Odesláno 1. září 2024 1. zář před 43 minutami, kautskym napsal: @homberghttps://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/ já stejně nechápu, proč compal nebo station má někdo jako bridge, když za něj platíte stejně jako za router 😮😄 ? Kdyby byla možnost si pronajmout/koupit pouze DOCSIS 3.1 modem/bridge za menší prachy, tak to udělám, ale ta pokud vím u Vodafone není (naposledy DOCSIS 3.0 modem-only v dobách UPC). 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno
Odesláno 1. září 2024 1. zář Autor Jak už tu bylo psáno, ty modem only zařízení se již nevyplatí. Stojí skoro stejně. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 1. září 2024 1. zář Co Compal neumí (pro mě): 2,5G LAN Bonding Jumbo frames OpenVPN Client/Server Něco na způsob rodičovské kontroly + základní ochrana (blokování škodlivých stránek) USB (různé typy serverů, cloud) USB zálohu připojení Ale samozřejmě každému bude chybět něco jiného. To vše dnes umí routery v ceně od 2 tisíc (s výjimkou 2,5G LAN tam je cena vyšší) Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava
Odesláno 1. září 2024 1. zář @mpetrk cemu je potřeba bonding? když ten je na optiku nebo xDSL cetinu? 😄 2,5G LAN? když není na koaxu víc než 1Gb/s 😮 Premium, Super DSL Basic+, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves
Odesláno 1. září 2024 1. zář Compal hlavně umí režim bridge, takže všechny ostatní požadavky typu OpenVPN apod. si pak člověk může vyřešit vlastním routerem. - - - - -
Odesláno 1. září 2024 1. zář Bonding na straně LAN když máš 2xLAN v diskovém poli. 2,5G taky na LAN, vnitřní síť nesouvisí s WAN. Ano bridge, já jsem se snažil vysvětlit proč mi Compal jako router nevyhovuje když většině lidí ano a proč mám za nim vlastní router. Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava
Odesláno 1. září 2024 1. zář před 4 hodinami, kautskym napsal: @homberghttps://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/ já stejně nechápu, proč compal nebo station má někdo jako bridge, když za něj platíte stejně jako za router 😮😄 Pro základní uživatele to opravdu smysl nedává. U mých rodičů (BFU uživatelé) to je třeba proto, že modem je v garáži a zbytek dění se odehrává jinde a pro pokrytí domu je potřeba několik AP. Pro pokročilé uživatele a paranoiky jako jsem já je vhodný vlastní router. Upraveno 1. září 2024 1. zář uživatelem MSwamp Super - Základní Compal CH7465, CA modul Štatl
Odesláno 1. září 2024 1. zář před 6 hodinami, kautskym napsal: @homberghttps://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/ já stejně nechápu, proč compal nebo station má někdo jako bridge, když za něj platíte stejně jako za router 😮😄 @Sparrowto jsem tam dal, kvůli informacím k bridge módu Premium, Super DSL Basic+, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves
Odesláno 1. září 2024 1. zář před 3 hodinami, mpetr napsal: Bonding na straně LAN když máš 2xLAN v diskovém poli. 2,5G taky na LAN, vnitřní síť nesouvisí s WAN. Ano bridge, já jsem se snažil vysvětlit proč mi Compal jako router nevyhovuje když většině lidí ano a proč mám za nim vlastní router. Já teda myslím, že tyhle kabelový modemy jako router nevyhovují vůbec nikomu, jen většina o tom ještě neví 🤷🏻♂️🙂 Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul Praha 6
Odesláno 2. září 2024 2. zář Obávám se, že většina zákazníků s pevným internetem má dodané zařízení jako modem a to možná ještě s výchozími nastavenými hodnotami. Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.