Přejít na obsah

Rychlost načítání internetu


Návštěvník upcklient

Doporučené příspěvky

Návštěvník upcklient

Zdravím, mám takový dotaz. Jsem zákazníkem UPC cca 3 měsíce, mám jak TV, tak i internet 100 MB/s a jsem se vším spokojen. Až na jedno, co poslední dobou často zaznamenávám. Internet je rychlý, jak třeba na filmy, tak na hraní her, ale v telefonu, nezávazně testováno v několika zařízeních (iPhone, Huawei, samsung) je načítání stránek někdy dost pomalé. Nevím, čím to může být, když internet jako takový rychlý je. Pozoruji to delší dobu, není to nějak v pravidelné časy, jak kdy, přitom wifi není nijak daleko a jsem skoro u ní. Když zkusím přepnout telefon na mobilní LTE, tak stránky se načítají hned.

Netušil by někdo, kde může být problém? pravdou je, že v naší oblasti byl dříve jen o2 a tmobile internet a upc se zavedlo nedávno. Tak mne jedině napadá, že si upc v baráku zavedlo hodně lidí a linka je přetížená. Ale jen tipuju. Protože kdyby tomu tak bylo, tak by se nejspíše sekaly třeba online hry, sledování hbo go apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

kdyby byla linka přetížená, nešlo by ani na PC rychle. Předpokládám, že internet kromě mobilních zařízeních využíváte též na nějakém počítači, kde hrajete hry, sledujete filmy atd. a ten počítač je připojen patrně kabelem, na rozdíl od mobilních zařízeních, které jsou připojeny bezdrátově.

Problém bych tedy hledal ve WiFi.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kotlik

Mne v paneláku plnom Wifi sietí pomohol prechod na 5Ghz sieť. Mobil dosahuje rýchlosti ako počítač pripojený káblom. Problém je že nie každý mobil/tablet podporuje 5Ghz siete. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak už bylo řečeno, problém bude pravděpodobně v zarušené wifině, nainstaluj si na mobil aplikaci Wifi Analyzer a podle ní zjistíš kolik se nachází ve tvém okolí dalších wifin, poté zkus vybrat kanál který je nejméně obsazený wifinami a v nastavení routeru si Přepni na tento volný kanál, pokud to nepomůže nezbývá zkusit 5ghz pásmo.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcklient

Díky za zprávy. Na všech zařízeních používám wifi, jak na notebooku, tak telefonech. Obvykle jsou najednou připojené dvě zařízení, výjimečně tři. Jako první jsem zkoušel měnit kanály wifi, co nikdo v okolí nemá. 5Ghz je v rozhraní povolené. Jediné, kam mám připojený LAN je do mediaboxu a tady je možná problém. Mám ho tam pořád, i když je třeba tv vypnutá, modem ukazuje jen čas. Zkusil jsem v rozhraní diagnostiku a tam mi napsalo chybu, že je připojené LAN zařízení 10/100 MS/S. Zkusil jsem tedy mediabox odpojit a přijde mi, že se to o dost zlepšiollo. I třeba na testech rychlosti přes wifi dosahuji cca kolem 90-100 MB a upload 10 MB, dříve to bylo tak max. do 60. Mohl by tohle opravdu připojjený mediabox způsobit? I když třeba není zapnutý a nic "nepřehrává"? Resp. je jen zapojený ve zdi a svítí na něm čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No Nemyslím si že by připojený setobox mohl mít vliv rychlost Wifi internetu, nicméně můžeš zkusit( Pokud to tak již nemáš) vypínat setobox do Eco režimu pomalého startu, v tomto režimu je setobox úplně vypnutý, naopak v režimu rychlého startu je setobox v podstatě stále zapnutý.

DSC_0445.JPG

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník upcklient

Díky za odpověď. Zkoušel jsem vše možné, ale stále mi přijde, že je to stejné. Na jakémkoliv telefonu jde wifi celkem pomalu, nemyslím tím třeba stahování a tak, ale prostě načítání jakékoliv stránky nebo pak aplikace, která internet vyžaduje. Měnil jsem různé porty, kanály, vše možné, restart routeru, ale nic, ale je zvláštní, že třeba na počítačích, resp. notebooku, kde je také wifi podobný problém není. A zase aby byl problém v mobilech, to nevím, když to bylo zkoušeno už cca na 10, každý jiný typ, dokonce nějaký i úplně nový. Nevím, co ještě zkusit. V nastavení web rozhraní vidím, že je poovlené pásmo jak 2,4 GHZ tak 5 GHZ, tak jestli třeba jednou nevypnout? Nevím co dělat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Obavam se, ze se snazis srovnat nesrovnatelne... rychlost procesoru (a grafik) v mobilech je porad uplne jinde nez rychlost procesoru v pocitacich, takze to, co se snazis srovnat, nema s rychlosti Internetu nic spolecneho.

Pokud samotny prenos (download, upload) dosahuje primerenych hodnot, nemas co vic resit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcklient

Vím, jak toto funguje. Původně jsem měl o2, kde jsem měl nějakých 25 mb/s rychlost a upload tuším 15. Na tom nesejde. Teď mám od UPC rychlost 100 mb/s. Se vším od upc jsem spokojen, ale toto nevím, čím je. Například obyčejnou stránku seznam.cz, nebo nějaké zprávy, dříve se načetly ani jsem nemrkl, ale teď jednou se načte hned, potom nějakou chvíli třeba načtení jedné stránky trvá 20 vteřin a více. Když si přepnu na LTE a tam zkusím, tak se vše načítá rychle jak má a pořád. Když dělám na telefonu test rychlosti, tak většinou to přes wifi dosahuje kolem těch 60,70 MB, přes kabel když zkusím tak tolik, co mám placeno.Zde musí být nějaké vysvětlení, jen nevím, co to je. Kdysi když jsem se s podobným setkal, většinou pomohlo pozměnit porty a kanály, ale to jsem zkoušel.

Nerozumím, proč se tohle přes wifi děje, každý den. A je jedno, jestli to na notebooku starém 5 let jde v pohodě a třeba na iphone za 30 tisíc, nebo jiném telefonu je tento problém. Jde jen o načtení jedné stránky, nijak nenáročný proces, to zvládala i má stará tlačítková nokia :). Wifi jak v práci, tak kdekoliv jinde na mobilu je v pohodě, jen prostě doma na internetu od upc mám problémy s tím, že se obyčejné stránky dlouho načítají. Jako by něco rušilo signál nebo bylo třeba něco donastavit? Netuším, vše jsem zkoušel.

Nedokáži si to vysvětlit, protože kdyby byl problém ve wifi, tak je to plošně, tedy i na pc bych to měl, ale tam je to v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree
25 minutes ago, upcklient napsal:

Vím, jak toto funguje. ... wifi dosahuje kolem těch 60,70 MB

Zjevně tak docela nevíš... Čímž naprosto nezpochybňuji Tvé další postřehy. Jsou věci mezi nebem a zemí , kde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...