Návštěvník Bool Odesláno 3. září 2006 Sdílet Odesláno 3. září 2006 Mám tarif Turbo 5M s pevnou veřejnou IP adresou. S tou pevnou adresou nemám žádný problém. Ale druhý kompl mám připojený taky k netu a ten používá dynamickou adresu, protože ten debilní Karneval neumožňuje koupit druhou pevnou adresu! Dá se aspoň nějak udělat, aby se ta dynamická neměnila? Nebo, aby to vydrželo aspoň pár dní? Mění se to skoro s každým připojením a to mě děsně štve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MeTo Odesláno 3. září 2006 Sdílet Odesláno 3. září 2006 Myslim ze neda. Od toho se tomu rika dynamicka adresa..... Reseni je zapojit oba pc za router a tu jednu statickou a namapovat prislusny porty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sniff Odesláno 4. září 2006 Sdílet Odesláno 4. září 2006 vcelku dá... Pokud je router, je to vcelku v pohodě - router nevypínám a on si sám dává požadavky na obnovení leasnutí té dynamické IP... drží furt stejná Resp. za tu dobu mám druhou - tu první jsem ztratil při dlouhém výpadku netu tady - mezitím tu mou IP to leaslo někomu jinému... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 5. září 2006 Sdílet Odesláno 5. září 2006 Tak místo pevný adresy použij službu dyndns. Tzn. nebudeš se zvenku dotazovat na IP adresu, ale na DNS název, např. pocitadlo.dyndns.org. Funguje to tak, že si na PC nainstaluješ malý prográmek, který v určitém časovém intervalu zasílá informaci o tvé IP adrese na dyndns server, který provádí okamžitou registraci do DNS záznamů. Celí je to zdarma, i ten prográmek je zdarma na stránkách dyndns. Zdarma je tedy pouze max 5 DNS záznamů. Osobně to používám a nemám žádnou pevnou IP adresu a jsem neustále dostupný pod jedním DNS názvem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.