Přejít na obsah

Propojení HD DVR Mediabox a routeru TP-Link TL-WR541G

Doporučené příspěvky

Návštěvník JirkaDeLucina

Prosím o pomoc s propojením HD DVR Mediaboxu a routeru od TP-Linku TL-WR541G. Na počítači vidím wi-fi sítě obou zařízení, obě zařízení jsou propojeny kabelem - z Mediaboxu do zdířky WAN u TP-Linku (kabel je v pořádku - testoval jsem ho přímým propojením s PC). To co mne trápí, nedaří se mi na TP-Linku zprovoznit internet, maximálně mohu v PC otevřít nastavení TP-Linku, ale síť hlásí připojení "omezené, bez internetu". V nastavení Mediaboxu jsem zkoušel odtrhnout i zatrhnout položku "Blokování WAN", ale bez výsledku. Prosím o jakoukoliv pomoc, jak to rozchodit, abych měl přístup k internetu na obou wi-fi sítích. Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/6342-propojen%C3%AD-hd-dvr-mediabox-a-routeru-tp-link-tl-wr541g/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jandik73

Mate mezi sebou propojeny ten Tplink a Mediabox? A nikde nepisete o pripojeni k zasuvce UPC. TEN HD DVR mediabox musite pripojit koaxem do ucastnicke zasuvky UPC. On funguje jako kabelovy modem i jako router. A pokud k nemu chcete jeste pripojitvten tp-link tak urcte ne do wan, ale do lan. Ten tp-link bych urcite nepouzival jako dalsi router,, ale jako treba AP nebo range extender.

Návštěvník JirkaDeLucina

Ano, Mediabox je koaxem připojený a na něm internet jede. Jde mi o to, že do TP-Linku je píchnutá např. IP kamera a další počítač kabelem, aby na něm byl také internet. Jde-li to propojit jinak, než přes WAN, jaký je prosím postup u toho TP-Linku?

Návštěvník Jandik73

Urcite to nepropojovat pres wan. Propojit obe zarizeni pres lan. Na tplinku povypinat veci jako je dhcp, nat apod. a nadtavol bych mu pevnou ip. Jako gateway a dns bych nadtavil IP toho mediaboxu. Ja to mam pidobne resene aslape to.

Návštěvník JirkaDeLucina

Super, díky, WAN zdířka nebyla ta správná cesta :) Přes lan zdířku se to rozjelo, aniž bych musel cokoliv v nastavení routeru měnit. Díky moc za pomoc ;)

Návštěvník JirkaDeLucina

Díky za tipy, zkusil jsem tedy přes LAN port, WAN to nechce natáhnout IP adresu (jen samé nuly - nastaveno dynamické získávání IP), ale když mám spuštěny obě wifiny, tak se to nějak bije a chvíli jde internet na jedné, chvíli na druhé, vypadá to na souboj IP adres připojených zařízení. DHCP je na TP-Linku vypnuté (zkoušel jsem vypnout i na Mediaboxu, to pak ale nejelo skoro vůbec).

Mediabox je připojen k netu koaxem a net tam jede v pohodě, z něj pak kabel do domácího kina a druhý (více jich tam bohužel není) do TP-Linku. Z TP-Linku kabel do stolního PC a bezpečnostní IP kamery Tenvis JPT3815W 2013 (tu chci ale napojit na wi-fi, pokud to půjde - na wi-fi s Mediaboxu se to nenapojí - nenabízí tolik možností nastavení, aby se mi to nějak s kamerou podařilo propojit - pokud ano, tak bych TP-link vůbec už neřešil.

Pokud máte nějaký tipy či rady, budu moc rád..

Upraveno uživatelem JirkaDeLucina

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...