze ta IPTV verze, zřejmě z toho důvodu aby nedocházelo k jejich záměně.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63232-stb-vodafone-tv-play/page/7/#findComment-478233

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...