Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

No tak k té se tak rychle nedostanu. Už jen dostat se k modemu abych ho odpojil bude na déle :(

Nějak jsem nepočítal, že se budu v zásuvce hrabat a postupem času jí "obestavěl". Alespoň si nemůžu porušit konektory :)

• Super
  • Basic
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • Praha 10
Odesláno

To sice ano, ale je zde možnost, že zásuvka nebude propouštět frekvence, které jsou třeba pro OFDM.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

No ale 500/50 by mi na tom chodilo ne?

ono to nakonec dopadlo tak, že já doma zítra nebudu a přijde kámoš před barák a modemem co mu dneska dám a on ho jen prohodí. :(

• Super
  • Basic
  • Základní
  • Praha 10
Odesláno

v minulosti se tu na to nekdo ptal a nemenilo se nic... tedy asi kus od kusu 🙂

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

@Sparrow Bude... modem se bude snažit ladit OFDM a když nenaladí, tak to za chvíli zkusí znovu. Projeví se to tzv. mikro výpadkem konektivity. Varianta B je, že se naladí (vždy se hledá +/- začátek), ale od určité části spektra bude velký útlum, což znamená ztrátovost, hodně ne/opravitelných packetů.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Odesláno
V 12. 4. 2025 v 16:50, Sparrow napsal:

No ale 500/50 by mi na tom chodilo ne?

ono to nakonec dopadlo tak, že já doma zítra nebudu a přijde kámoš před barák a modemem co mu dneska dám a on ho jen prohodí. :(

Povedla se nedele jako servisni den formou vymeny pred barakem? 😃

Marek26: Mohu se zeptat, jake zarizeni je v zasuvkach? Ja si myslim, ze splitter a ten tedy ma byt nove s vyssim rozsahem mhz, je to plus minus tak? Diky.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

No bohužel nepovedla, protože ráno mi napsal, že mu vykradli auto.
Tak se snažím uvěřit, že by si to nevymyslel.

Nejvíc mne sejří to, že teď zase budu montovat modem zpátky. Nemám ho zrovna moc přístupný :(

• Super
  • Basic
  • Základní
  • Praha 10
Odesláno

@motorar Ano, je to defacto splitter 🙂 je důležité, aby měl rozsah minimálně 5-1800MHz (v reálu nyní stačí 5-1200MHz).

@Sparrow No, tak to si zřrjmě vydělal (hmotka za zařízení). Jak dlouho je to, co se dělala/měnila zásuvka?

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Odesláno

To si takhle z hlavy nevzpomenu. Mám tam podobnou jako tady https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-v-pocitaci/technologie-pevny-internet-prehled/

jen má 3 F-konektory

A zezadu má tenhle štítek.upc_zasuvka.jpg

@Marek-26 Případně jaký rozbočovač by tam měl nejlépe být. Koupím si ho a kámoš co dělal technika u UPC ( i když spíše optiku, než rozvážení modemů 🙂 )

Mi to vymění jak bude čas. Zásuvka je bohužel tak blbě, že to skoro na stěhováky :( a v garzonce není moc místa na manévry.

Rovnou vyměním i kabely.

• Super
  • Basic
  • Základní
  • Praha 10

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague