Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Já s tím problém nemám ani u jediného čidla. Čidlo prostě 5 GHz síť nevidí protože nemůže.

Má to sice nastavené na stejné SSID na ASUSu , ale to na tom snad nic nemění.  

Upraveno uživatelem Sparrow

• Super
  • Red Basic
  • Základní
  • CA modul, Compal CH7465
  • Praha 10
Odesláno

Nevím, možná je to problém jen u Apple Home? Každopádně rozdělit sítě podle frekvence různým ssid je obecně věc předcházející divným problémům, který nikdo nechce řešit 🙂

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul
  • Praha 6
Odesláno
@CableG S tím problém vůbec není, sám mám síť taky jednotnou 2,4+5 a třeba jeden starý notebook má pouze 2,4 a normálně se připojí. Kdysi jsem měl potíže akorát s internetovým rádiem z Lídlu, které se připojit nechtělo, ale pak se nějak automaticky aktualizoval router AX20 a od té doby už rádio funguje v pohodě (a ovládání je mimochodem přes mobil v appce UNDOK).
A divné problémy? Jaké? Možná u nějakých prehistorických zařízení s b/g, které měly být dávno ve sběrném dvoře a ne v provozu :-)
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • po měsících...
Odesláno

Dobrý den, pořadí mi někdo, jak přistupovat do routeru Vodafone vzdálené, tak aby šlo spravovat přístupy a sledovat připojená zařízení? 🙏

Poradí někdo, jak nastavit router Model:CH7465VF tak, aby šel vzdáleně spravovat? Děkuji.

• Basic
  • Super
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Liberec
  • Slamb změnil název na Vodafone modem CH7465VF
Odesláno

Jestli myslíte vzdáleně z Internetu, tak pevně doufám, že nijak. To zařízení na to není dělané rozhodně, byl by to velký bezpečnostní risk.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno
V 26. 3. 2025 v 19:47, Raybeck napsal:

Dobrý den, pořadí mi někdo, jak přistupovat do routeru Vodafone vzdálené, tak aby šlo spravovat přístupy a sledovat připojená zařízení? 🙏

Poradí někdo, jak nastavit router Model:CH7465VF tak, aby šel vzdáleně spravovat? Děkuji.

Dej ho do bridge, pořiď si vlastní router a přes VPN se do něj bezpečně dostaneš, např. Mikrotik s Wireguardem.

Podmínka IP4.

• Premium
  • -
  • Cinema
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Kladno
Odesláno
V 3. 9. 2024 v 12:27, Adolf.Shitler napsal:

@CableG S tím problém vůbec není, sám mám síť taky jednotnou 2,4+5 a třeba jeden starý notebook má pouze 2,4 a normálně se připojí. Kdysi jsem měl potíže akorát s internetovým rádiem z Lídlu, které se připojit nechtělo, ale pak se nějak automaticky aktualizoval router AX20 a od té doby už rádio funguje v pohodě (a ovládání je mimochodem přes mobil v appce UNDOK).
A divné problémy? Jaké? Možná u nějakých prehistorických zařízení s b/g, které měly být dávno ve sběrném dvoře a ne v provozu :-)

Jako mohl bych se rozepisovat se vším, co jsem kdy zažil, ale ChatGPT to zvládnul za mě 🙂

Výhody oddělených SSID pro 2,4 GHz a 5 GHz:

1. Lepší kontrola nad připojením zařízení – Můžete ručně připojit zařízení k preferovanému pásmu (např. zařízení vyžadující větší dosah k 2,4 GHz a ta, která potřebují vyšší rychlost, k 5 GHz).

2. Vyhnete se problémům s automatickým přepínáním – Některá zařízení mají problémy s roamingem mezi pásmy a mohou se držet slabšího signálu, i když je dostupné lepší připojení.

3. Menší rušení – Můžete si rozdělit provoz podle typu zařízení a snížit vzájemné rušení.

Nevýhody oddělených SSID:

1. Manuální přepínání – Pokud se zařízení nepřepínají automaticky mezi pásmy, budete to muset dělat ručně.

2. Složitější správa – Musíte si pamatovat a spravovat dvě různé Wi-Fi sítě.

Kdy nechat stejné SSID?

• Pokud chcete, aby si zařízení sama vybírala nejlepší dostupné pásmo (moderní routery s funkcí “band steering” to zvládají dobře).

• Pokud chcete jednodušší konfiguraci a méně problémů se změnou Wi-Fi.

Závěr:

• Pro pokročilejší uživatele: Oddělené SSID dávají větší kontrolu.

• Pro běžné domácnosti: Stejné SSID s dobrým routerem (podporujícím “band steering”) bývá pohodlnější volba.

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul
  • Praha 6
Odesláno

Tak to je odpověď, která lehce zavání AI halucinací 🤣Mít např. oddělenou IoT síť jen na 2.4Ghz samozřejmě dává smysl a je vysloveně rozumné (stejně jako síť pro hosty), vytvářet si pro každou síť 2-3x varianty (2.4GHz, 5GHz, 6GHz) je často spíše kontraproduktivní, zařízení mezi těmi třemi pásmy budou běžně přecházet podle potřeby / útlumu, zvlášť v síti s funkčním 802.11r / 802.11k / 802.11v / "fast roaming" atd. Samozřejmě jsou problémové zařízení a špatné AP, ale dle mého názoru lepší vyřešit tenhle problém než dělat micromanagement 3 pásem.

A odpovídáte na rok starý příspěvek.

Upraveno uživatelem r2d2

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Samostatne SSID pro 6 GHz navic prinasi problemy s kompatibilitou/pouzitelnosti, viz napr. https://support.apple.com/en-is/102285

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

Nějak mi utekl, ale odpověď si to zasloužilo 🙂

To rozdělení smysl má a hodněkrát se mi osvědčilo a to nejen z pohledu IoT věcí. Ale 5/6 rozdělit mi smysl nedává.

• Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Kdo si právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague