Odesláno 3. září 2024 3. zář Já s tím problém nemám ani u jediného čidla. Čidlo prostě 5 GHz síť nevidí protože nemůže. Má to sice nastavené na stejné SSID na ASUSu , ale to na tom snad nic nemění. Upraveno 3. září 2024 3. zář uživatelem Sparrow Super Red Basic Základní CA modul, Compal CH7465 Praha 10
Odesláno 3. září 2024 3. zář Nevím, možná je to problém jen u Apple Home? Každopádně rozdělit sítě podle frekvence různým ssid je obecně věc předcházející divným problémům, který nikdo nechce řešit 🙂 Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul Praha 6
Odesláno 3. září 2024 3. zář @CableG S tím problém vůbec není, sám mám síť taky jednotnou 2,4+5 a třeba jeden starý notebook má pouze 2,4 a normálně se připojí. Kdysi jsem měl potíže akorát s internetovým rádiem z Lídlu, které se připojit nechtělo, ale pak se nějak automaticky aktualizoval router AX20 a od té doby už rádio funguje v pohodě (a ovládání je mimochodem přes mobil v appce UNDOK). A divné problémy? Jaké? Možná u nějakých prehistorických zařízení s b/g, které měly být dávno ve sběrném dvoře a ne v provozu :-) - - - - -
Odesláno 26. března26. břez Dobrý den, pořadí mi někdo, jak přistupovat do routeru Vodafone vzdálené, tak aby šlo spravovat přístupy a sledovat připojená zařízení? 🙏Poradí někdo, jak nastavit router Model:CH7465VF tak, aby šel vzdáleně spravovat? Děkuji. Basic Super Základní Compal CH7465 Liberec
Odesláno 26. března26. břez Jestli myslíte vzdáleně z Internetu, tak pevně doufám, že nijak. To zařízení na to není dělané rozhodně, byl by to velký bezpečnostní risk. Premium - - - -
Odesláno 27. března27. břez V 26. 3. 2025 v 19:47, Raybeck napsal:Dobrý den, pořadí mi někdo, jak přistupovat do routeru Vodafone vzdálené, tak aby šlo spravovat přístupy a sledovat připojená zařízení? 🙏Poradí někdo, jak nastavit router Model:CH7465VF tak, aby šel vzdáleně spravovat? Děkuji.Dej ho do bridge, pořiď si vlastní router a přes VPN se do něj bezpečně dostaneš, např. Mikrotik s Wireguardem.Podmínka IP4. Premium - Cinema Vodafone Station WiFi 5 Kladno
Odesláno 27. března27. břez V 3. 9. 2024 v 12:27, Adolf.Shitler napsal:@CableG S tím problém vůbec není, sám mám síť taky jednotnou 2,4+5 a třeba jeden starý notebook má pouze 2,4 a normálně se připojí. Kdysi jsem měl potíže akorát s internetovým rádiem z Lídlu, které se připojit nechtělo, ale pak se nějak automaticky aktualizoval router AX20 a od té doby už rádio funguje v pohodě (a ovládání je mimochodem přes mobil v appce UNDOK). A divné problémy? Jaké? Možná u nějakých prehistorických zařízení s b/g, které měly být dávno ve sběrném dvoře a ne v provozu :-)Jako mohl bych se rozepisovat se vším, co jsem kdy zažil, ale ChatGPT to zvládnul za mě 🙂Výhody oddělených SSID pro 2,4 GHz a 5 GHz:1. Lepší kontrola nad připojením zařízení – Můžete ručně připojit zařízení k preferovanému pásmu (např. zařízení vyžadující větší dosah k 2,4 GHz a ta, která potřebují vyšší rychlost, k 5 GHz).2. Vyhnete se problémům s automatickým přepínáním – Některá zařízení mají problémy s roamingem mezi pásmy a mohou se držet slabšího signálu, i když je dostupné lepší připojení.3. Menší rušení – Můžete si rozdělit provoz podle typu zařízení a snížit vzájemné rušení.Nevýhody oddělených SSID:1. Manuální přepínání – Pokud se zařízení nepřepínají automaticky mezi pásmy, budete to muset dělat ručně.2. Složitější správa – Musíte si pamatovat a spravovat dvě různé Wi-Fi sítě.Kdy nechat stejné SSID?• Pokud chcete, aby si zařízení sama vybírala nejlepší dostupné pásmo (moderní routery s funkcí “band steering” to zvládají dobře).• Pokud chcete jednodušší konfiguraci a méně problémů se změnou Wi-Fi.Závěr:• Pro pokročilejší uživatele: Oddělené SSID dávají větší kontrolu.• Pro běžné domácnosti: Stejné SSID s dobrým routerem (podporujícím “band steering”) bývá pohodlnější volba. Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul Praha 6
Odesláno 27. března27. břez Tak to je odpověď, která lehce zavání AI halucinací 🤣Mít např. oddělenou IoT síť jen na 2.4Ghz samozřejmě dává smysl a je vysloveně rozumné (stejně jako síť pro hosty), vytvářet si pro každou síť 2-3x varianty (2.4GHz, 5GHz, 6GHz) je často spíše kontraproduktivní, zařízení mezi těmi třemi pásmy budou běžně přecházet podle potřeby / útlumu, zvlášť v síti s funkčním 802.11r / 802.11k / 802.11v / "fast roaming" atd. Samozřejmě jsou problémové zařízení a špatné AP, ale dle mého názoru lepší vyřešit tenhle problém než dělat micromanagement 3 pásem.A odpovídáte na rok starý příspěvek. Upraveno 27. března27. břez uživatelem r2d2 Premium - - - -
Odesláno 28. března28. břez Samostatne SSID pro 6 GHz navic prinasi problemy s kompatibilitou/pouzitelnosti, viz napr. https://support.apple.com/en-is/102285 - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 28. března28. břez Nějak mi utekl, ale odpověď si to zasloužilo 🙂To rozdělení smysl má a hodněkrát se mi osvědčilo a to nejen z pohledu IoT věcí. Ale 5/6 rozdělit mi smysl nedává. Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul Praha 6
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.