Návštěvník d3vaS Odesláno 11. září 2018 Sdílet Odesláno 11. září 2018 Ahoj, ještě mě zajímá jedna věc: Jak je možné, že UPC ve stejném městě a takřka stejné lokalitě (rozdíl je asi dva bloky), používá různé cesty (routování) pro své klienty? U mě doma: Seznam.cz pinguji přes Brno tj. výsledek cca 13ms a u kolegy je vidět, že jede přes Prahu tj. výsledek 6ms? Já: kolega: Celkem jsem pátral čím to celkově je, má lepší latence od stejného poskytovatele takřka všude. (až jsem si tracetnul cestu) To je vybrané náhodně, ta cesta? Dá se nastavit nějak jiná výchozí brána? Něbo něco podobného? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. září 2018 Sdílet Odesláno 11. září 2018 Jestli to třeba není tím že každý z těch traceroutu končí na jiné IP adrese. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 12. září 2018 Sdílet Odesláno 12. září 2018 Tak ony hlave ty vychozi body lezi kazdy na zcela jinem subnetu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník d3vaS Odesláno 12. září 2018 Sdílet Odesláno 12. září 2018 Jinak té jiné konečné adresy jsem si nevšiml ale vliv to nemá. Odzkoušeno u kolegy na adresu co u mě jde přes Brno: Jaké, výchozí body myslíš? Na třetím řádku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 12. září 2018 Sdílet Odesláno 12. září 2018 Jasne. Externi IP adresa kazdeho z vas je zcela jina, tj. neni az tak s podivem, ze to muze byt routovano jinudy. Plus, pokazde jste to zkouseli v uplne jinou dobu, tj. pomery na Internetu byly jine a routery nebo load balancery po ceste proste usoudily, ze jinudy to bude lepsi (nebo ze jinak nez jinudy to v tu chvili ani nejde). Internet uz davno neni o staticky definovanych routach, dneska to je vsechno dynamicky rizene podle aktualniho stavu na siti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník d3vaS Odesláno 12. září 2018 Sdílet Odesláno 12. září 2018 Ok, to jsou asi tajuplné věci topologie sítě UPC, já i když jsem zkoušel pingovat první uzel v seznamu sítě který kologovi jede přes Prahu, tak i tak to u mě jde BRNO a pak až následně Praha 🙂 je to zajímavé, ale asi jsem prostě na jiném uzlu ač jsme od sebe dva bloky, škoda. Nic hrozného, jen jsem byl zvědavý, v online hrách to ale dělá takřka jedou takovou odezvu. Kdy jsme ve stejný čas na stejném serveru já mám 44ms a on 23ms in game 😉 (toto byl celý důvod mého pátrání) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 12. září 2018 Sdílet Odesláno 12. září 2018 2 hours ago, d3vaS said: ale asi jsem prostě na jiném uzlu ač jsme od sebe dva bloky tak tak... rozlozeni zateze site... Byt od sebe dva bloky nic neznamena... podivej treba svyho casu v Berline, tam si taky lidi pres zed videli do oken a pritom to byly dva uplne odlisny svety 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 13. září 2018 Sdílet Odesláno 13. září 2018 Hezká paralela. Jen doufám, že v případě internetové přípojky to bude trošku konzistentní. Jinými slovy každý provider by se měl v měl v rámci své sítě snažit poskytnout pokud možno stejnou kvalitu připojení pro každého účastníka v dané oblasti. "Žádné zdi" mezi blízkými sousedy. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník d3vaS Odesláno 16. září 2018 Sdílet Odesláno 16. září 2018 Ale zase internet stabilní a frčí jak má, takže na UPC nemůžu říct nic špatného. Za mě, spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.