Návštěvník SWE Odesláno 19. srpna 2006 Sdílet Odesláno 19. srpna 2006 Ja jsem se chtel jenom zeptat, proc teda se Karneval chlubi tim, ze poskytuje sluzby napr. 3MBit (jako to mam ja), ale prakticky tuto rychlost proste nemuzu dosahnout, protoze modem je nastaven na nejakych 2,7-2,8 MBit, jak tady nekdo psal...?? Je tohle lhani, nebo to je normalni ?? Jako chapu, ze mi nekteri odpovi neco ve smyslu, za garantovany mam 1 MBit a mel bych drzet hubu a krok, ale zamyslete se, proc se ta sluzba fakt jmenuje 3M, kdyz akove rychlosti neni mozne dosahnout ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dmnc Odesláno 19. srpna 2006 Sdílet Odesláno 19. srpna 2006 Podle mně znáš odpověd sám, hraje v tom také určitou roli marketingový trik. Každopádně tvrzení o tom, že jsou modemy nastaveny o nějakou hodnotu níž, to jsou pouze spekulace. Nová zařízení pro provoz datové sítě nyní omezují rychlost "přesněji" než ty původní. Což o to, už jsem to tu několikrát psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník SWE Odesláno 20. srpna 2006 Sdílet Odesláno 20. srpna 2006 Mno, temi modemy jsem to myslel trosku obecneji, proste se na 3M uz nikdy nedostanu (leda bych objednal 5M...) a v tom je ten hacek... S tou presnosti nevim nevim, pred temi "upravami topologie IP site" jsem nenameril vice 3.0XX MBit, tzn. v podstate presne to co bych sem tam mel namerit, ted jsem provedl test a vyslo mi na DSL.cz 2832 a na Speedtestu 2 819 / 273 (BTW upload se po upravach asi o 10kbit zvednul, tak aspon ten kilobajtik za s...). Ale neberte to tak, ze si nejak stezuju, uprimne mi to je jedno, staci mi to bohate, to bylo jen tak aby rec nestala a ze se mi to moc nelibi:) Ale vim ze napr. Cesky Telecom je v tomhle podstatne horsi se svou agregaci... Ja jsem stejne porad zastancem toho, ze na ukor jednoho stahovaciho megabitu bych vzal aspon 200 kbit navic pro upload (2000/500 by pro me bylo idealnich). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dmnc Odesláno 20. srpna 2006 Sdílet Odesláno 20. srpna 2006 Kdyby to bylo tak jednoduché přidělit zákazníkovi vyšší upload, hned by to Karneval udělal. Pokud si však něco přečtete něco o zařízeních, které zajištují provoz takovéto datové sítě a vůbec celkově zjistite, že to neni momomentálně příliš možné. Downstream neni prakticky nijak limitovan, resp. ano, je, ale stale je spoustu rezervy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MeTo Odesláno 21. srpna 2006 Sdílet Odesláno 21. srpna 2006 SWE : Se podivej na ADSL pres Telecom a jeho preprodejce..... download je o 17% nizsi, kvuli jakesi rezii. Ne kvuli agregaci jak si nekteri mylne mysli. A myslim, ze u Karnevalu bude duvod stejny, proste je to dano tou technologii.... Akorat ze kdysi karneval daval tolik, aby realna rychlost byla jeste o 10% vyssi..... pak aby to bylo 1:1.... no a ted to holt bere vic, a to co mas napsany ve smlouve nikdy neuvidis.... taky si myslim ze je to skoda. Karneval tema 10% navic co bylo kdysi ukazal ze to jde, a je skoda ze se ted chce zaradit tam kde je Telecom Takze lhani to neni..... ty tu rychlost mas, otazk je nakolik ji muzes vyuzit..... S vyjimkou wifi se tohle ale deje u vetsiny poskytovatelu, co ja vim tak u UPC taky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.