Návštěvník d3vaS Odesláno 5. září 2018 Sdílet Odesláno 5. září 2018 Dobrý den, stručný technický dotaz: zatím používám UPC internet 150Mb/s ale chtěl bych upgradovat na rychlejší, aspoň 300Mb/s. Operátorka mi řekla, že si není jistá, zda to můj starý CISCO zvládne (tento modem je v mém vlastnictví, odkoupen a proto bych ho nechtěl zatím měnit) A také, že to záleží na parametrech sítě v mé lokalitě. A proto bych se chtěl zeptat, zda tu je někdo, kdo se v tom vyzná a mohl by mi zkontrolovat a říct, zda jsou moje parametry OK. Jedná se o: Cisco EPC3208 Moc děkuji. Parametry viz: Aktualní naměřené paramety na seedtest.com Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 5. září 2018 Sdílet Odesláno 5. září 2018 joo, to byly časy, když sem taky na modemu sledoval hodnoty 😄 jak máš aspoň kolem 40 dB, tak je to v klidu 😎 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník petrsei Odesláno 5. září 2018 Sdílet Odesláno 5. září 2018 mám ho s tarifem 300/20 a naprostá spokojenost... signál okolo 39,0-39,4dB. Rychlost jede jak má, kolísání a ni výpadky neznám... Přesto mi ho chtějí sebrat a nahradit něčím novým. Už volali v srpnu, ale byl jsem na dovolené, takže čekám, že to přijde každým dnem... Já osobně nemám důvod měnit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník marosf Odesláno 5. září 2018 Sdílet Odesláno 5. září 2018 Parametre výborné. Takmer dokonalé. DS Rx je do 64dB (ideál 60dB. Od 80dB už veľa). DS SNR nesmie klesať pod 30dB. No a Upstream Tx máš okolo 102dB. Nemalo by klesať pod 90dB. Na slovenských EPC3208 sa nedá dostať do UI a signálové hodnoty neviem. Mám max 500Mbps a nie je problém dostať sa cez 400Mbps. Viac nejde alebo z dôvodu modemu, alebo skrátka agregácie a pod. Neriešim. Takže pre zhrnutie. Áno, modem bez problémov dá 400Mbps, netreba meniť za Compal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník d3vaS Odesláno 6. září 2018 Sdílet Odesláno 6. září 2018 Děkuji moc za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 6. září 2018 Sdílet Odesláno 6. září 2018 Hranica pri 8 download kanaloch je okolo 400 Mbit (zvysok je rezia DOCSIS), Compal pri 500 Mbit programe pouziva 16 download kanalov.. no prisiel mi vcera mail, ze musim vymenit modem (mam Technicolor s Broadcom chipsetom, nechcem ten Intel Compal kram!), tak som pisal na podporu, tu je odpoved 🙂 Výmeny modemov Cisco , Ubee a Technicolor , prebiehajú po celom Slovensku. Samozrejme nakoľko je to proaktívna výmena z našej strany máte ako klient možnosť odmietnuť výmenu modemu. Musím ale upozorniť , že pokiaľ sa modem pokazí dostanete už len modem Mercury - Compal. Tak sa treba modlit, aby dlho vydrzal (vacsinou odchadza napajaci adapter).. a dufat, ze s prichodom DOCSIS 3.1 budu nasadene modemy s Broadcom chipsetom (kedze Intel Pumagate sa vztahuje aj na DOCSIS 3.1 chipset od sudruhov z Intelu). Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 7. září 2018 Sdílet Odesláno 7. září 2018 Tak zatím na výběr z modemů moc není. Cena začíná na 3500Kč a kromě Arrisu, který se asi nejvíce podílel na uvádění do praxe v Austrálii a prakticky veškerý background běží na něm, dělá ED3.1 modemy ještě Netgear a jeden či dva udělala Motorola. A tím asi tak končíme. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 7. září 2018 Sdílet Odesláno 7. září 2018 Není třeba, aby modemů bylo tisíc. Stačí dva tři s rozumnou kvalitou za přijatelnou cenu a nemusíme tady vzlykat nad neodladěnými čipsety :). Případně kdyby bylo UPC univerzálnější. Tím myslím kdyby specifikovalo parametry modemu a pustilo do své sítě modemy i z jiných distribucí. Současný přístup mi přijde trošku hardcore. Něco jako kdyby ti každý mobilní operátor povolil ve své síti pouze z jeho lokální distribuce dodaný telefon. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 7. září 2018 Sdílet Odesláno 7. září 2018 (upraveno) Nemecka Unitymedia musi zo zakona pripojit vlastny EuroDOCSIS modem zakaznika - no ma tak striktne nastavene technicke poziadavky (min. 24/8 DOCSIS 3.0), ze okrem AVM Fritz modemov/routerov (ktore su jedine ako-tak dostupne na volnom trhu) iny modem nepripoja.. je par nadsencov, co si zohnali Technicolor TC4400 (DOCSIS 3.1, spatne kompatibilny s EuroDOCSIS 3.0) a Unitymedia im to pripojila do siete.. ale maju problem s konfiguraciou DS-Lite (resp. s vytvorenim IPv4 tunela na AFTR server), cisty IPv6 funguje bez problemov.. a zopar stastlivcom, co maju stare zmluvy spred 6 rokov a viac a nechali im IPv4, tak aj to 🙂 P.S. DOCSIS 3.1 uz nerozlisuje US/EU sirky kanalov a obidva su zahrnute v specifikacii.. Upraveno 7. září 2018 uživatelem quadra2030 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.