Přejít na obsah

UPC opět zrychluje internetové připojení

Doporučené příspěvky

Já to ještě rozšířím. Jestli měříte přes Windows, pak je třeba počítat s režijí samotného systému atp. A Cisco 3208 umí "jen" 8 download kanálů a 4 upload kanály. Po výměně za Compal, který umí 16 na 8 by neměl být problém dosahovat deklarovaných hodnot. Pak ještě nezapomínat, že je nutné měřit ve vlastní síti, že Vám solidní operátor většinou nic jiného garantovat nebude ( pro normální služby nikoliv B2B).

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Návštěvník Peter
před 11 hodinami, ludekfilm napsal:

Já místo 300 Mb/s opakovaně měřím cca 260 Mb/s (zkoušen restart, připojení přímo na modem, měření mimo špičku), podle UPC je to v pořádku (prý povolená tolerance - 15% tj jiná než je uvedeno v ceníku). Podivné ovšem je, že před tímto zrychlením jsem měl 240 Mb/s a takovou rychlost jsem mimo špičku prakticky vždy naměřil, proč je ale teď zrychlení tak nepatrné? Jde mi hlavně o to jestli nemám něco špatně nastaveno nebo jestli ten modem 3208 ve skutečném provozu víc neumí?

Mám také modem CISCO 3208 a mám stejné zkušenosti. Při tarifu 240/Mbps jsem tuto rychlost vždy naměřil, potom jsem mněl tarif 200/Mbps a naměřil jsem téměř vždy 200 - 215 a dnes po tarifu 300/Mbps měřím cca. 180 - 190/ Mbps ?!

Tak abych doplnil zkusennosti uzivatelu. S mym Cisco 3208 a tarifem 240 jsem meril vzdy cca 200-215/Mbps. Ted s tarifem 300 merim nemlich to same (no o par fousu vic). Pokud tedy Cisco 3208 nezvlada rychlosti 240 a vic, jak tvrdi Marek-26, proc tedy UPC pri vnucovani techto rychlosti nenabidne ferove vymenu tohoto modemu za Compal ci neco jineho? Narovinu rikam, ze me to cele zrychlovani pripada jako neumele maskovane zdrazovani.

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha

Já jsem neříkal, že to nezvladá tyto rychlosti. Ale už se to blíží k hranci, co je schopen zvládat. Na Compalu je jednodužší jich dosahovat, protože má více stahovacích kanálů. Jestli máte v pořádku signál, tak já bych si na vašem místě objednal výměnu modemu za Compal. Jestli signál v pořádku nebude, bude tam nějaká ztrátovost, zavolal bych si o servis. Samozřejmě někdo může mít nějaké své důvody, proč Compal nechce a chce si nechat starý LinkSys (pardon Cisco).

Jestliže někdo má Cisco EPC3925 (tedy ten s WiFI), tak ten neuNATuje víc jak cca 150 Mbps, takže plných rychlostí dosahuje jen v bridge módu.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

Vyuziju Marku vasich zkusennosti a zeptam se. Mam za svym Cisco 3208 router Turris. Predpokladam tedy, ze modem by mel byt v rezimu bridge. Nikdy jsem ho ale nenastavoval. Je mozne, ze neni takto nastaven? Nebo u tohoto modemu neni co nastavovat? Pripadne jak se do jeho administrace dostat? Diky

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Návštěvník Evzen

Cisco 3208 je pouze modem, nema v sobe router, tzn. neni co nastavovat.
Do administrace se sice da dostat (navody jsou na netu, ja uz si to z hlavy nepamatuju), ale UPC firmware neumozni vubec nic nastavit, takze je vcelku zbytecne tim ztracet cas ;-)

Návštěvník Retiree

Nedávno jsem v jiném tématu pátral, jaký přístroj v okolí se hlásí pod SSID UPC123..., výrobce Arris, využívá wifi 802.11 a, n, ac a na čtyřech kanálech v pásmu 5 GHz nabízí maximální rychlost 1300 Mb/s (v pásmu 2,4 GHz jen asi 140 MHz na jednom kanálu). Podle Tomuse se jedná o modem/router Compal, ale podle jiného z mnoha (dvou) názorů jde o HD Media Box (podle Tebou zavedeného a vžitého názvu cihlička). Tak si vyber...

Nicméně, vlastní měření rychlosti přenosu dat je alchymie, která si zaslouží samostatného tématu

Upraveno uživatelem Retiree

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...