Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Ahoj, v soucasnosti mam CA modul. Chci settopbox. Nevim, zda se mi chce davat 190 mesicne za HD DVR. Mate nekdo zkusenost, jaky je rozdil v rychlosti obou pristroju?

Dik Petr

Odesláno

Ta cena 190 Kč měsíčně se může zdát na první pohled Vysoká ale je třeba si uvědomit že velký Mediabox má v sobě již zabudovaný modem který samotný stojí 70 Kč měsíčně takže když to spočítáš Vyjde ti že za malý Mediabox plus modem zaplatíš 140 Kč měsíčně.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Ja ted přecházel z cihly na kombinaci HD Mediabox + Wi-Fi modem a platím 50+50. Jediné, o co jsem prisel, je nahrávání více programu v jeden cas.
Ja mel ale s cihlou dlouhodobe problémy.

• Premium
  • -
  • Sport
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Kolín
Odesláno

A rychlostne jsou srovnatelne?

Odesláno

Co se týče ovládání, tak mi to přijde stejné. Pohyb v menu, přepínání programů, listování v EPG, zpětné shlédnutí, knihovna atd. Jedině snad výběr kanálu z EPG mi přijde o něco pomalejší, přímá volba kanálu je rychlejší. Za mě jinak spokojenost. Mám ho cca měsíc a za celou dobu žádný výpadek, reset apod. U cihly to bylo na dennodenním pořádku.

Wifi modem mi přijde taky v poho, přijde mi i rychlejší přenos, i když to nemám změřené. Usuzuji jen podle rychlosti záloh Time Machine. U cihly jsem musel přepínat mezi 2.4 GHz a 5GHz sítí, prostě jedna chvíli fungovala a pak přestala. 

Píši jen své zkušenosti, ostatní pravděpodobně tyto problémy s cihlou neměli, nezaznamenal jsem zde na fóru, že by se někdo o nich zmiňoval.

• Premium
  • -
  • Sport
  • Kolín
Odesláno

V kazdem pripade dekuji za postrehy...

Odesláno

Ja bych ani tak neresil rychlost, ale spis to jeslti potrebudejes pravidelne nahravat, nebo si vystacis se zpetnym zhlednutim a obcasnym nahravanim na USB,
ale hlavne je potreba pocitat s tim, ze velky HD Mediabox ma vestaveny modem (pouze se dvema LAN vystupy) takze je nutne myslet na to ze pripadny sitovy LAN kabel budes muset tahat k setoboxu a ne k modemu, take nezapomen ze velky Mediabox se zapojuje do UPC zasuvky do zdirky DATA a ne do TV jako maly box.

A jeste mala poznamka k malemu boxu, delaji se dva typy 700 a 900, funkcne jsou shodne, akorat 900 je trochu rychlejsi, ale nevim jak je to s jeho pronajmem, dosud se daval jen tech uzivatelum, kteri si maly Mediabox koupili.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Jo,toho jsem si vedom. Co se tyka modemu, řeším jinou vec. Vim, ze neumi bridge. Alen z podpory mi napsali, ze se da nastavit "jako kdyby bridge". Nevite, co tim mysleli? Transparentní NAT?

Odesláno

Dotaz nejen pro mrzic: po výměně cihly za novou, odešla obrazová část, mám pocit slabšího signálu wifi 2 i 5. Změnu kanálu pro 2 jsem provedl.

Díky za nějaký tip na zlepšení.  

Pěkný den.

Andy

Odesláno

@andy: pro mě asi dotaz není, já vyřešil problémy s cihlou tím, že jsem ji vrátil a vzal HD Mediabox a wifi modem

• Premium
  • -
  • Sport
  • Kolín

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague