Přejít na obsah

Optický internet - vlastní modem

Přejít na řešení Vyřešil Ivo2003,

Doporučené příspěvky

Píšete, že nic nemáte vlastně, ale pak píšete o starém modemu, tak jsem zmaten. Na přípojku od Cetinu Vodafone neposkytuje Vodafone Statin Fibre, takže jsem ještě zmatenější. Každopádně, když nebudete mít žádnou službu na koaxu, tak ten se odpojí v rozvodné skříni a nepůjde k vám signál. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
před 18 minutami, midz napsal:

Ve smlouvě nic nemám, tak asi ne. Ale když jim vrátím starý modem, který mám teď spojený s tv, tak nevím jestli mi budou fungovat standardní kanály (ČT 1, 2 atp.), když to spojím napřímo do tv.

V zásadě taky záleží na adrese, na některých adresách to je uvedeno přímo v detailu. 

Internetová TV je taky, ale to už je placená služba, základní TV - 100+ stanic = 150Kč nebo s Primou + za 199Kč aktuálně ve Vánoční kampani.

• Super
  • Maxi
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Play box
  • Meziboří

Ještě se prosím zeptám na jednu konkrétní věc. Mohu přímo do toho ethernetového kabelu zapojit například TP Link Deco nebo musím koupit nejdřív nějaký modem a Deco zapojit až do modemu? Pokud ta druhá varianta, po jakém modemu bych měl koukat? Díky moc.

• Premium
  • Basic
  • Základní
  • Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha
  • Řešení

"Přípojka je zakončena ethernetovým kabelem (RJ-45) - Pro optiku, kterou vybudoval někdo jiný, zřizujeme u vás doma zásuvku typu ethernet (RJ-45). Pro připojení pak můžete využít Wi-Fi 6 router Comtrend WR-5804 nebo jakýkoliv router s rozhraním ethernet, který se zásuvkou propojíte síťovým kabelem. Router musí mít podporu funkcí PPPoE, NAT a vstupní konektor (WAN) ve formátu RJ-45."

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
před 54 minutami, Marek-26 napsal:

Píšete, že nic nemáte vlastně, ale pak píšete o starém modemu, tak jsem zmaten. Na přípojku od Cetinu Vodafone neposkytuje Vodafone Statin Fibre, takže jsem ještě zmatenější. Každopádně, když nebudete mít žádnou službu na koaxu, tak ten se odpojí v rozvodné skříni a nepůjde k vám signál. 

Omlouvám se, že jsem to nepopsal dostatečně srozumitelně. Já v tom dost plavu, protože mi to z VF nebyl schopný vlastně nikdo vysvětlit. Odjakživá jsme měli v bytě UPC, které přešlo pod Vodafone. Mám tu modem https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465lg/, který je připojen přes Coax k TV+ vysílá wifi.

Cetin zavedl nově do domu optiku a rozhodl jsem se, že bych chtěl původní připojení vyměnit. Domluvil jsem se tedy s VF, že mám zájem o fiber internet, Objednali mi technika a ten udělal zásuvku a odjel. Starý modem a internet furt běží a ta optika nevím, protože k ní nemám modem. Volal jsem tedy do VF a ptal se co dál, tak mi na infolince řekli, že mi tedy mohou pronajmout tu Fiber stanici a že se mi ozvou ohledně úpravy smlouvy a že tedy zruší i ten starý internet. K tomu jestli mi půjde tv ale nic neřekli.

Co jsem si tedy ale tady z té diskuze odnesl, tak prostě zruším starý internet, starý modem vrátím a do nové zásuvky si koupím nový router a z VF si nebudu nic pronajímat.

Díky všem za rady.

• Premium
  • Basic
  • Základní
  • Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha

Nejspíše zruší původní internet přes Compal a zprovozní internet přes optiku - dáte si tam svůj router a nebo ten Comtrend od nich.
Pokud máte kabelovou TV tak by měla zůstat i nadále přes koax.
Set top box nejspíše bude propojen s koax UPC zásuvkou a internet do něj bude přiveden z nového routeru pro zpětné shlédnutí a nahrávky a aby fungoval systém NAGRA který spravuje oprávnění sledovat kanály.

Upraveno uživatelem Ivo2003
  • Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...