Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Zdravím,

ztratil jsem telefon s předplacenou sim v zahraničí. Je možné obnovit sim se stejným číslem?

• -
  • Basic
  • -
  • -
  • Brno

Vyřešil Veronika - Vodafone

Přejít na řešení
Odesláno
  • Autor

Ok, díky.

Co když nemám nastaveno Můj Vodafone a nemám rámcovou smlouvu, je nějaká možnost obnovy i v tomto případě?

• -
  • Basic
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno

Pokud nemáte jak doložit, dokázat díky například tomu admin. heslu, aplikací Můj Vdf, že ono ztracené číslo je fakt vaše, tak to pak nepochodíte u operátora. To by si pak přeci mohl kdokoliv přivlastnit kohokoliv číslo, kdyby to bylo tak snadné.

Ale zase pořídit si předplacenku je přeci hlavně výhoda v tom, že po vás nejde Systém a je to anonymní :-) Protože koupit si předplacenku a pak se takhle zaháčkovat ve spárech operátora v jeho aplikacích, heslech atd., tím se pak maže ta obrovská výhoda předplacenky = anonymity.

• Premium
  • Super
  • Základní, Cinema, Family, Sport
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV box Premium
  • Praha
Odesláno

Já si od všech SIM karet schovávám ty plastové kartičky, na kterých je uvedeno například výrobní číslo SIM karty ICCID a PIN a PUK kódy, dělám to tak i pro kamarádku, které už jsem takhle dvě telefonní čísla zachránil když jí ukradli telefon, takže doporučuji doma začít hledat jestli někde není.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
  • Autor
před 20 hodinami, tomus napsal:

Já si od všech SIM karet schovávám ty plastové kartičky, na kterých je uvedeno například výrobní číslo SIM karty ICCID a PIN a PUK kódy, dělám to tak i pro kamarádku, které už jsem takhle dvě telefonní čísla zachránil když jí ukradli telefon, takže doporučuji doma začít hledat jestli někde není.

Takže s PUK kodem to jde obnovit? Jak dlouho trvá, než neaktivní číslo propadne?, jsem pořad mimo čr a tu plastovou kartičku s PUK kodem u sebe nemám.

• -
  • Basic
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno
  • Centrum péče
  • Řešení

@maytear Obnovení telefonního čísla a získání nové SIM karty (duplikát) jsou dvě rozdílné věci. Pokud jste si přihlášení do Můj Vodafone nenastavil, tak nás můžete ze zahraničí kontaktovat telefonicky z jiného čísla přes +420 776 970 219 (https://www.vodafone.cz/pece/muj-vodafone/muj-vodafone-77/kontakt-operatora/), operátoři se s vámi můžou pokusit provést náhradní ověření některých údajů k telefonnímu číslu, které řešíte.

Obecně mohu potvrdit, že kredit na Vodafone kartě je aktivní vždy na dobu deset měsíců. Po skončení platnosti kreditu běží ještě tříměsíční lhůta pro jeho obnovení, během které budete moct využívat pouze bezplatné služby (jako jsou například příchozí hovory nebo SMS). V této tříměsíční lhůtě je nutné telefonní číslo dobít, jinak dojde k jeho úplnému zrušení. Na konec platnosti kreditu a SIM karty upozorňujeme SMSkou a informace po celou dobu vidíte také v samoobsluze Můj Vodafone.

V červenci minulého roku došlo ke změně platnosti kreditu, která je nově 7 měsíců (po prvním dobití kreditu po této změně). Během této doby můžete kredit čerpat a počítá se od posledního dobití karty. Kredit je nutné dobít, než Vám vyprší platnost předplacené karty. Pokud během následujících 3 měsíců od vypršení platnosti kreditu (7 měsíců) svou kartu dobijete, vrátíme Vám propadlý kredit do 5 dní. V opačném případě telefonní číslo úplně zrušíme.

Záleží tedy na tom, kdy jste naposledy dobíjel kredit. Podrobnosti k platnosti kreditu a SIM najdete případně zde: https://www.vodafone.cz/pece/vyuctovani-platby-kredit/dobijeni-kredit/aktualni-vyse-kreditu/.

• Premium
  • Premium
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague