Přejít na obsah

Dá se nějak nastavit, abys se neměnila dynamická IP adresa?

Návštěvník Bool

Doporučené příspěvky

Návštěvník Bool

Mám tarif Turbo 5M s pevnou veřejnou IP adresou. S tou pevnou adresou nemám žádný problém. Ale druhý kompl mám připojený taky k netu a ten používá dynamickou adresu, protože ten debilní Karneval neumožňuje koupit druhou pevnou adresu!

Dá se aspoň nějak udělat, aby se ta dynamická neměnila? Nebo, aby to vydrželo aspoň pár dní? Mění se to skoro s každým připojením a to mě děsně štve. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník MeTo

Myslim ze neda. Od toho se tomu rika dynamicka adresa..... Reseni je zapojit oba pc za router a tu jednu statickou a namapovat prislusny porty.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník sniff

vcelku dá... 8)

Pokud je router, je to vcelku v pohodě - router nevypínám a on si sám dává požadavky na obnovení leasnutí té dynamické IP... drží furt stejná :-)

Resp. za tu dobu mám druhou - tu první jsem ztratil při dlouhém výpadku netu tady - mezitím tu mou IP to leaslo někomu jinému...

Odkaz ke komentáři

Tak místo pevný adresy použij službu dyndns. Tzn. nebudeš se zvenku dotazovat na IP adresu, ale na DNS název, např. pocitadlo.dyndns.org. Funguje to tak, že si na PC nainstaluješ malý prográmek, který v určitém časovém intervalu zasílá informaci o tvé IP adrese na dyndns server, který provádí okamžitou registraci do DNS záznamů. Celí je to zdarma, i ten prográmek je zdarma na stránkách dyndns. Zdarma je tedy pouze max 5 DNS záznamů. Osobně to používám a nemám žádnou pevnou IP adresu a jsem neustále dostupný pod jedním DNS názvem

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...