Přejít na obsah

Ujíždění obrazu u STB od Karnevalu.

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se jenom zeptat jestli jste náhodou někdo neviděl problém, že pokud zapnu ten jejich set-top box tak už při tom "bootování" mi ujíždí obraz do stran. Myslel jsem si, že to je způsobeno nějakým nekvalitním signálem, ale bohužel mi "ujíždí" i menu toho STB takže opravdu netuším kde by mohl být zakopaný pes. Kabely jsem zkoušel měnit a stále to samé. Začalo to dělat z ničeho nic ( možná je to vlastně od té doby co nám jejich nejlepší technik vyměnil zesilovač v té jejich rozvodné krabici )

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/721-uj%C3%AD%C5%BEd%C4%9Bn%C3%AD-obrazu-u-stb-od-karnevalu/
Sdílet na ostatní stránky

No na vadnou TV bych to neviděl, protože jsem to zkoušel na třech TV co máme doma a pořád stejný problém. Jo a ještě jsem zapomněl dodat, že pokud zapnu STB tak pořád slyším zvuk z analogu který hrál doposud a můžu si přepínat jak chci ( ten digitál ).

Problém bude nejspíše v tom, že žádná z tvých TV nepodporuje RGB. Je potřeba přes DO přepnout TV do AV vstupu a tam pak v "Menu - Uživatelské nastaveni - TV výstup" nastavit místo RGB CVBS. Stopro ti to pomůže

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha

A proč to tedy ze začátku chodilo naprosto normálně a najednou to začalo takhle blbnout? Nezdá se mi to jako chyba TV. No nic ...zkusim Karneval techniky ať řeknou co s tím může být, ale i tak díky za snahu a rady.

PS: s tím CVBS to ještě zkusím a potom napíšu jestli to pomohlo a nebo ne.

Takže jsem to zkusil přepnout do AV a najednou už obraz neujíždí a ani sem to nemusel přepínat z RGB do CVBS. Akorát je trošku zádrhel v tom, že neslyším zvuk ....resp. slyším (ale je to strašně potichu ), a ještě ke všemu musím dát hlasitost na maximum ( a na obojím - jak TV tak STB ).

Návštěvník dmnc

Přepnout na AV, to je přece základ. Každopádně, doporučuji nastavit z RGB na CVBS, protože ti po přepnutí na analog (např. kvuli TV kanálům, které v digitálu nejsou) opět bude obraz "ujíždět".

zase tak moc základ v tom nevidim. Z počátku když mi přivezli ten STB tak jsem ho zapl a okamžitě se mi přepla TV na digitál a žádný AV jsem tam dávat nemusel. Tedy ptám se já když se to teda musí přepínat v " základu " na AV tak proč to chodilo i bez AV? A náhodou asi nevíte co s tím zvukem? Když dám hlasitost jak TV tak STB na max tak je to tak na normální slyšitelnosti (čti ani to neřve a ani nemusíš stražit uši aby ti nějaká hláška neunikla ).

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...