Přejít na obsah

Pomalá rychlost přenosu domácí sítě

Doporučené příspěvky

Návštěvník Radeček_zl

Řešíme problém. V rámci rekonstrukce jsme natahali po bytě kompletně nové datové rozvody a dnes, po připojení nového HD DVR media boxu do sítě se setkávám s tím, že Wi-fi jede v plné síle (300 MB), ale při připojení počítače na druhé straně místnosti (všechny kontrolky svítí oranžově) není možné vytlačit z internetu víc, než cca 10 MB.

Nemáte typ, čím to může být? Ujistil jsem se, že kabely a Switch zvládne 10 GB, takže nechápu, proč při připojení napřímo HD DVR media box do PC jeden internet naplno, ale pokud propojím HD DVR media box do sítě a pak ze sítě do pc, rychlost je ta tam ... 

Díky za jakýkoliv typ

p.s: všechny kabely máme nové a na druhé straně pokoje, za výstupem z domácí sítě mám napojený D-link Go-sw-5G

Návštěvník Evzen

Z toho popisu neni vubec jasne, co je pripojene kde a hlavne JAK (kabelem nebo pres wifi). Zkus to popsat znovu a srozumitelneji (a s tema 10 Gbit/s u switche ses asi trochu seknul, ne? to by bylo krapet za jiny penize nez ten tvuj D-link).
Podle dostupnych informaci znamena oranzova barva LEDky u toho D-linku rychlost 100 Mbit/s, tzn. to odpovida prenosu tech popisovanych 10 MB/s. Ze je kabel novy nic neznamena... podstatne je, na jakou rychlost je staveny - je to CAT5e nebo CAT6, nebo je to jen CAT5?
Taky zkontroluj, jestli nemas zapnuty nejaky power saving u Ethernetu, kdysi jsem resil, proc mi notebook jede jen 100 Mbit a az po delsim zkoumani jsem zjistil, ze ve vlastnostech ovladace byla zapnuta nejaka tahleta kravina a tim padem se port pri provozu na baterku prepnul na 100 Mbit :(

Návštěvník Radeček_zl
před 8 hodinami , Evzen napsal:

Z toho popisu neni vubec jasne, co je pripojene kde a hlavne JAK (kabelem nebo pres wifi). Zkus to popsat znovu a srozumitelneji (a s tema 10 Gbit/s u switche ses asi trochu seknul, ne? to by bylo krapet za jiny penize nez ten tvuj D-link).
Podle dostupnych informaci znamena oranzova barva LEDky u toho D-linku rychlost 100 Mbit/s, tzn. to odpovida prenosu tech popisovanych 10 MB/s. Ze je kabel novy nic neznamena... podstatne je, na jakou rychlost je staveny - je to CAT5e nebo CAT6, nebo je to jen CAT5?
Taky zkontroluj, jestli nemas zapnuty nejaky power saving u Ethernetu, kdysi jsem resil, proc mi notebook jede jen 100 Mbit a az po delsim zkoumani jsem zjistil, ze ve vlastnostech ovladace byla zapnuta nejaka tahleta kravina a tim padem se port pri provozu na baterku prepnul na 100 Mbit 😞

UPC kabel máme dotažení do obývací pokoje, ze kterého je signál TV a data roztažený zpět k hlavním dveřím a odtud po celém bytě. U popis toho switche mně asi nula ujela, sorry). Telefony máme připojené na wi-fi a rychlost jede tak, jak má (300MB). Pokud ale cokoliv připojím na domácí síť kabelem, svítí LEDka oranžově a rychlost je minimální.

Dobrý s typ s tím power savingem, jenom přemýšlím, jak se dostanu do nastavení toho switche ... nejsem zase tak technicky zdatný na toto téma ... 

Návštěvník Evzen

A co ten typ kabelaze, opravdu nemas natahane kabely CAT 5 (tj. bez toho e)?!

Rychlost wifi "300 MB" zjistujes jak? Jen z udaje rychlosti, na ktere se ta dve zarizeni spojila? Ta je totiz irelevantni... zarizeni se sice spoji na rychlosti 300 Mbit/s, ale realna rychlost prenosu dat muze byt klidne jen 1 Mbit/s.
Anyway, wifi se ti pripojuje k UPC routeru, tj. jde to uplne jinou cestou nez to pripojeni pres kabel, ktere resis...

Ten switch je opravdu typ GO-SW-5G? Neni to typ GO-SW-5E, ktery umi jen 100 Mbit/s?
Jak se dostanes do nastaveni mas popsano v manualu. Kazdopadne je treba zkontrolovat i nastaveni portu v pocitaci, v mem pripade to bylo tam, ne v routeru/switchi.
Taky zkontroluj, jestli mas skutecne poradne zastrcene kabely, tady popisuje clovek stejne chovani jako u tebe a vyresil to poradnym zastrcenim kabelu: http://forums.dlink.com/index.php?topic=66383.0.
Tady taky nekdo popisuje cosi o kabelech (neposlouchal jsem zvuk, nevim, jestli je to relevantni): https://www.youtube.com/watch?v=Ns-ruG0QJgQ.

No a hlavně uváděj správné jednotky rychlostí a nepleť si MB a Mb, protože pak není vůbec jasné Jakou rychlostí ti to vlastně jede.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...