Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Řekl bych, že nám všem účtují s tichou duší 100,- místo 70,-, aniž by tě treba na to upozornili. Takže pokud se sam neozveš, tak máš smolíka. Měl jsem to stejně. Přijde mi to jako sviňárna od Vdf.

• Premium
  • Super
  • Základní, Cinema, Family, Sport
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV box Premium
  • Praha
Odesláno

@Komár Takže Vám to změnili u tarifu 1000/100 na 70 Kč ?

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Proč sviňárna ? ta cena vychází z historického vývoje, když byly modemy Vodafone station s Wi-Fi 5 jako novinka platilo se za ně 100 Kč měsíčně,

pak po čase přišla verze s Wi-Fi 6, cena u nich zůstala na 100 Kč a u verze s Wi-Fi 5 klesla na 70 Kč pro ty kteří modem dostali později,

žádný operátor vám automaticky nebude snižovat cenu, stejně tak je to u internetových tarifů, někdo platí víc a někdo míň za stejnou rychlost, podle toho kdy a za jakých podmínek tarif získal.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
před 13 hodinami, r2d2 napsal:

@Komár Takže Vám to změnili u tarifu 1000/100 na 70 Kč ?

Ano, ale takovou klasickou Vdf oklikou. Bylo mi řečeno, že nemůžou snížit cenu pronájmu, ale snížili mi o tu částku cenu internetu.

@tomus Tohle mi přijde právě jako sviňárna, že platíš za něco tolik a po změně u Vdf o které se nedozvíš zprávou od nich (ale o kdejaké hovadině tě informují několikrát), ale až aktivním srovnáním cen. Ale nový klient platí automaticky méně než ty. Jasně, je to "jen" 30,-, ale v tom množství nájmů to už nějaké love zadarmo hodí. Jestli tohle lidsky necítíte a nevnímáte, tak jste jejich ideální zaměstnanec.

• Premium
  • Super
  • Praha
  • Slamb změnil název na Navýšení uploadu - výměna modemu a cena
Odesláno

A když si koupíš mobil, ledničku, nebo třeba auto, na které je další měsíc akce a cena klesne, ti někdo rozdíl vyplatí?

U operátorů, zde konkrétně u Vodafone se v poslední době revidovaly smlouvy snad všeho - TV, SIM služeb a pevného internetu. Je tak v zájmu zákazníka se zajímat, co je v danou chvíli nabízeno a zda se nechat přehodit automaticky na nabízený tarif, nebo se bude vyjednávat - čti zkusí se retence.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Auta kupuji například na dvě splátky bez navýšení v rozmezí dvou let, tedy to jde omezit, aby tohle nastalo co popisujete.

A to co zmiňujete (lednice, mobil) je jednorázový výdaj, kde se změnou pozdější ceny tak nějak počítáte, což pevný měsíční pronájem není.

• Premium
  • Super
  • Praha
Odesláno

Potom to lze přirovnat třeba ke smlouvě plynu nebo elektřiny. Tu podepíšu k nějakému dni, dodavatel třeba za půl roku aktualizuje ceníky. Já mám však smlouvu na rok, dva, tři a mám tak smůlu ať se stane cokoliv v této době. Pokud se však snižovalo, bude mít někdo, kdo smlouvu podepíše nově za těch půl roku výhodnější než já. Taková je realita.

Stejně mě zaráží, že ceny pronájmů a služeb se tu probírají pořád dokola a že některým tohle uniklo.

No dobře, tak jste změnu nepostřehli, operátor na ni nijak neupozorňuje.

Přesto výše a na předchozích stranách padlo, co lze udělat hned v pondělí či dalších pracovních dnech.

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium
  • -
  • Základní
  • Praha
Odesláno

Srovnat se to s elektrinou ani plynem neda. U pronajmu modemu nepodepisujete smlouvu na dva roky, ale na dobu neurcitou. Ponechat starsim zakaznikum puvodni cenu je jen a pouze vycuranost operatora, pardon my French. Ani v tom CRM to nedava moc smysl - pokud mam "modem s Wi-Fi 5" jako jednu polozku, tak ji k urcitemu datu snizim cenu, a je to.

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

Operátor počítá s tím, že se lidi neozvou. A těm kdo se ozvou tu cenu upraví či sníží. No ono je logické že to nedělají plošně všem. Když něco zdraží tak je to pro nové zákazníky a nikomu by se nelíbilo kdyby to zdražili všem.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone TV 3 box, Compal CH7465
  • Teplice
Odesláno

Jak se dívám, ať už sem člověk napíše cokoliv, tak je stejně všechno špatně.

Vaše smlouvy byly podepsané v den A za podmínek platných pro aktuální dobu. Operátor však smlouvy nijak neupravuje, neaktualizuje, primárně ne směrem dolů k nižší ceně. Ano, v nedávné době se leccos aktualizovalo a vše primárně směrem cenou nahoru.

Modem Station 3.1 se objevil někdy v průběhu 2020.

Cca v 2024 se objevil aktualizovaný model Stationu s Wi-Fi 6.

Bavíme se tak o eventuálním ušetření cca 12x 30 Kč = 360 Kč. Tedy cca 1 rok poplatků, co jste mohli platit méně /eventuálně mít vyměněno za Wi-Fi 6.

Kdo to tedy dodnes neudělal, jak padlo výše, lze cokoliv realizovat hned zítra na infolince.

Více k tématu bylo řešeno třeba tady

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium
  • -
  • Základní
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague