Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Zdar. Vcera mi spustili digi. Zjistil jsem, zatim nevim jestli to dela u vsech kanalu, nejvic u HBO, ze se mi asi kazdych 2-3 minuty zasekne obraz, objevi se hlaska o ztrate signalu a bezi to dal ... nevite cim by to mohlo byt? Dik za radu.

Odesláno

http://www.karnevalzone.cz/viewtopic.ph ... c&start=40

Už se to tu několikrát řešilo, pokud máš v STB FW 1.19 tak po trojím stisknutí "i" uvidíš tabulku s hodnotou Úroveň a Kvalita signálu. V okamžiku zaseknutí programu stoprocentně klesne kvalita na cca 10%. Bude to způsobeno nějakým propojovacím kabelem, třeba k další televizi.

Doporučuji jako první odpojit všechny šňury od výstupu STB a případné propoje k dalším televizím. Jako jediný by měl být propoj od zásuvky Karnevalu do STB.

Pokud to nebude dělat začni postupně připojovat kabely - jednom okamžiku to začne dělat a budeš mít ten špatný kabel. Ač je to divné mohou to prý dělat i kabely na výstupu STB.

Pokud to bude dělat hned, tak volal bych tu jejich linku

Když zavoláš na jejich linku tak ti to takhle poradí a možná tě budou při tom navádět

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
  • po měsíci...
Odesláno

Měl jsem přesně stejný problém - u programů na 426 MHx streamu občas vypadnul signál. Způsoboval to propojovací kabel zásuvka - STB. Ono ty tkaničky, které se dají koupit v elektru, asi za moc nestojí...

Doporučuji si vyrobit vlastní - kvalitní koax + celokovové IEC konektory.

Odesláno

Můžete se však také setkat s pulsním rušením v pásmu 426MHz. Většinou za to může špatná izolace kabelů vedoucích od rozvaděče až k účast. zásuvce. Viz. Váš případ, avšak až od zásuvky k STB :P

Odesláno

moje zkušenost je přejít na F konektory. O něco dražší řešení, ale bezproblémové. :D

Odesláno
  Shovívavý napsal:
moje zkušenost je přejít na F konektory. O něco dražší řešení, ale bezproblémové. :D

Souhlasím. Mám tyhle konektory doma a obraz je i na analogu výrazně lepší a bez rušení.

S klasickými konektory to bylo špatné a ani se neprodávají v rozumné kvalitě.

Odesláno

Neni však dobré využívat F konektory šroubovací. Pokud možno, spíše krimpovací, popř. kompresni (cena kompresních kleští je však poměrně vysoká).

• po 2 týdnech...
Odesláno

Staci koupit od profigold a je po problemech takhle jsem to vyresil ja doma.

Odesláno

Profigoldy však nepatří k těm nejlevnějším.

Odesláno
  dmnc napsal:
Profigoldy však nepatří k těm nejlevnějším.

Obvykle nic kvalitního není levné, tak už to bývá. Já jsem nad tím sám dlouho přemýšlel, moc neveřil, že by kabely tak pomohly, poté uvažoval také nad separátními F konektory a kvalitním koax kabelem, ale právě problémy s různými IEC (účastnická zásuvka a přístroje) a F konektory, a nutností jejich konverze mě nakonec přesvědčily k rozhodnutí pořídit vysoce kvalitní hotové kabely od ProfiGold se zlacenými konektory a ferity na obou stranách.

Výsledek je mimořádný, kvalita signálu, která předtím cyklicky rotovala mezi 95-98%, je nyní takřka stále na 99%, ale hlavně se velmi zvýšila kvalita signálu v analogovém paketu za STBčkem, kde jsem měl poměrně značné problémy s kvalitou za jednoduchým feritovým rozbočovačem. Nyní naprosto perfektní, myslím, že se investice cca 700 Kč za 2 PG kabely rozhodně vyplatila.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague