Návštěvník Lukaso Odesláno 31. prosince 2018 Sdílet Odesláno 31. prosince 2018 Dobrý den, mohl by mi, prosím, někdo ze zkušených poradit, kde v nastavení routeru od UPC (wireless getaway) změnit DNS? Nejsem s to tuto možnost nikde najít. Mockrát díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 31. prosince 2018 Sdílet Odesláno 31. prosince 2018 Co přesně máš za router ? Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Lukaso Odesláno 31. prosince 2018 Sdílet Odesláno 31. prosince 2018 Ahoj, mám COMPAL CH7465LG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MBP Odesláno 15. června 2019 Sdílet Odesláno 15. června 2019 Také jsem prolezl všechna nastavení a nemohu nikde najít změnu DNS (mám taky Compal CH7465LG v Router módu). Přijde mi zvláštní, že by takto základní funkci "prémiový modem" neuměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajdee Odesláno 16. června 2019 Sdílet Odesláno 16. června 2019 Tento prémiový modem skutečně žádné pokročilé možnosti konfigurace nenabízí. Bohužel. Citovat - - - Compal, 3xCA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 16. června 2019 Sdílet Odesláno 16. června 2019 Modem Přepni do režimu Bridge a připoj si za něj vlastní router, kde si můžeš nastavit co chceš. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník arteez Odesláno 21. června 2019 Sdílet Odesláno 21. června 2019 On 6/16/2019 at 2:10 PM, zajdee said: Tento prémiový modem skutečně žádné pokročilé možnosti konfigurace nenabízí. Bohužel. Nejhorší na tom je, že na internetu jsou screenshoty firmwaru od UPC, kde taková možnost byla, dokonce i manuál k prémiovému modemu, který UPC přihodilo (a je momentálně dostupný online na stránkách UPC lol) zmiňuje možnost změny DNS. Psal jsem si s podporou na facebooku, kde technici očividně nevěděli, že ta možnost je už zablokovaná (...), ovšem pak mi volala nějaká paní s tím, že to opravdu možné není, a na dotaz čím je modem tedy prémiový odpověděla, že umí 2.4 i 5 GHz wifi najednou (wow ...). Řekla, že možnost tedy byla nejspíše v nějakém updatu odstraněna, ale nemůžu downgradovat, nebo nainstalovat vlastní firmware, protože by nefungovaly (už samozřejmě blíže nespecifikované) služby, a že si k modemu za 2k mám koupit ještě vlastní router, abych mohl změnit jeden blbý údaj o DNS, který DHCP server na modemu rozesílá - a vsadím se, že kdyby UPC DNS náhodou změnilo adresu, tak neřeknou "Pardon, kupte si nový modem", ale prostě to změní. Omlouvám se, za tak dlouhé kecání o ničem, ale fakt z toho nejsem šťastný. Nevím, jestli tohle je nejlepší místo, jak dostat od UPC nějakou přesnější odpověď, ale prostě jako zákazník bych chtěl poprosit o znovupřidání funkce, kterou modem očividně umí. Minimálně aspoň o podání uspokojivějšího vysvětlení, proč byla funkce odstraněna, než jen, že by nefungovaly nějaké služby, nebo že by se v tom asi moc hrabaly babičky, které by pak volaly na support, že to nefunguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Pelikán Odesláno 23. června 2019 Sdílet Odesláno 23. června 2019 A už to UPC DNS alespoň konečně podporuje DNSSEC nebo na bezpečnost uživatelů v tomhle směru dál dlabe? Citovat 1000 Mb/s Jiná služba Komfort Vodafone Station, CA modul Pardubice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 23. června 2019 Sdílet Odesláno 23. června 2019 Neblbněte. 🙂 DNS servery UPC stále nepodporují DNSSEC natož jejich doména, ale Vodafone má jejich doménu zabezpečenou pomocí DNSSEC. Možná se to s Vodafonem změní, kdo ví. Já jsem se na to UPC naposledy ptal před rokem: Citovat tuto technologii zatím nemáme, ale nemůžeme vyloučit, že někdy v budoucnosti se tato technologie může objevit i u nás. Nedalo mi to a vyptával jsem se na to víc i na podporu DNS over TLS až mi po dvou týdnech zavolal jeden pán z technické podpory, který se mi to snažil vysvětlil akorát škoda, že né po e-mailu. Vysvětloval jak tu síť mají zabezpečenou, apod. Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 23. června 2019 Sdílet Odesláno 23. června 2019 Všechny kombo modemo-routery (a je jedno, jestli pro kabelovku nebo ADSL) jsou primárně určené pro BFU a je samozřejmě záměr operátora, aby tam šlo měnit co nejméně a Franta se v tom nemohl vrtat a pak brečet, že mu to nefachá. Takže jak bylo napsáno nahoře, pro znalé - modem do bridge a router svůj. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.