Přejít na obsah

Prepojenia 2 tv a Horizon HD Mediabox a kvalita obrazu


Návštěvník Milosko78

Doporučené příspěvky

Návštěvník Milosko78

Mám stale stary Kaon HD 3000 https://www.google.com/search?q=kaon+hd+3000&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidlM3ZsqnfAhWjqHEKHc7UBqUQ_AUIDigB&biw=1366&bih=654#imgrc=juttm8aDEmQ2lM: ,ktory nema archiv atd,ale dokaze nahravat 2-3 programy naraz aj ked nepozeram dany program.

Ano niekto povie ze na to je archiv na novych Horizon HD Mediabox  https://www.upc.sk/televizia/doplnky/horizon-hd-mediabox/

... Ale nie vzdy je to vyhovujuce (skoda ze slovenske upc nemá PVR mediaboxy)... Tento stary stb platim najomne 5 euro, na ten archivny stb stojí nájom 2 eura. Teda 3 eura mesacne usetrené..

Chcem sa ale teraz spytat par technických otazok v pripade ze by som chcel pouzivat ten nový Horizon Mediabox:

1) ked vypnem na urcity cas wifi router a tým padom bude tento Media box spojeny iba cez koaxial k tv ,bez internetu,tak pojde mi normalne signal TV? V normálnej HD kvalite atd? Alebo musi byt vzdy box napojeny na internet wifi router? CHapem že nepojde vtedy archiv ale ci pojde signal s koaxialu?

2) Ked budem sledovat signal cez ten Mediabox napr priamo,alebo v archive,tak  kvalita bude v akej kvalite? Lebo teraz som skúsal aplikáciu Android tv Horizont priamo v android tv a funguje skvele ale predsa tam trochu vidno ze to je predsa internetovy stream, vidno tam ze to neni uplne najkvalitnejsie... ale Napriklad  ked pozeram cez stary Kaon koaxial tak kvalita je perfektná, ci taka bude aj na Mediaboxe,alebo tiež tam bude strata kvality?

3) teraz objasnim ešte ako mam prepojené koaxialne kable s TV v mojom byte zo starym stb Kaon:

Zo steny v byte v hlavnej izbe ide mala krabicka od nej taham koaxial c.1 do vzdialenej izby do tv kde je karta ca modul, a druhy koaxial c2 ide do toho stb Kaon hd3000. a  este dalsi koaxial ide z toho stb Kaonhd3000 do TV v hlavnej izbe,v ktorom mam tiez kartu ca modul (je to pre clena rodiny co len zapne tv a prepina kanaly,nevie  moc pracovat zo stboxom preto ca modul).

toto funguje,pracuje super, bez ohladu na zapnuty stbox KAON hd3000 ide signal do tv v hlavnej izbe,aj do druhej izby. Dobre som to vysvetlil? Ide mi o to ze nemosim mat zapnuty ten stbox aby isiel signal do izby alebo do toho dalsieho tv... Teda koaxialne vystupy "prepustaju" signal. Toto pri niektorych stb v minulosti nie vzdy islo

A teraz, zmenim teda stary Kaon hd3000 na "archívny" Horizon Mediabox. Pojde to takto tiez? Nebude treba zapinat  Horizon Media preto aby sa dal nezávisle na nom sledovat program?

Ma vobec Horizon mediabox vzadu 2 koaxialne vystupy na moje potrebné prepojenia?

 

Dakujem za pomoc,neviem to kde vyskusat

Upraveno uživatelem Milosko78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1.HD Mediabox nevyžaduje pro svůj provoz nutně internetové připojení Takže bude fungovat i bez internetu jako běžný set top box akorát pochopitelně nepůjdou funkce zpětné zhlédnutí a videotéka

2. Co se týká kvality obrazu tak to bude stejné jako u vašeho stávajícího set-top boxu HD kanály v živém vysílání běží ve full HD a ve zpětném zhlédnutí jsou kanály zaznamenány pouze v HD rozlišení, Narozdíl od Horizon TV,  kde vše běží maximálně HD proto ta horší kvalita

3. Co se týká propojení set top boxu a televizorů koaxiálními kabely Tak to bude fungovat stejně jako u vašeho stávajícího set-top boxu Kaon, Mediabox propouští signál i ve vypnutém stavu.

jinak Já osobně bych vám doporučoval půjčit si HD Mediabox na zkoušku všechno si doma v klidu vyzkoušet a poté se rozhodnout zda si necháte váš stávající set-top box Kaon, nebo přejdete na HD Mediabox, protože Mediaboxy mají úplně jiné ovládací prostředí než staré setoboxy a ne každému to může vyhovovat.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milosko78

takže dá sa povedat ze zive vysielanie cez Mediabox s pripojenym netom uvidím vo Full hd  a kvalitnejsi obraz ako teraz  cez stary Kaon a koaxial? 

Ked vypnem internet zive vysielanie cez Mediabox bude tiez tej istej kvality ako zo zapnutym internetom?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milosko78

Najhorsie je ze teraz mozem nahravat vsetko, na Mediaboxe iba  urcene stanice,napr rakuska ORF tam nie je.

Ale to uz je samozrejme na mojom rozhodnutí.

Skoda ze moznost vyskusat Mediabox asi neni az taka jednoducha,lebo UPC ziada vratenie stareho kaonu hned pri prevzati noveho zariadenia..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale Media box také přece umožňuje nahrávání pokud k němu přes USB připojíš externí harddisk je tam ale omezení nahrávat pouze jeden kanál na který se současně musíš dívat protože na jiný nelze přepnout, takže můžeš nahrávat i ORF.

Jinak Nevidím důvod proč bys Nemohl mít současně dva setoboxy za které budeš platit paušály Ale u tebe je možná problém v tom že máš ještě dva CA moduly. V ČR je možné mít na jednu smlouvu až 4 zařízení přičemž až 2 můžou být v pronájmu, jestli je to na Slovensku stejně netuším.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milosko78

Presne tak nový Mediabox neumí nahrávat a pozerat iny program, to je velke minus.

 

to tomus: za setbox Kaon platim dosť vela 5 euro,a to ho az tak moc nevyuzivam...obcas... ten archivny Mediabox stoji mesacne 2 eura, ale nechcem zas oba, asi sa vzdam urcitych vymozeností stareho Kaonu a prejdem na Mediabox

UPC SK spojazdnilo na androide tv Horizont TV ale ako som vyssie spominal cítim tam stratu kvality ,inak super sluzba,mam aj android televizor...

Niekto povie co to je rozdiel 3 eura,ale tu 3 eura, tam na to 3 eura, tam na to 2 eura, to sa mesacne nezdá.

CA moduly mám síce 2 ale už ich mám odkúpené.

Inak co sa tyka UPC kvalita obrazu a stabilnost internetu 100%. Jedine minus je absencia kvalitnych futbalových líg,ale to je ina tema....

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milosko78

Akoze sorry ale ten archiv sa mi nepaci, programy zacinaju asi strojovo podla hodiny kedy boli naprogramovane,takze sa stava ked tv program zacne skor a spätne idete pozret archiv nejde od zaciatku.  To je uplne na nic casto..Aspon nejake 5-10 min oneskorenia tam mohli dat. Nerozumiem tomu

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tam nastaven přesah jak na začátku, tak na konci. Bohužel, televize svůj program nedodržují a občas se do toho nevejdou ani s rezervou. Neumím si představit, že by byl nějaký tým lidí, který by manuálně u desítek programů ručně spouštěl a zastavoval nahrávání.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...