Návštěvník nemozny Odesláno 19. prosince 2017 Sdílet Odesláno 19. prosince 2017 (upraveno) Tak skutečně se jednalo o zdroj. Koupil jsem druhý zdroj a od té doby není problém. Teď jsem i zkoušel vyměnit opět "nový" zdroj za ten původní a opět nebylo možné získat adresu z DHCP, po vrácení "nového" zdroje naskočilo DHCP okamžitě. Oba zdroje jsou vzhledově, napětově, amperově identické, oba mají diodu. Dioda starého zdroje ale po zapnutí modemu (přepínačem na modemu) výrazně pohasne, např. na 50%, ale dioda nového zdroje jen nepatrně, např. na 90%. Ano, i mně to zní jako blábol, ale třeba to někomu pomůže. Každopádně modem zase vesele funguje. Ještě teda slíbené úrovně signálu, když už jsem je vykopíroval. Ale jsou teda s novým zdrojem, už se mi nechce to běžet znovu přepojit na ten starý. Downstream Channels Power Level: Signal to Noise Ratio: Channel 1: 6.1 dBmV 42.5 dB Channel 2: 6.6 dBmV 42.5 dB Channel 3: 7.0 dBmV 42.5 dB Channel 4: 7.2 dBmV 42.5 dB Channel 5: 7.7 dBmV 42.5 dB Channel 6: 7.8 dBmV 42.1 dB Channel 7: 7.9 dBmV 42.5 dB Channel 8: 7.8 dBmV 42.5 dB Upstream Channels Power Level: Channel 1: 38.5 dBmV Channel 2: 38.0 dBmV Channel 3: 38.8 dBmV Channel 4: 39.5 dBmV Upraveno 19. prosince 2017 uživatelem nemozny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 20. prosince 2017 Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Muzu se zeptat jaky zdroj jste konkretne koupil ? Jinak urovne signalu jsou naprosto vpohode. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník nemozny Odesláno 20. prosince 2017 Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 před 8 hodinami, tomus napsal: Muzu se zeptat jaky zdroj jste konkretne koupil ? Jinak urovne signalu jsou naprosto vpohode. Koupil jsem za 350 Kč bazarový EPC9325 včetně zdroje a modem mi teď leží v záloze Netušil jsem tehdy, jestli je problém v modemu nebo zdroji. Jinak kolega měl stejný dotaz a pokud někdo bude potřebovat jen zdroj, koupil bych např. https://www.elektro-hofman.cz/cz-detail-876191-zdroj-pulzni-15v-dc-1-6a-230v-ac.html v jiném threadu - https://www.gme.cz/napajeci-adapter-sitovy-15v-1660ma-5-5-2-1mm-mean-well http://4ushop.cz/zasuvkove-zdroje-napajeci-zdroje/napajeci-zdroj-zasuvkovy-15v-1a-5.5x2.1mm Jednoduše jakýkoli, který má 15V/1-2A (minimálně 1A a max 2A), konektor 5,5/2,1 mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 20. prosince 2017 Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 8 minutes ago, nemozny napsal: Jednoduše jakýkoli, který má 15V/1-2A (minimálně 1A a max 2A), konektor 5,5/2,1 mm. Presne tak. Resp. tech ne-uplne-beznych 15V neni nutnost. Kdyz mi pred casem odesel zdroj k EPC3208, vzal jsem ze supliku 12V/1,45A zdroj od nepouzivaneho scanneru a jede to jako z praku uz snad rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník nemozny Odesláno 7. ledna 2019 Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 (upraveno) Tak ten UPC "originální" zdroj vydržel přesně rok, když se dívám na datum mých předchozích postů. Rok!!! Opět to byl standard 1A, 15V. A jen teda ten konektor 5,5/2,1 mm jsem tady napsal špatně, musí to být menší, ale rozměr fakt netuším. Musel jsem jej ušmiknout z UPC shitzdroje, proměřit a přidrátovat krouceným spojem na pořádný zdroj 15V/1.6A. Tzn. mám stále 2 funkční modemy, ale už třetí zdroj. _______ Edit - Závada opět stejná jako minule, internet začně fungovat prachmizerně, tj. otevírám rozhraní wifirouteru za modemem, zkouším ping z wifirouteru přes modem, nejdřív vždycky ztráta 50%, za chvíli 100% a konec. Modem svítí, ale nic neroutuje. Restart modemu obvykle nepomůže nebo jen na chvíli. Pomůže vytáhnout zdroj ze zásuvky a za chvíli zapojit, tím se vzpamatuje a pár hodin funguje, než zase chcípne. Někdy to rozchodí sám, většinou ale ne. Ve finále pomůže jen jeho výměna a likvidace. Upraveno 7. ledna 2019 uživatelem nemozny Doplnění o popis závady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 7. ledna 2019 Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 (upraveno) Je na čase mu zamávat. Za tu crcačku to nestojí. Upraveno 7. ledna 2019 uživatelem sodekcz doplnněí Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 8. ledna 2019 Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Hmm, vydržel mnohem déle. Rozhodně před tím rokem nebyl nový. :-) jsou to zařízení někdy z roku 2012 tyhle modemy? Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.