Odesláno 23. září 2020 4 roky V 3. 9. 2020 v 14:39, tomus napsal: Jedná se pouze o výměnu modemu, ipv4 adresa ti nejspíš zůstane, alespoň u mě to tak bylo a pokud by se náhodou změnila no ipv6, tak není problém si znovu požádat o změnu na ipv4. Po připojení modemu k síti a k internetu ho nech asi 30 minut než se připoji k síti a stáhne si aktuální firmware. To poznáš podle blikajících kontrolek. Pak ho můžeš přepnout do režimu bridge (modem). Teď modem nemám v ruce ale mám dojem že je z boku modemu jsou dvě díry pro uchycení na stěnu. Ano výměna kus za kus mezi dveřmi, samozřejmě za předpokladu že si ho dopředu odmontuješ a pak zase připojíš. Zdravím, mám ten modem připojený už měsíc a žádná aktualizace nedošla (toto je má verze firmwaru CH7465VF-NCIP-6.12.19.6-GA-NOSH). Potřebuju jej právě přepnout do režimu bridge a nikde v nastavení to nemůžu najít. Moc díky za pomoc!
Odesláno 23. září 2020 4 roky Autor @martycze Nečekejte na aktualizaci. Jde o to, zda máte IPv6 (DsLite) nebo IPv4 - https://whatismyip.com Jestiže IPv6, pak musíte Vodafone požádat o přepnutí na IPv4, poté se možnost v rozhraní modemu nabídne. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 19. listopadu 2020 4 roky Nejprve děkuji za toto vlákno, trochu mi osvětlilo ten šunt co jsem dostal :D. Dlouho jsem UPC neměl, ale protože Wi-Fi provider stojí za starou belu a ještě nás v Vodafone ukecali na lepší tarify, tak jsem ho domů pustil. Upload je tedy příšerný (mám 150/10), ještě že na firemní VPN jedu přes RDP. Předešlý router - nastaveno přesměrování portů, VPN do domácí sítě, rodičovskou kontrolu, extension na druhou půlku bytu (je fakt velký a má strašně tlusté stěny). V tom krámu nejde nastavit víceméně nic. Bridge bylo první co jsem hledal marně, teď už vím proč (mám přiděleno IP v6). Nakonec jsem si Wi-Fi router hodil na druhý Subnet 192.168.1.1 připojil k WAN, DHCP a WI-Fi na modemu vypnul, s tím že k modemu mám připojeno PC a TV s Neflixem (nezatěžuji router) a na router jede defakto jen jako Wi-Fi (na konci bytu o 10dB lépe než ta hlupá krabka) a hlavně mi zůstala rodičovská kontrola pro děti.
Odesláno 19. listopadu 2020 4 roky Stovku připlatit a hned to bude 300/20 :-) Když to někdo potřebuje k práci, tak to holt chce přitlačit na pilu a nešetřit na nepravém místě... - - - - -
Odesláno 25. listopadu 2020 4 roky Tak konecne je gigabit dostupny i u me ale mam dotaz. Mohu si modem vymenit na pobocce a sam si ho zapojit nebo musim cekat na technika? 1000 Mb/s ∞ GB 10 Mb/s Start Vodafone Station Praha
Odesláno 25. listopadu 2020 4 roky Autor Čekat na technika. Počítám, že měřák na OFMD pásmo doma nemáte ;) Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 25. listopadu 2020 4 roky Tak to opravdu nemám, tak budu hold muset čekat, nečekal jsem, že je to tak složité 😞 1000 Mb/s ∞ GB 10 Mb/s Start Vodafone Station Praha
Odesláno 25. listopadu 2020 4 roky Tak mě měnily modem Ubee za Compal letos na jaře a proběhlo to prakticky z ruky do ruky mezi dveřmi, za 5 minut bylo hotovo a modem jsem si zapojil sám, ovšem u těch gigových modemů zřejmě jak píše Marek ještě technik kontroluje stav signálu který je určen pro gigabitový internet, což je vlastně dobře, aspoň tak na člověka nečeká nějaké nemilé překvapení. O tom že by se modemy měnily někde na pobočce jsem nikdy neslyšel. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.