Přejít na obsah

Pomalý YouTube a pár dalších webů

Přejít na řešení Vyřešil Slamb,

Doporučené příspěvky

Ahoj, trápím se s tím už skoro týden... Mám nové PC, připojené k internentu přes kabel. Předtím jsem fungoval na notebooku přes wifi a i když to nebyla žádná hitparáda, sledoval jsem svižně v 1080p a kdyby to k něčemu bylo, mohl jsem jít i na 4k a pořád to krásně jelo. Teď na desktopu je to strašná bída. Teda testy hlásí download asi 150 Mbps, GTA V se stáhlo za 2 hodiny, ale YouTube má problém jít přes 1500 Kbps. 1440p video je minuta čekání a pak několik snímků trhaného obrazu. Na mobilu (wifi ze stejného modemu) to pořád jede krásně. Už nevím co dělat, ovladače vyzkoušené, reset všeho možného taky, adblocky odinstalované, prohlížeče vyzkoušené, protokol IPv6 podle jednoho návodu vypnutý, DNS podle jiného návodu přepsané... Nefunguje nic. Poradí někdo? Kdyžtak děkuji a omlouvám se, jsem v tomto laik.

• Basic
  • -
  • -
  • -
  • Brno
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63239-pomal%C3%BD-youtube-a-p%C3%A1r-dal%C5%A1%C3%ADch-web%C5%AF/
Sdílet na ostatní stránky

Jako, internet se sice muze nekdy chovat divne, ale tak nejak bych v tomhle pripade spis podeziral jestli neni rozbite neco jineho nez internet. Idealni by bylo otestovat pripojit ten pocitac pres wifi. A pro reseni zkusit ovladace grafiky, pripadne kvalitnejsi operacni system. A taky mozna overit jestli vas nekdo nepodvedl a neprodal vam misto noveho pocitace starou sunku ; co to ma za grafickou kartu?

Mimochodem, na siti Vodafone muze byt vypnuti IPv6 kontraproduktivni. Jako na vyzkouseni to stoji za to, ale ... ostatne totez plati pro adblock.

Upraveno uživatelem HKMaly
  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha

Počítač je z Alzy, grafika RX 7800 XT. Výkon ve hrách je jak má být, to samé CPU Ryzen 5 7600 a RAM...

Mně je prostě divné, že to YouTube stahuje tak málo, když cokoliv jiného dokáže v ten samý moment stahovat daleko víc. I jiné streamovací služby...

Zkoušel jsem teď na WiFi a běží to výrazně lépe (cca dvakrát až třikrát rychleji i "s jednou čárkou"). 1440p video plynulé.

Upraveno uživatelem Kuba
  • Basic
  • -
  • -
  • -
  • Brno

Za tohle asi Vodafone určitě nemůže.Zkus to řešit na nějakém počítačovém foru.Může to být neaktualní ovladače, síťovka, nebo nějaký blokovač v prohlížeči.

• Super
  • Basic
  • Sport
  • Vodafone TV 3 box
  • Teplice

žádnej adblock v prohlížeči nemá s nefunkčním youtubem nic společnýho 🤔 naopak bez něj by tam skákal různej bordel v podobě reklam a bůhví čeho všeho 🤔

• Souhlasím 1
  • Zmatený 1
  • -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
před 20 minutami, pm. napsal:

Nemáš na desktopu v prohlížeči na rozdíl od ntb nainstalovaný AdBlock?

Ne.

před 6 minutami, dad18 napsal:

Díky, zkoušel jsem různé Discordy a Reddity, často mě odkazovali na poskytovatele internetu. Využiju i tuto poradnu.

před 5 hodinami, dad18 napsal:

Za tohle asi Vodafone určitě nemůže.Zkus to řešit na nějakém počítačovém foru.Může to být neaktualní ovladače, síťovka, nebo nějaký blokovač v prohlížeči.

Díky, budu dnes zkoušet dál. Probíral jsem to s hromadou lidí několik dní, Vodafone byl jen další volba, jestli náhodou něco...

• Basic
  • -
  • -
  • -
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...