Marek-26 Odesláno 29. listopadu 2018 Sdílet Odesláno 29. listopadu 2018 U "cihly" nepřepnete do bridge režimu. Tuto možnost nenabízí. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technik Odesláno 30. listopadu 2018 Sdílet Odesláno 30. listopadu 2018 před 18 hodinami , Ondřej55 napsal: Zdravím, nevíte náhodou jak postupovat v případě cihly? Mám IPv4. Změnil jsem MAC adresu síťové karty a přidělil zařízení novou lokální adresu, ale IP adresa se stále nemění. Co jste kde vyvedl, že potřebujete změnit svou IP adresu?. Jinak by zase mělo pomoci vypnutí STB na delší čas .... Citovat - - Jiná služba nic UPC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ApacheSK Odesláno 18. prosince 2018 Sdílet Odesláno 18. prosince 2018 Pre tých ktorí písali/volali o prechod na IPv4 1) Vedia ma naspäť presunúť i keĎ im iba napíšem na Helpdesk cez mojeUPC? 2) aký dôvod ste udali pri žiadosti, pretože mi príde také blbé iba povedať, že: "Potreboval by som, ak by bolo možné aby ste ma prosím opäť preradili na verejnú IPv4" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 18. prosince 2018 Sdílet Odesláno 18. prosince 2018 (upraveno) Netreba udavat zadny duvod, opravdu jen reknes, ze chces IPv4 a to je vse. A ani nepotrebujes to ponížené "pokud by to bylo mozne"... ono to mozne JE, takze ty, coby platici zakaznik, proste pozadas o prepnuti a tim to hasne. A UPC tve zadosti vyhovi... protoze nema zadny zavazny duvod ti nevyhovet. Upraveno 18. prosince 2018 uživatelem Evzen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ApacheSK Odesláno 18. prosince 2018 Sdílet Odesláno 18. prosince 2018 a ešte jedna otázka ohľadom adresy, lebo nemám v tom čisto. UPC má dynamickú verjenu IP iba na modem alebo dalo by sa nejako priradiť i na zariadenie? to by vyriešilo menšie "komplikácie" ktoré sú samozrejmosťou ale veľa veci by mi to uľahćilo, ale to uź nie je potrebné, len také "odľahčenie" menšie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 18. prosince 2018 Sdílet Odesláno 18. prosince 2018 Pokud je Compal v režimu bridge (v administraci je to označeno jako Modem Mode / režim Modem), pak se to bude chovat jako staré modemy - veřejnou adresu dostane přes DHCP připojené zařízení, bohužel to taky znamená nemožnost cokoliv nastavit a žádné wifi. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 18. prosince 2018 Sdílet Odesláno 18. prosince 2018 (upraveno) 23 minutes ago, xtonda said: bohužel to taky znamená nemožnost cokoliv nastavit a žádné wifi Nesmysl. To "cokoliv nastavit" + WiFi samozrejme zajisti vlastni router a vlastni WiFi, zapojene hned za ten modem v bridge rezimu. A predevsim to znamena naopak MNOHEM VETSI MOZNOSTI NASTAVENI v porovnani s tim vyklestenym paskvilem s necitelnym GUI, ktery je v Compalu. Jen blazen (nebo ten, kdo dobre vi, co dela a jake to znamena riziko) by natrvalo pripojil koncove zarizeni rovnou do modemu, tj. primo do Internetu. Upraveno 18. prosince 2018 uživatelem Evzen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ApacheSK Odesláno 18. prosince 2018 Sdílet Odesláno 18. prosince 2018 Bridge režimom by to šlo, ale nemám bohužial žiadny iný router, max starý LinkSys, ale ten už asi ani nerozchodím, a mám celkom aktívnu domácnosŤ čo sa týka Wifi, to by nedopadlo dobre na bridge režim napriamo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 18. prosince 2018 Sdílet Odesláno 18. prosince 2018 Porad neni jasne, kam miris, nebo ceho potrebujes dosahnout... IP adresu dostava prirazenou zarizeni, pripojene primo do site UPC, tj. bud router, zabudovany v Compalu (v pripade "standardniho" rezimu), nebo router tvuj (v pripade rezimu bridge). Kterou cestu zvolis, je na tobe. Jestli je pro tebe problem jit do nejblizsiho kramu a koupit za par stovek vlastni router s WiFi (treba proto, ze mas pred vanocema vitr v penezence 😉 ), nech Compal ve standardnim rezimu... a uvidis, jak moc ti ten vyklesteny firmware (ne)bude vadit a jak moc te to (ne)bude nutit sehnat tech par stovek a co nejdriv koupit vlastni normalni router s WiFi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 18. prosince 2018 Sdílet Odesláno 18. prosince 2018 12 minutes ago, Evzen said: Nesmysl. To "cokoliv nastavit" + WiFi samozrejme zajisti vlastni router a vlastni WiFi, zapojene hned za ten modem v bridge rezimu. A predevsim to znamena naopak MNOHEM VETSI MOZNOSTI NASTAVENI v porovnani s tim vyklestenym paskvilem s necitelnym GUI, ktery je v Compalu. Samozřejmě bylo myšleno cokoliv nastavit v tom Compalu, tam se po přepnutí do režimu Modem skutečně nic moc nastavit nedá a ono ani u zařízení v režimu modem není co nastavovat. A samozřejmě pokud chci používat wifi nebo připojit víc než tři zařízení (pokud stále platí, že u vyšších domácích tarifů UPC přiděluje max tři IP), tak potřebuju vlastní router, je otázka co bude stát takový co bude lepší než ten Compal, aby to vůbec mělo smysl. Já používám jako router PCčko s dvěma síťovkama, Ubuntu a iptables. Asi před dvěma týdny mi vyměnili starý obyč modem Ubee za Compal, tak to nechám nějaký čas jako router abych vyzkoušel co to umí a kolik vytáhne AC wifina, ta moje má jen 3x3 N. ApacheSK, a proč tu veřejnou potřebuješ? Možná by stačilo použít funkci Port forwarding nebo DMZ. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.