Návštěvník Evzen Odesláno 17. ledna 2019 Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 (upraveno) Treba tak, ze modem bude v rezimu bridge, za nim bude zapojeny switch a do nej ta zarizeni, ktere chces vystrcit do Internetu (coz je hovadina jako zvon, no ale kdyz chces...). Do toho switche pak bude zapojeny i router a do nej pak ta ostatni zarizeni, ktera nemaji byt primo vystrcena do Internetu (PC, notebook, atd.) Ale spis si myslim, ze bys mel rict, ceho chces dosahnout (tj. ceho hodlas dosahnout tim, ze Raspberry vytrcis do toxickeho prostredi Internetu). Ono toho zrejme pujde dosahnout i bez nutnosti mu davat verejnou IP. Slysels nekdy o port forwardingu? EDIT: Jo, DMZ je samozrejme taky reseni... a levnejsi 😉 Upraveno 17. ledna 2019 uživatelem Evzen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Max Trix Odesláno 17. ledna 2019 Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 Evžen ano slyšel jsem o Port Forwardingu ale chtěl bych udělat Raspberry Pi aby bylo veřejné protože chci aby sem si tam udělal Apache2 Web Server Ale teď jak mám Router Mode tak to mám jen na síťi před 6 minutami , Evzen napsal: Treba tak, ze modem bude v rezimu bridge, za nim bude zapojeny switch a do nej ta zarizeni, ktere chces vystrcit do Internetu (coz je hovadina jako zvon, no ale kdyz chces...). Do toho switche pak bude zapojeny i router a do nej pak ta ostatni zarizeni, ktera nemaji byt primo vystrcena do Internetu (PC, notebook, atd.) Ale spis si myslim, ze bys mel rict, ceho chces dosahnout (tj. ceho hodlas dosahnout tim, ze Raspberry vytrcis do toxickeho prostredi Internetu). Ono toho zrejme pujde dosahnout i bez nutnosti mu davat verejnou IP. Slysels nekdy o port forwardingu? EDIT: Jo, DMZ je samozrejme taky reseni... a levnejsi 😉 Evžen ano slyšel jsem o Port Forwardingu ale chtěl bych udělat Raspberry Pi aby bylo veřejné protože chci aby sem si tam udělal Apache2 Web Server Ale teď jak mám Router Mode tak to mám jen na síťi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 17. ledna 2019 Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 No a na to presne je port forwarding! Na provozovani web serveru nepotrebujes nic vystrkovat do Internetu, staci forwardovat porty a je to. Ja sam takhle mam z Internetu pristupnych nekolik sluzeb - vlastni mailserver, FTP server a jine. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Max Trix Odesláno 17. ledna 2019 Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 Dobrá a nevíte jak to udělam v routeru? A také třeba nastavím Rodičovskou kontrolu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 17. ledna 2019 Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 RTFM... 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Max Trix Odesláno 17. ledna 2019 Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 ? Ok ale já manuál již nemám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jandik Odesláno 17. ledna 2019 Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 Mozna jsem to prehledl, ale nepsal jste jaký máte router, takže stačí k libovolnemu routeru?Ja napr to co chcete mam vyreseno pomoci DDNS, reverzni proxy a port forwardingu. Jinak pokud chcete vystrcit ven jenom raspberry, mrknete se na dataplicity com. Reseni bez velkeho nastavovani.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 17. ledna 2019 Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 https://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/kontakty-a-dokumenty/dokumenty/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.