Návštěvník seanx Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Zmeral som rychlost pripojenia cez kabel v Mozilla a Chrome. Merania boli hned za sebou a tu su hodnoty: Mozilla -meranie na stranke UPC a meranie na speedtest ... 213/9 a 47/18 Chrome -meranie na stranke UPC a meranie na speedtest ... 9,7/20 a 21/19 Ako mam tomu rozumiet? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ApacheSK Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 (upraveno) Zapni sťahovanie a uvidiš pravdu edit: sťahovanie dát sa udáva v MByte, takže sťahuješ napr. 15MB/s , to dáš 15*8 , a to vychádza okolo 120Mbit 1Byte = 8Bit, myslím si že pravdivejši spôsob zistenia rýchlosti netu ani neexistuje ako ho vystavi´t v praktickom príklade, Ak chceš testovať stabilitu odozvu, tak na to sú dosť náchylné hry, voice-chat Upraveno 11. ledna 2019 uživatelem ApacheSK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník seanx Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Stahuje to rychlostou 2,5 MB/s, teda 20Mbps. Uplne spicka na Internet 150 :( Hlavne, ze na stranke UPC to nameralo 213/9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technik Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 A odkud stahuješ, nemůže být omezení na druhé straně? Citovat - - Jiná služba nic UPC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník seanx Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 stahoval som z viacerych zdrojov a stale je to rovnake. Sluzbu Internet 150 mam 3 dni, maju to nahlasene a nemozu rozbehnut rychlost na viac ako 20 Mbps. Asi to zrusim! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ApacheSK Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Netreba sa hneĎ zlostiť na Providera... len aby to nebola ešte chyba u teba, keď sa robili Koaxialové prípojky, a ak to nemáš ako nový použivateľ, tak môžu byť v hociakom stave, UPC nemôže za stav sieti ak im to nik nenahlasi až kym to nezisti komu to ozaj vadí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jardos Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Bohůžel řeešil jsem rychlost stahování jednoho souboru x měsícu,a nedokážou přiznat že stahování jednoho souboru blokují nějakou max rychlostí na jeden soubor . Mám 500 stahování souboru max 10MB/s, víc ani noha,prozkoušeno všude možně,i jinačí pc.paradox byl,přehodil jsem poskytovatele,,a bez problému plnou rychlostí..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ApacheSK Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Pre seanxa, zavolaj na podporu že potrebuješ technika, nech premerá ti sieť od modemu až k rozvodnej skrini, potom keĎ tu nieje problem tak nech si opravia sieť, lebo neb udeš jediný kto má problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Patri.k Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 před 34 minutami , jardos napsal: Bohůžel řeešil jsem rychlost stahování jednoho souboru x měsícu,a nedokážou přiznat že stahování jednoho souboru blokují nějakou max rychlostí na jeden soubor . Mám 500 stahování souboru max 10MB/s, víc ani noha,prozkoušeno všude možně,i jinačí pc.paradox byl,přehodil jsem poskytovatele,,a bez problému plnou rychlostí..... Možná to víte, ale jen upozorním, že 500 Mb/s = 71 MB/s, též je zcela běžný jev, že většina webů neumožňuje stahování plnou rychlostí. Též se může občas stát, že u některých počítačů je síťová karta, která je výkonostně jen na maximální rychlost 100 Mb/s (14 MB/s). Též je důležité ověřit si rychlost na speedtestu, tam jsou ty data ze všech měřáků nejpřesnější. Též u jejich starších modemů, které už nenabízejí může být problém dosáhnout inzerované rychlosti. Ale asi to nebude váš problém, jen jsem to tu uvedl pro úplnost. Mně třeba se jednou stalo, že jsem též měl jeden čas mizernou rychlost připojení, moc jsem to neřešil do té doby než internet vypadl úplně. No nakonec se ukázalo, že to byl jen uvolněný kabel v té jejich propojovací skříni a to způsobovalo tu pomalejší rychlost, technik to vyřešil během chvilky. Takže bych určitě kontaktoval UPC a zbytečně se tou rychlostí netrápil. No, kdyby se problém nepodařilo vyřešit, tak prostě přejděte na nižší tarif, ať neplatíte za něco, co ani nemáte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 11. ledna 2019 Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 46 minutes ago, Patri.k said: Též se může občas stát, že u některých počítačů je síťová karta, která je výkonostně jen na maximální rychlost 100 Mb/s (14 MB/s). Nejen to, ze to muze byt jen 100 Mbit/s sitovka, ale i takova 1 Gbit/s sitovka, pokud je pripojena pouze pres PCI sbernici (ne pres PCI Express), muze byt bottleneck! PCI sbernice je zaprve pomalejsi a zadruhe je sdilena, tj. pokud ji vyuzivaji i dalsi zarizeni - napr. disk, na ktery se zapisuji ta prenasena data - tak maximalni prenosova rychlost jde zatracene dolu! Mne ted shodou okolnosti odesla on-board PCI-e sitovka, tak jsem tam vrazil docasne nejakou 1 Gbit/s PCI ze supliku a i kopirovani lokalne po siti neda vic nez cca 35 MB/s! Doporucuju proverit propustnost vnitrni site (nebo i sitovky samotne) pomoci iperf (https://iperf.fr/). Kazdopadne, problem popsany v puvodni zprave od @seanx je spis o vykonnosti HTML5, popr. Flashe v danem prohlizeci (zalezi, v jake verzi Speedtestu byl test v tom kterem prohlizeci proveden). Vliv muzou klidne mit i ruzne pluginy/extensions, nainstalovane v tech prohlizecich - pochybuju, ze jejich konfigurace je narosto identicka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.