Odesláno 29. srpna 2015 9 let Já nemám NAS,ale na Routeru Asus RT-N 18U to funguje.Jen jsem si zřídil službu DDNS u NO-IP,protože mám dynamickou IP a v routeru povolil službu VPN (PPTP) a jede OK.Můžeš taky zkusit bezplatnou českou VPN : https://ceskevpn.cz/. Funguje taky,občas je ale pomalejší... 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň
Odesláno 29. srpna 2015 9 let ...ale jedním z důvodů proč jsem si tuto službu objednával bylo, že si mohu shlédnout například naše zpravodajství v zahraničí, popřípadě a to asi hlavně, pohádky pro dcerku...Hmm, to jsou mě ale novinky... dosud jsem měl za to, že služba Horizon Go je k dispozici každému abonentovi UPC, a je primárně určena pro mobilní platformy Android/iOS. To znamená, že jsem NIC neobjednával, nikdo mě to nenutí, ve službě mám k dispozici vybrané kanály, které mám abonovany ve svém předplatném, a je na mě, zda-li ji budu či nebudu používat. V zahraničí si pro naše zpravodajství mohu pustit ČT24 z jejich vlastní aplikace, funkčnost mám ověřenou (i ČT Sport) i ve velmi vzdálených a exotických zemích. A pokud vím, mají ji i pro Lumie s Windows... Takže takové nářky nechápu, pokud chci obcházet autorská práva, použiji VPN. Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk
Odesláno 29. srpna 2015 9 let ČT 24 skutečně funguje všude,ČT Sport ne vždy.Záleží,co zrovna vysílají.Pokud je to přenos,na který jsou zakoupená vysílací práva pro české území,tak nefunguje.Vyzkoušeno nejen ve velmi vzdálených a exotických zemích(Filipíny,Vietnam,Singapur atd.),ale např.i v Rakousku,nebo Německu 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň
Odesláno 29. srpna 2015 9 let S tou VPN to asi nebude tak jednoduché. Vytvořil jsem si před dovolenou VPN (OpenVPN) na svém domácím NASu. Samozřejmě jsem v konfiguraci specifikoval i výchozí gateway tak, aby i celý internetový provoz lezl přes VPN a otestoval jsem, že do venku lezu svou domácí IP adresou. Přesto, Horizon Go (testováno na android telefonu jako aplikace) napsal, že V zahraničí pořady sledovat nemůžu. Nevím, jak si to potvora zjistil. Přitom jsem pro jistotu vypnul i funkci polohy a stejně prd. Musíš mit správně nakonfigurovane routy. Jakmile ti řekne whatismyip.com IP UPC mas vyhráno. Sent from my iPhone using Tapatalk
Odesláno 30. srpna 2015 9 let Nepotřebuje nutně IP od UPC.Stačí mít IP ČR.Raději mu poraď,jak to má podle Tebe nakonfigurovat.To bude asi užitečnější informace... 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň
Odesláno 30. srpna 2015 9 let S tou VPN to asi nebude tak jednoduché. Vytvořil jsem si před dovolenou VPN (OpenVPN) na svém domácím NASu. Samozřejmě jsem v konfiguraci specifikoval i výchozí gateway tak, aby i celý internetový provoz lezl přes VPN a otestoval jsem, že do venku lezu svou domácí IP adresou. Přesto, Horizon Go (testováno na android telefonu jako aplikace) napsal, že V zahraničí pořady sledovat nemůžu. Nevím, jak si to potvora zjistil. Přitom jsem pro jistotu vypnul i funkci polohy a stejně prd. Musíš mit správně nakonfigurovane routy. Jakmile ti řekne whatismyip.com IP UPC mas vyhráno. Však jsem psal: Samozřejmě jsem v konfiguraci specifikoval i výchozí gateway tak, aby i celý internetový provoz lezl přes VPN a otestoval jsem, že do venku lezu svou domácí IP adresou.
Odesláno 30. srpna 2015 9 let Vyzkoušej si tu free VPN v mém odkazu.Měl bys mít pak tuším IP z Hradce Králové.To můžeš zkusit samozřejmě i z domu.Aspoň budeš mít jistotu,že nemáš nějak potentované síťové připojení. 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň
Odesláno 30. srpna 2015 9 let Ja nepouzivam openvpn, ale anyconnect od cisca, takze moc neporadim. h.
Odesláno 30. srpna 2015 9 let Vyzkoušej si tu free VPN v mém odkazu.Měl bys mít pak tuším IP z Hradce Králové.To můžeš zkusit samozřejmě i z domu.Aspoň budeš mít jistotu,že nemáš nějak potentované síťové připojení. Díky! Ještě se ale raději ujistím - ty máš vyzkoušený "Horizon Go" přes VPN z webového prohlížeče (např. z notebooku) nebo to máš vyzkoušené i z té androidí aplikace ? Aplikace totiž může zjišťovat a bonzovat polohu i jinak, nezávisle na IP adrese - proto se ptám. A skutečně jsi Horizon Go zkoušel v zahraničí nebo jsi to jen tak nanečisto otestoval s tou VPN, když jsi byl fyzicky v ČR? Jak jsem už psal, přes to moje VPN jsem na webu whatismyip.com viděl veřejnou IP adresu mého domácího (UPC) routeru - takže konfigurace je OK. Horizon Go jsem zkoušel přes domácí VPN spustit v práci na PC v prohlížeči a jelo to. Teprve, až když jsem vyjel do zahraničí, tak jsem zjistil, že ta finta s VPN nezabrala. Je ale fakt, že v zahraničí jsem Horizon Go měl možnost spustit jen v té jejich androidí aplikaci. Notebook jsem s sebou vůbec netahal. V tom to právě může být. Co se týče tipu na free VPN - díky, ale samozřejmě bych raději využil vlastní VPN, když už ji mám zprovozněnou a jinak funguje zcela bez problémů. Nejen že mám s ní (skoro ) jistotu, že mě někdo neznámý neosnífává má data, ale především všechna freeVPN jsou pomalá a není na ně žádný spoleh. Zítra budu dál koumat. Pustím v OpenVPN serveru trasování a určitě tomu přijdu na kloub.
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.