Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Zdravím,

napíšu oč mi jde, nevím zda se to tu smí řešit, nebo dostanu ban a delete účtu, ale pokusím se, snad o nic nejde.

Zjistil jsem po komunikaci s technikem od Vodafone, že na mé adrese (P4 Nusle) je dostupný intetnet 2gbps / 400 mbps (to mi musel říct technik, jelikož na webu Vodafone se upload neuvádí - proč asi?) a tak bych stávající 1000/50 mohl vyměnit za tento, což jsem netušil, jelikož před pár dny zde bylo nabízeno max 1000/50 nebo dokonce 500 mbps jen.

Tak jsem kontaktoval i T-Mobile, s tím, že v optice Vodafone (tipuji že je jejich, jen pronajímají dalším) mi TM nabízí 1000/100, což mi přišlo stále lepší než mít 1000/50 - tragický upload.

A tak jsem měl možnosti: 1000/50 co mám za dejme tomu 600 Kč/měsíčně si ponechat, dále TM 1000/100 za akční cenu 299 + 70 modem a nebo VF 2000/400 za 699 + 120 za modem, protože sice mají nabídku na mé adrese 2000/400 za 299+120, ale jen pro nové zákazníky, takže to pro mne není.

Volal jsem tedy s retenčním centrem VF a nabídka byla jen: 1000/50 cca 400 měsíčně s modemem, nebo 1000/200 cca 600 s modemem, 2000/400 se prý nedá hnout s cenou, takže cca 800/měsíčně.

A teď oč mi jde - po schválení 1000/50 za 400 měsíčně ušetřím, ale nijak si nepomohu, s cenou jsem vlastně na ceně TM, kde ale nabídnou vyšší upload (100mbps) což mi VF nenabízí - nabízí jen 1000/200 kde +200 Kč / měsíc ale (celkem 600 cca).

Takže teď mám prý nezávazně 1000/50 za 400/měsíčně, ale rychlostně jsem si nijak nepomohl, to mohu mít za stejnou cenu TM s vyšším uploadem jak jsem psal výše.

Co by jste mi doporučili? VF mi prostě variantu 1000/100 ani nenabízí a 2000/400 by mě teď stálo 2x víc než platím (800 vs 400 Kč).

O2 je tu zcela marné, tuším že nabízejí jen 250/50 a 100/20 za 399,-- a to jen na 6 měsíců, pak 599,-- což je přepálená cena, i když by se možná dala domluvit také sleva, nevím.

Co radíte? Také bych teoreticky mohl OKU od VF k TM a pak návrat a šup coby nový zákazník na 2000/400 za akční nabídku v té době, ale přecházení každých pár měsíců sem a tam mi přijde dost šílené.

Díky za názory a doporučení. Vím že to působí dost zmateně, ale snad pochopíte oč mi jde. Také doufám že jsem se přijetím nabídky 1000/50 za 400 nezařadil do nějaké tabulky kde je uvedeno, že při slibovaném navýšení uploadu na 400 (pán z odd. VF mne od TM odrazoval s tím, že VF brzy navýší UP u 1000/50 na 1000/až 400) to pro lidi jako jsem aktuálně já platit nebude a mají peška, mají slevu, tak ať drží ... 🙊

Také pochopím, když to celé někomu přijde směšné, protože "on" má na kraji města net 100/10 a je "spokojen" a tady nějaký trouba řeší 2000/400, ale řeším jen díky tomu, že je mi to nabízeno 😉

PS: Zajímavé, že retenční oddělení mi nedokáže slevit 2000/400 nijak, ale jiný zaměstnanec VF mi potvrdil, že i tam by šla cena srazit i když ne o moc, ale třeba z 819 s modemem na cca 699,-- celkem což mi ale on nabídnout přímo nemohl, že prý jen retenční odd. ale to mi řeklo že toto nejde. A také mi retenční odd. nenabídlo varianty upload, že to prý oni nemohou, že mám dořešit s technickou linkou kam mě ani nepřepojí, protože prý nemohou... Takže zmatek vyšší - mám řešit upload a jeho navýšení s technickým odd.? Divné.

Pokud téma nezapadá sem, prosím o jeho přesunutí moderátory do sekce kam patří, nebo do vlákna kde se toto již řeší. Pokud téma porušuje zásady fóra nebo pravidla daná fóru, klidně téma smažte. Děkuji.

• -
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

U 1Gbps se nebude navyšovat upload na 400. To zůstane jen u 2Gbps.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno
  • Autor

To bych chápal, ale proč nabízejí 200 za příplatek, takže to je tak, že bude 1000/200 pro ty co mají 1000/50? Nebo to je "tajná podpultovka" - u které mi navíc paní z ret. odd. říkala že fakt nemůže zaručit že to 200 bude a musím to opět probrat s tech. odd..

• -
  • -
  • -
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

Nevím a nechci se pouštět do spekulací.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Já mám aktuálně 1000/100 za příjemnou cenu.

Ptal jsem se na možnost změny tarifu na vyšší upload, tedy 1000/200 a taky jsem dostal ceníkovou nabídku - tedy několik stokorun měsíčně, pro mě by to znamenalo navýšení ceny z aktuální částky o několik stokorun. Což jsem odmítl.

Poměrně nedávno, u navyšování z 1000/60 na 1000/100 to bylo mnohem příjemnější - cena se snad upravila o několik korun.

Tak nevím, proč je to nyní takový velký rozdíl

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno
  • Autor

No to také nevím proč to tak je a proč nenabídli co TM - 1000/100 ale vůbec... Nevadí, také nerad spekuluji. Spíše bych rád uvítal radu co bych měl dělat - lítat od operátora k operátorovi abych nemusel čekat s možností OKU a nebo nechat co je a počkat? Nějak nevím, jinak drsné bylo, jak jsem volal na linku a tam byl zřejmě ukrajinec (nic proti) a suveréně "Kdo Vám co nabízí? To je TM co?! A co vlastně chcete?" .. bylo to zajímavý, připadal jsem si jak žák u tabule co nic neví...

• -
  • -
  • -
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

Já mám na sídlišti Poda a kdybych neměl větší citovou vazbu k Vodafone, už jsem tam.

Ale po vyjednání lepší ceny za internet a základní TV stále nebyl důvod Vodafone opustit.

Ten upload 200 místo 100 není pro mě priorita, ale očekával jsem, že změna tarifu/navýšení rychlosti bude maličkost a cenový rozdíl pár korun. Ale to jsem se dost mýlil. Možná však jen z počátku, neb je to nová informace a potřebuje si to zřejmě sednout apod.

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium
  • -
  • Základní
  • Praha
Odesláno

Technická poznámka pro moderátory: můžeme změnit titulek tématu z "Optika" na "Kabelovka"?

K věci: 1000/100 už VF nenabízí, 2000/400 je jen s modemem/routerem, co neumí bridge.

Vyhodnotil bych si výhodnost podle toho, co potřebuji

• vyšší upload a bridge? Tak 1000/200, i když za vyšší cenu

• nejvyšší upload a nevadí mi router od operátora? 2000/400

• nejnižší cenu - nechat si 1000/50 za retenční cenu

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
  • Marek-26 změnil název na DOCSIS od VF vs TM
Odesláno
  • Autor

Hmm to stojí za zvážení. A optika končí na ulici to jo, pak je to jen kabel. Jen jsem si říkal, zda nemají nějaká interní pravidla, že kdo odejde OKU a pak se za třeba pár měsíců vrátí, nebude nějak penalizován nebo vůbec nebude akceptován, ale to tipuji že ne, proč by VF nechtěl další peníze navíc každý měsíc...

• -
  • -
  • -
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

Jako pokud se chci zase vrátit k původnímu operátorovi, to asi nemá smysl takhle šaškovat a zkusil bych zavolat / napsat a ideálně se domluvit na kompromisu. Bydlím na ulici ..., je zde možnost připojení/TV poskytovatele ..., lze se u Vás nějak domluvit, nebo budu muset od Vás odejít?

Na druhou stranu, kdo něco nezkusí, tak neví a jestli by nebyl z onoho přechodu ještě šťastný.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 2

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague