Návštěvník FrOst Odesláno 5. prosince 2018 Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Zdravím, mám doma v baráku - COMPAL CH7465LG za ním zapojený stařičký TP-LINK TL-WR841N a dál za ním pak ještě stejně stařičkou Tendu.. Díky tomu že nyní modem od UPC už disponuje wifinou a celkově tak pokreje spodní patro tak jsem chtěl zrušit ty dva staré routery a nahradit je jedním rychlejším, protože nyní mám tři wifi sítě a celkově je všechno tak nějak divně složité a pomalé.. Jsem si vědom nastavení compalu do režimu bridge ale tím přicházím o wifi, takže mě zajímá jaké koupit zařízení a jestli existuje způsob jak toto vše nastavit tak aby to fungovalo.. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 5. prosince 2018 Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Zdravím, nemusíte připojovat router, ale nějaké AP, pak nemusíte Compal dávat do režimu Bridge. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník FrOst Odesláno 5. prosince 2018 Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Potřeboval bych zachovat alespoň 3 Lan porty a nejlépe se vejít do 1000 Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 5. prosince 2018 Sdílet Odesláno 5. prosince 2018 Stejný pincip tady byl popisován v jiných vláknech. Neporadím ti konkrétní model, ale mnohé routery dnes umí i AP. Osobně jsem to takhle kdysi řešil minimálně na značkách TP-Link a D-link. Když vybereš nějaký vhodný model, dá se nastavit do stejné vnitřní sítě jakou poskytuje Compal, z Compalu to do toho druhého zařízení nedáš do WAN ale do LAN portu. Tak ti zůstanou na Compalu volné LAN porty a na routeru (v režimu AP s vypnutým routováním) další volné LAN porty, přičemž všechny budou na stejné síti. WiFi zkus nastavit na obou zařízení stejně (SSID/heslo), zvol jiné kanály a třeba ti to takhle pojede. Jen podotýkám, takhle jsem to řešil na vnitřní síti s IPV4. Nejsem síťař a netuším, jestli stejné řešení platí pro IPV6. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.