Odesláno čtvrtek v 14:49 2 dny Autor před 3 hodinami, Technikus napsal:Klobouk dolů, že takto vypadá oficiální příspěvěk z Facebooku operátora.To takový Netflix a možná i další jdou naopak proti tomu, aby se sdílelo a pouštělo mimo domácnost.Rodina = jednotka žijící v rámci jedné domácnosti. Takže mám třeba rodiný domek, kde žijí 3 generace. Jedno dítě kouká na koleji, druhé na intru, jeden rodič někde na cestách, druhý na směně v práci atd. Ale základ je, že žijí a sdílejí jedno domácnost. S tím nemá ani Netflix problém. Problém je, když platím službu a používá ji tetička na druhé straně republiky, kde bydlí 😉 Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno čtvrtek v 15:07 2 dny A jak se to hlídá, že je to rodina? Rodným nebo oddacím listem? Nebo Vodafone to neřeší a na jeden účet může jet až 6 přístojů na více IP adres? Na Netflix koukáme ve třech každý jinde, jen na Oneplay jen jeden a další až když první nekouká. Super Basic Základní, Sport Vodafone TV 3 box, Compal CH7465 Teplice
Odesláno čtvrtek v 15:09 2 dny Asi bych do toho víc nešťoural 🤐 Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno čtvrtek v 15:46 2 dny Autor před 35 minutami, dad18 napsal:A jak se to hlídá, že je to rodina? Rodným nebo oddacím listem? Nebo Vodafone to neřeší a na jeden účet může jet až 6 přístojů na více IP adres? Na Netflix koukáme ve třech každý jinde, jen na Oneplay jen jeden a další až když první nekouká.Tak geolokace, IP adresy... 😉 když se to nebude nějak masivně zneužívat, tak to nikdo řešit nebude. Když středně, tak se to zprůměruje a zdraží se služba. Když hodně, dopadne to jako u Netflixu a dalších, kdy se to bude aktivně blokovat a bojovat proti tomu. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno čtvrtek v 16:49 2 dny To jsou ty tvoje tradiční odpovědi neodpovědi...😀 Vodafone si dělá reklamu zrovna když se nadává na jiného operátora, že omezuje počet sledování, že rodina může sledovat každý v jiném městě až na šesti zařízeních.Geolokace IP adresy je přece k ničemu když píšou v jiném městě. No a ten návod pro Vodafone aby to za čas zdražili protože to lidi zneužívají se ti taky moc nepovedl.😉 Super Basic Základní, Sport Vodafone TV 3 box, Compal CH7465 Teplice
Odesláno čtvrtek v 17:02 2 dny Autor Je jedno, že se xkrát přihlásíte kdekoliv v EU, ale když se skoro nikdy nepřipojíte tam, kde je "rodina/domácnost", je to jasný terč. Já nepsal o Vodafone, já psal o tom, jak to obecně funguje. Tak jsem to navnímal já. Kdo chce, během 5 minut si může každý najít mnoho materiálu k nastudování. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno čtvrtek v 17:19 2 dny Jo aha, já myslel, že reaguješ na mě když si reagoval na mě a já se ptal jak je to u vodafonu. No a když reklamují, že každý v jiném městě tak je přece logický, že se nepřihlásím na adrese na kterou je uvedená smlouva. Hypoteticky - syn je přes týden na intru, tak používá společný účet a na víkend přijede domu, ale lítá venku a pak kouká s náma na tv takže se nepřipojí na adresu kde je psaná smlouva. Je tedy podvodník a jasný terč a důvod zneužívání a zdražování?No a tvoje poslední věta znamená, že tady se ptát nemám, že si to mám najít někde jinde na netu? Super Basic Základní, Sport Vodafone TV 3 box, Compal CH7465 Teplice
Odesláno čtvrtek v 18:14 2 dny Autor Ne, to bylo takové obecné "povzdechnutí" a jak jsem to navnímal já. 🙂 Samozřejmě to, co řeší ostatní větší hráči, určitě řeší i Vodafone (takové to vyhodnocování, koláčové grafy...)No v té konkrétní situaci uvedené na sockách jsou v jiných městech. Je to jasná zpráva, že si nejenom nemusím připlácet za více současných sledování. Zřejmě to bude narážka na Oneplay a další konkurenci. Detaily a všechny odpovídající modelové situace tam nejsou, to by nikdo nečetl. I Vodafone má určitá omezení, viz např. https://www.vodafone.cz/pece/televize/vodafone-tv/sledovani-televize/ Takže například, všichni z rodiny (6 lidí) si budeme chtít pustit stejný film na jedné platformě a dívat se spolu i když x desítek kilometrů od sebe... no, to nepůjde. Ad modelový příklad se synátorem na intru. Když pominu, že se nebude chtít koukat na to samé, a i doma si pustí občas něco jiného od "sebe". Když bude rozumět tomu, co která aplikace sbírá za data atd. může být jeho aktivita vyhodnocena jako podezřelá. Já například už Googlu dokazoval příslušnost k "rodině", stejně tak ČT, ČRO a odpadovým firmám (většinou se dokládá trvalé bydliště). Má poslední věta znamená, že kdo chce, může si informace (z mé perspektivy) lehce najít . Počítám i s tím, že mi někdo dokáže, že jsem úplně mimo, nedošel jsem ke správným závěrům a nemám problém uznat chybu i když se tu šanci snažím minimalizovat (nechci být za většího blba, než si myslím, že jsem). A také to znamená "jsem líný" a nechci pálit čas na ozdrojování svých závěrů. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.