Odesláno 12. března 2025 v 06:3612. břez 2025 Zdravím. Jen malá zkušenost. Synovi v cca 3:50 někdo vlezl na účet a objendal si eSIM a tím pádem zneaktivnil jeho SIM v telefonu. Problém ale je ten, že na přihlášení používám dvoufaktorové ověření a autorizační SMS chodí na můj telefon. I tak si tam někdo založil administrátorský účet. Přihlásil jsem se na portál a eSIM i účet odstranil. cca 7 hodin ráno. Znovu jsem zkoušel zda funguje dvoufaktorové přihlášení a bez něj to prostě nejde. Zkoušel jsem i jako "nějaký" anonym zažádat o změnu hesla atd a bez úspěchu. Bez dvoufaktoru smůla a nešlo se přihlásit. V cca 10 hodin dopoledne na účtu znovu založen nějaký administrátorský profil, který jsem znovu odstranil. Situaci jsem řešil na lince Vodafone a dostavil se na pobočku kvůli ověření atd. Momentálně jakékoliv služby bohužel nedostupné :-(. Toto berte spíš jako info aby se případně posílila bezpečnost na straně Vodafone, jelikož nevím co víc bychom měli udělat a to i přes to, že se jedná o předplacenou kartu - Basic - - Děčín
Odesláno 12. března 2025 v 09:4912. břez 2025 Centrum péče @casperpHezký den, doporučuji ověřit, zda máte nejen unikátní heslo pro e-mailové přihlašování, ale také číselné heslo, které slouží pro komunikaci s operátorem. Toto jsou v kombinaci s dalšími faktory věci, kde bývá nejčastěji příčina. Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice
Odesláno 12. března 2025 v 15:2212. břez 2025 No pokud někdo "cizí" obchází dvoufaktorovou autentifikaci a dokáže si objednat např. eSIM, tak je to pro VF docela smutný příběh. Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 12. března 2025 v 16:0112. břez 2025 No ono je dvoufaktorové ověřování pouze pro aplikace a web. Při telefonickém kontaktu se identifikuješ znalostí PINu, jak psal Ondra Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno 12. března 2025 v 16:1012. břez 2025 Ve zmíněných 03:50 by se na Vodafone lince nikdo eSIMky asi nedočkal, nebo? Nebo to chce u vyzvednutí eSIM administrátoský PIN i na webu/v aplikaci? Upraveno 12. března 2025 v 16:1212. břez 2025 uživatelem Technikus Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 12. března 2025 v 17:5812. břez 2025 Centrum péče Nemůžu se vyjadřovat k té konkrétní situaci, tu neznám, ze zkušenosti však vím, že prakticky vždy je příčinou podobného typu podvodu slabé heslo (jednoduché, opakovaně používané apod.) a v kombinaci s dalšími podvodnými technikami je pak toto slabým článkem... Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice
Odesláno 13. března 2025 v 07:4513. břez 2025 Ale furt je to na vaši straně jak si někdo může registrovat email na můj účet když tam mám svůj mluvím z vlastní zkušenosti platby bez porvrzeni nechápu hacker objedná vaše nezabezpečený služby vy s tím uděláte prd a pak mi napíšete ze jsem mel slabé heslo přitom to bylo administrátorské heslo prez který se přihlašoval víte kolik mam všude účtu jak si to můžu pamatovat ze zrovna u vás jsou idiotský 2hesla a ještě arogantní ženská na lince ze to proste musím zaplatit nepříjemná neřekla mi k tomu ani podrobnosti takže vám moc děkuji vodafone Basic Basic+ Základní Vodafone Gigacube Osek
Odesláno 13. března 2025 v 15:3713. břez 2025 @ZszaczNapříklad ten email, pod kterým byla registrace je součástí minimálně 7 úniků dat či velkých kolekcí. V některých těch datech bude k emailu i telefon. Ve většině je heslo. Pak už jen stačí vědomost, že většina lidí používá stejné heslo všude a zadá robotovi, aby se zkusil přihlásit s touto kombinací všude možně. Doporučení za mě – používat rozdílná idiotská hesla u věcí, které mohou mít vliv na mé peníze a citlivá data. V opačném případě se smířit s tím, že se takové věci mohou stát, dokonce mohu přijít o komplet online identitu. Jak se někdo dostane k emailu, tak většinou všechno, kde je veden jako registrační je naservírováno na stříbrném podnose. U platební karty se pojištění také nevztahují na případy, kdy byl k potvrzení použit PIN. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 13. března 2025 v 16:1613. břez 2025 No ano, používání silných hesel je potřeba. Ale nezapomínejme na těch minimálně 7 úniků dat jak zmiňuješ. Tam bych hledal grunt, z kterého potom tyjí podloudníci. Ostatně, je-li to s těmi úniky dat doopravdy tak jak píšeš, tak by mě zajímalo, kdo je za to odpovědný a jak to vlastník - správce dat vyřešil s těmi, které přivedl do takovéto situace. - - Komplet Takový bílý, nastojato Praha Žižkov
Odesláno 13. března 2025 v 18:3013. břez 2025 Klíčenka, unikátní hesla a ideálně k tomu nějaký další faktor. Doba je zlá, Kamile 🙂 Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul Praha 6
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.