Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda nemá někdo podobnou zkušenost. Řešil jsem s rete cenu Vodafone TV, protože mám ještě starý Komplet. Výsledná dohoda byla, že mi zlevní i můj internet (mám Pevný internet Kabel 1000 Mbps) z 899 na 599. Dnes ale přišlo dost velké překvapení, pevný internet 1Gbit mi nemohou změnit, protože na mé adrese 1Gbit NENÍ. Ačkoliv tu určitě byl, když jsem si 1Gbit zřizoval na jaře 2022. Maximální rychlost na mé adrese je teď nabízena 500Mbit. Stalo se již někomu, že mu danou rychlost zrušili? Pokud u mě nikdy 1Gbit nebyl, je to slušný podvod. Ale ikdyby mi uznali nějakou reklamaci, bude to pár korun, vzhledem k rozdílům cen v archivu ceníku v roce 2022. Když si rychlost změřím teď, rychlost.cz neukazuje víc než něco přes 200Mbit.

• -
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • -
  • Praha
Odesláno

Možná stejný či podobný scénář jako tady

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Pevný internet kabel 1000 je starý tarif a staré tarify se ruší automaticky a postupně 

• Premium, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno

Nejde o to, že tam nikdy nebyl. To by nešel zřídit. Aktuálně tam není kapacita pro další 1Gbps internet (logiku ponechme stranou). A měření přes rychlost.cz nebyla v minulosti spolehlivá. Zkuste spíše:

https://speed.measurementlab.net/

https://www.speedtest.net/

https://speedtest.cesnet.cz/

či jiný, který zvládá měřit 1Gbps. Třeba ČTÚ měřák to donedávna také neuměl. Nevím, jak je na tom dnes. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

...a o ceně se dá zřejmě stále jednat. 

Asi záleží o jakou jde lokalitu a jaká je tam konkurence.

Tohle na mě vyskočilo po zadání adresy na webu Vodafone. 

image.thumb.png.6182e6a412632545794b30664e8fa211.png

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno
  • Autor

Aha, to mě nenapadlo. Takže výsledek je ten, že o ceně se vůbec jednat nedá, protože každá změna ceny znamená "upgradovat" z Pevný internet Kabel 1000 Mbps na novou nabídku, a to nelze..🤦‍♂️Technicky to chtěli retence udělat, ale právě systém je nepustil službu jakkoliv upravit, protože na adrese 1Gbit systémově "není". To je hodně nedomyšlený systém a dost protizákaznické, ale to je poslední dobou VF jedno, mám pocit.

• -
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • -
  • Praha
Odesláno

@olseale kapacita se vždy postupně navyšuje 

• Premium, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno

Z nedávné zkušenosti 🙂 Stačí jeden pirát, kterému jedou non-stop torrenty a najednou se daný uzel může z pozice - bežný provoz, kapacita je, přehouponut do kategorie kapacita pro stahování či odesílání je nedostatečná pro další nové služby. Takže kapacita se tam může kdykoliv objevit, někdo se přestěhuje, pirát vypne PC a odjede na jarňáky... 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Rozumím tomu dobře?
Uživatel (zákazník) olse měl 1gb přípojku spolu s nějakým (starým) formátem televize. Udělal to co asi každý z nás,  se změnou tarifu vnucenou Vodafonem, jednal o ceně za nový balíček služeb.
Součástí balíčku a vyjednání nové ceny byl i původní nasmlouvaný, užívaný a placený internet 1Gb.
Po dohodě o nové ceně přišla informace od Vodafonu, že na té adrese (počítám že stále stejné, na stejných drátech ve stejném domě), nejde 1Gb zřídit.
Je to tak?
Pokud ano, tak je to divné. Nebo... vychytralé.
Info, že se staré tarify ruší postupně, že původní 1Gb byl špatně měřený, že v okolí sídlí pirát a loupí, nebo že se kapacita postupně navyšuje mně přijde irelevantní.
Trochu mi to připomíná situaci, kdy nějaký prodejce hrnců, pardon, internetu od Vodafonu a s vodafonským posvěcením, logem a odkazy polepil dům nabídku právě 1Gb. Když jsem se o to začal zajímat, nabídl mi Vodafon na mé adrese a mých drátech 150 Mb nebo něco podobně malého. A informace, že tady v centru Prahy nic jiného být nemůže. Hmm, mám vodafonských 500Mb.

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odesláno

Blby příklad sice ale pokud na Cable internetu u TMCZ chce zákazník retenční slevu na 1Gb/s a kapacita sítě už rychlost nenabízí někde změnit slevu a nahodit slevu , dokud nebude kapacita naplněna takže v tom neni VF sam 

• Premium, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Praha, Nová Ves

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Kdo si právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague