Přejít na obsah

Problém s kvalitou připojení po změnně na dynamickou IP

Doporučené příspěvky

Návštěvník Beberik

Jak za to může ten router? Ten router dostává lease time 1 týden... A proto rovněž týden čeká, než se pokusí obnovit adresu. Když ji ale DHCP server obnoví dřív, logicky o tom ten router nemůže tušit. Mít to přímo zapojené do kompu, je pravděpodobné, že Windows by se bez IPCONFIGu taky nechytly a připojení by prostě nefungovalo.

Proč proboha nemůžou aspoň lidem, co platí statickou adresu nechat ruční nastavování :-(

Návštěvník pinguin
Hmm, v tom problém alespoň u mě nebude. Router pořád ve výpisu statutu připojení hlásí správnou IP, subnet i bránu. Spíš podezřívám Karneval, že po každém výpadku nebo v situacích kdy se "DHCP serveru zachce" prostě provede obnovu adresy, ale routeru to nedá na vědomí. Ten se tak drží adresy, která oficiálně pořád platí, jenže DHCPko už jí nebere - ikdyž je statická...

to je blbost. Karneval neposila, aby sis zmenil ip. Spravne by se tvuj router mel v pulce leasse casu zeptat dhcp serveru. Kup si lepsi RejziRouter :o

Mel jsem tytez problemy .. najednou jako mavnutim kouzelneho proutku zmizely a jsem jiz tyden online (doma i v praci) ... v praci jsem provedl upgrade firmware routeru ... doma nic ... vysledek identicky ... v logu routeru doma jsem si vsiml, ze se mi lease time zkratil na 10800 ... v praci beze zmeny a zatim taky porad drzi ... tuk tuk na drevo!

Návštěvník

Stejný problém, a to bez routeru.

Pripojený přímo PC obcas nedostane od DHCP adresu.

Počítačem to není, zkoušeno s NTB a stejný stav.

Na dohledu tvrdí že po modem je to O.K.

už mě se...

kotouč http://voip.tch.cz

• po 2 týdnech...

taky jsem mel tento problem, ale uz zniceho nic prestal.....

Podle me meli spatne nastavene nejake access listy vazane na IP z DHCP serveru.

Podle me to maji udelane nekak takto(pouze moje domnenka): po ziskani IP adresy z DHCP serveru se nastavi na strane karnevalu nejake access listy s urcitou doubou platnosti. Klient si v pulce doby zazada o prodlouzeni platnosti IP a mela by se prodlouzit i platnost access listu. A v tom byl podle me problem. To se nedelo.

Ted uz to snad funguje, jede mi to ted v kuse asi 3 tydny. Tak uvidime, kazdopadne nas vsechny stejne ceka UPC :-( viz. http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=130699

Návštěvník dmnc

Prostě klasický způsob fungování DHCP serveru. Budeme-li to tak brát, tak přidělování přes DHCP server je v podání Karnevalu takřka úplná novinka. Holt se to musí vše postupně vypilovat a výsledek se postupně dostavuje. Dejme tomu čas.

Návštěvník pinguin

urcite nejaky accesslisty existujou, aby nekdo nemohl krast IPcka. Podle me funguje nejaka tabulka na cmts IP+MAC modemu nebo dokonce IP+MAC CPE a CMTS propusti jenom komunikaci, kterou ma autorizovanou. Je mozne, ze treba ten router ma chybu v implementaci dhcp a nedodrzuje standart, ktery pozaduje tam cmts motoroly, cert vi.

Návštěvník mz98

Podle mě jsou routery v pohodě, pokud nevyhovují nějakým standardům tak se o tom většinou ví.

Tahle chyba je jednoznačně na straně karnevalu - mě na obou PC zapojených přes switch do modemu pománá v síťovém připojení tlačítko "opravit" což by mělo být analogické k "ipconfig /renew".

Nejhorší na tom je že se k tomu nedokážou postavit čelem a furt to zahrávaj do ztracena hláškama typu, cituji (=copy+paste):

"Došlo k neplánovanému výpadku DHCB serverů a tento výpadek byl odstraněn v nejkratším možném termínu. Pro jednotlivé lokality byla závada odstraněna do 2-3 hodin s postupným nabíháním jednotlivých modemů u klientů."

Což možná byla pravda jednou - když jsem psal stížnost 13.8. a oni mi odpovídali 14.8. - jenže poté jsou výpadky stále na denním pořádku, v logu modemu není nic vidět a karneval stále mlčí. Tedy v logu se stále opakuje toto:

3-Critical R005.0 Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out

5-Warning D103.0 DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response

Prostě a jednoduše kdybych se mi tohle takovou dobu dělo na firemní síti tak už jsem minimálně bez prémií...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...