Odesláno 27. prosince 2023 1 rok Dobrý den, lze (a případně kde) v nastavení modemu Compal CH7465VF změnit výchozí DNS servery? Pokud nelze, plánuje Vodafone upravit firmware, aby toto nastavení bylo možné? Varianta nastavit vlastní DNS servery na každém jednom zařízení připojeném k modemu nepřichází v úvahu. Potýkám se s výpadky, které se projevují tak, že po nějaké době nepoužívání připojení (v řádu hodin) trvá načtení prvního webu/služby 15-30 sekund a je tedy nutné provést více pokusů, protože web/služba se nenačte. Pokud je poté připojení kontinuálně používáno, funguje bez problémů. Nástroj poradce při potížích/diagnostika sítě ve Windows při tomto výpadku vždy zjistí problém s DNS serverem (DNS server neodpovídá). Rád bych tedy vyzkoušel alternativní DNS, bohužel v konfiguraci modemu Compal CH7465VF tuto možnost nemohu najít.
Odesláno 27. prosince 2023 1 rok Smysluplné řešení je přepnout Compal do bridge a použít vlastní router. A to nejenom kvůli DNS, ale i celé řadě dalších možností, jenž toto přináší. - - - - -
Odesláno 29. prosince 2023 1 rok Nemyslím si že změna DNS serverů na uvedený problém bude mít nějaký vliv, chybu hledej jinde, hláška DNS server neodpovídá se v prohlížeči vyskytuje u spousty problémů, které s DNS ale vůbec nesouvisí. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 3. ledna 2024 1 rok Nejedná se o hlášku z internetového prohlížeče, ale z nástroje Řešení potíží se sítí ve Windows 10. Operační systém celou dobu indikuje, že připojení k internetu je dostupné. Manuální změna DNS serverů na jednom PC problém vyřešila (na tom PC) a hledal jsem globální řešení pro celou domácnost. V modemu jde nastavit kde co, ale DNS bohužel ne. O nespolehlivých Vodafoních DNS se tu už několikrát diskutovalo, např. zde: https://www.techforum.cz/topic/61996-dns-servery/ nebo zde: https://www.techforum.cz/topic/61439-pomalý-dns-server/page/3/
Odesláno 3. ledna 2024 1 rok Ano, VF ma DNS nespolehlive. Ja dikybohu zacinal s ciste kabelovym modemem a tak mam svou router. Dlouho v nem mam alternativni DNS. Takze doporucuji prepnout modem do bridge a za nej dat nejaky rozumny router Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Odesláno 3. ledna 2024 1 rok Ano DNS servery Vodafone čas od času na chvíli vypadnou, ale v poslední době žádný výpadek nebyl, já na nich jedu odjakživa a problémy nemám, takže mně přijde divné že by zrovna DNS servery Vodafone zapříčinili výpadek vašeho internetu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 4. ledna 2024 1 rok Mne nekolikrat windows pri reseni vypadku resp oprave chyby napsal ze je problem s dns. Ale vypadlo mi vetsinou v noci. Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město
Odesláno 4. ledna 2024 1 rok @tomusmožná jsem to tady už psal - byl jsem dlouhodobým zastáncem all-in-one, t.j. pokud možno do ničeho nehrabat, používat co nejméně "krabiček" a vždy DNS od providera. Dlouho mi to fungovalo u UPC. Jakmile jsem byl migrován k VF, několikrát jsem měl přímo s DNS problémy a po přenastavení na 8.8.8.8 / 1.1.1.1 se problémy vždy vytratily. Takže jedu na těchto řekněme univerzálních DNS a žádné problémy s DNS nemám. Vlastní zabezpečený server DNS na vlastním routeru, aby mi ho někdo nenaboural, zatím rozjet neumím. Možná se k tomu někdy dokopu. VF modem v bridgi a vlastní router mám už dlouho. Ostatně tak nějak jsem to míval i dříve, dokud jsem měl připojení přes ADSL. Tenkrát mi to zlepšilo propustnost sítě, ZyXELy bývaly dost otřesné. Upraveno 4. ledna 2024 1 rok uživatelem sodekcz Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.