Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

používáte AP od Ubiquiti? (U6 Pro, U7 Pro nebo další). Zajímalo by mě, jak se změní charakteristika šíření signálu, pokud je AP  volně položené na stole místo upevnění na stropě. Ubiquiti doporučuje připevnit AP na strop ale pokud se jenom tak položí na stůl, signál se bude šířit stejně dobře?  Asi je jedno, jestli je AP položeno na podlaze nebo je na stropě ne? Zajímal by mě váš názor 🙂 Díky 

• Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/63408-ubiquiti-ap-%C5%A1%C3%AD%C5%99en%C3%AD-sign%C3%A1lu/
Sdílet na ostatní stránky

Mám U7 Pro Wall, svisle v předsíni na stěně těsně pod pohledem, ale "vzhůru nohama" (až bude chvíle času, tak ho otočím a vykukující kabel schovám do zdi). Moje zkušenost je, že na tom, zda je položeno nebo nebo visí na stěně/stropu, až tak moc nezáleží. Důležitější je, co mu stojí v cestě (třeba skříně, nějaké spotřebiče apod.). Mám zatím jen jeden AP a odezvy ve vzdálenějších místech bytu (panelák 90 m2) jsou i 10x rychlejší než VF router + exUPC Wifi po 220V.
Plánuji ještě buď jeden U7 Pro Wall nebo 2x U6 a měl bych mít dostatečně pokryto vše.

Upraveno uživatelem GeorgeS
  • Super
  • Super
  • Základní, Family
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, CA modul
  • Praha

Já se právě rozhoduji mezi U7 Pro a U7 Pro Wall. Co se týče parametrů, tak jsou skoro stejné. Asi jediný větší rozdíl je v anténách, kde má U7 Pro o trochu lepší výkon v pásmu 5GHz. Právě proto přemýšlím, jestli mám koupit U7 Pro a jen tak ho položit na TV stolek vedle televize nebo koupit U7 Pro Wall, k němu dokoupit stojan (nechci vrtat do stěny) a směrovat signál podle potřeby. Nevím které AP bude lépe šířit signál s lepším pokrytím. 

A U7 Pro Wall je o něco dražší (spolu se stojánkem) a nevím jestli to za to stojí 😄 

Ubiquiti.png

drzak.png

• Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
1 hour ago, GeorgeS said:

Mám U7 Pro Wall, svisle v předsíni na stěně těsně pod pohledem, ale "vzhůru nohama" (až bude chvíle času, tak ho otočím a vykukující kabel schovám do zdi). Moje zkušenost je, že na tom, zda je položeno nebo nebo visí na stěně/stropu, až tak moc nezáleží. Důležitější je, co mu stojí v cestě (třeba skříně, nějaké spotřebiče apod.). Mám zatím jen jeden AP a odezvy ve vzdálenějších místech bytu (panelák 90 m2) jsou i 10x rychlejší než VF router + exUPC Wifi po 220V.
Plánuji ještě buď jeden U7 Pro Wall nebo 2x U6 a měl bych mít dostatečně pokryto vše.

@myschovipJá mám zkušenost trochu opačnou - U7 Pro položené na stole mělo výrazně horší parametry než správně namontované na stropě. Průměrný ping při zátěži (konstantní přenos cca 200-500 Mbps)  se mi zvedl cca o 5-20ms při nevhodném umístění, k tomu občasný ztracený packet atd. Ale to samozřejmě nemusí vadit u každé aplikace, u mého use case se to díky tomu stalo nepoužitelné a musel jsem ho umístit správně.

Upraveno uživatelem r2d2
  • Premium
  • -
  • -
  • -
  • -

Samo Ubiquiti uvádí, že pro více klientů je lepší umístění vodorovně na strop, pro větší dosah naopak svisle na stěnu.

Ovšem ze zkušeností s AC lite a U6 Lite opravdu více závisí na konkrétním umístění a stěnách/překážkách. Překvapivě sádrokartony v dřevostavbě utlumovaly poměrně dost.

Upraveno uživatelem retron
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Praha

Někde na webu výrobce je k dispozici charakteristika šíření signálu. Já mám U7 Pro na boku skříně (v krajní místnosti bytu) a bez problému pokrytí po celém bytě (3+1, panel), 32 klientů (mix 2.4GHz, 5GHz a pár 6GHz, respektive MLO). 

Pokud pokrýváte jedno podlaží, pak je jedno, jestli bude na stropě, nebo na podlaze. Výsledek bude stejný. Ale na stole mířící do stropu může klidně znamenat, že signál v okolí / pod úrovní stolu nebude ideální. 

Upraveno uživatelem pmalecek
  • -
  • Super
  • -
  • -
  • Plzeň

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...