Přejít na obsah

UPC TV po ethernetu?


Návštěvník CZ_Michal

Doporučené příspěvky

Návštěvník CZ_Michal

Zdravím všechny,

Mám pár let starou LG TV 50" a rád bych na ní zas začal koukat, problém je ten, že jsme koupili byt, trochu ho přeskládali a v místě kde teď mám obývák není žádný koax, ale je tam TPčko Cat5 (tedy koukám jen na youtube a stream z notebooku). Na netu jsem našel vícero udělátek na přenos HDMI po UTP i s IR, např toto https://www.lindy.co.uk/audio-video-c2/extenders-c181/hdmi-ir-over-100base-t-ip-extender-p9078 

Můj dotaz je, zda bych mohl vzít od UPC TV Komfort s HD Mediaboxem, ten nechat za dveřmi, "propíchnout" to tím udělátkem výše do TV přes síť. Na Mediaboxu nikde nevidím IR vstup pro "přenesení" funkce ovladače, nevíte někdo zda tam je a hlavně zda by celá tato sranda fungovala?

Pro upřesnění, obývák mám nyní na druhé straně bytu od vchodu, tedy lišta a v ní koax nejde, navíc je po cestě mnoho zlomů, vrtat koax zdí nelze, televize je na druhé straně obýváku, na podlaze nové parkety, vedle dveře na balkón, za obývákem jiný byt, takže kabel nikudy neschovám.

Máte někdo zkušenosti / názory / návrhy či jiná řešení / vidíte s mým nápadem zásadní technické potíže?

Díky všem, Michal

Případně levnější srandou https://www.amazon.com/dp/B00G5RBX2Q a pak ještě nějaký IR over ethernet 😉

Oprava - i s IR over ethernet https://www.amazon.com/dp/B01DL959OI?th=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak Nevzpomínám si že by zde na fóru v minulosti někdo podobný problém řešil, takže s tímto krkolomným řešením ti zde zřejmě nikdo moc nepomůže nicméně.

Ale Nevidím důvod proč by to nemohlo fungovat, akorát nevím jestli bude stačit cat5 kabel protože u toho prvního odkazu se uvádí CAT6 a u druhého odkazu cat5e a ještě jsem úplně nepochopil co myslíš tím IR vstupem na Mediaboxu.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník CZ_Michal

Ahoj, děkuj za odpověď, ok, kouknu jestli nenajdu ještě něco jiného (asi spíš ne) a asi začnu objednávat.

Odledně IR přenosu mi jde o ovladač toho HD Mediaboxu, ten je předpokládám infra, tedy abych nechodil na chodbu přepínat programy co běží na TV v obýváku, tak bych chtěl přenášet po UTP i tento signál, v AJ infra červený přijímač infra-red receiver většinou zkracují na IR. Tedy infra přijímač umístit pod televizi, kterým bych chytal ovládání, opět přenášel po síti, zkonvertoval zpět a káblíkem propojit do HD Media boxu, pokud má nějaký takovýto vstup, v ideálním případě bych tedy z gauče přepínal originálním ovládáním kanály na Mediaboxu schovaného za vchodovými dveřmi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
 

a káblíkem propojit do HD Media boxu, pokud má nějaký takovýto vstup

Vstup na EXTERNI IR prijimac ma maloktery pristroj. To se resi jinak - IR vysilacem, ktery se umisti nekam pred IR cidlo ovladaneho pristroje.
Jestli jsem spravne videl, tak ty popisovane krabicky maji prave takovy IR blaster a ne neco, co se pripojuje kablikem do pristroje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník CZ_Michal

Asi už bych to překombinoval 🙂 myslel jsem nějak tlačit infra z receiveru po síti a pak přímo do médiaboxu, což je zbytečné (nevím proč mi to přišlo jako lepší nápad než infra vysílač u médiaboxu, který bude vyzařovat to co mu z receiveru po síti přišlo, což už je součástí balení) ..

Nicméně jsem našel a objednal jeden takový převodník https://www.czc.cz/premiumcord-hdmi-extender-na-60m-pres-jeden-kabel-cat5e-cat6/176490/produkt dnes či zítra by měl přijít tak pak poreferuji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Nejspíš jsem úplně vedle, ala zarazila by mě specifikace max. přenosová rychlost 10.2 Gbps. I v UPC už je několik stanic, jejichž přenosová rychlost je (bývá) >10 Gb/s. Přesto je každý poznatek vítán ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...