Návštěvník jandik Odesláno 27. ledna 2019 Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Zdravím, měl bych dotaz. Od UPC mám COMPAL pronajatý modem Compal CH7465LG. Nebyl jsem s ním spokojený co by s routeren a pořídil Synology MR2200AC (úplně jiná káva). Compal jsem tedy přepnul do modu bridge. Vzhledem k tomu, že mám doma odkoupený od UPC modem Cisco EPC3208, koketuji s myšlenkou vrátit ten Comal, tím se zbavit platby 70 Kč měsíčně. Co vy na to? Bude tio v pohodě? Mám tarif 300/30. Díky za vaše postřehy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retron Odesláno 27. ledna 2019 Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 jo na 300ku to bude v poho, možná dokonce lepší Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 27. ledna 2019 Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Co kdybys to rovnou vyzkoušel, když ho máš k dispozici? Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gallibob Odesláno 27. ledna 2019 Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Používám už x let Cisco epc 3208 také vlastní + teď tp-link C3150 a 300/20 jede úplně bez problémů. Citovat Internet 300 - TV Komfort Cisco epc3208, Ca modul Praha 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jandik Odesláno 27. ledna 2019 Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 To by slo, ale kdyz jsem to zkousel pred casem, zdalo se ze je vse oka. Router dostal vnejsi ip, ale na inet jsem se nedostal.Kdyz bych to nechal delsi dobu, aktivuje se modem u UPC, nebo je nutno zavolat a nahlasit.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 27. ledna 2019 Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Těch 300 Mbit modem Cisco zvládne, ale už se to přibližuje k hranici jeho možností, přeci jenom umí spojit pouze 8 kanálů, na rozdíl od Compalu, který umí 20 kanálů. Ale Nic ti nebrání to vyzkoušet, po připojení modemu musíš zavolat na UPC a nechat si ho zaregistrovat k tvému účtu, není možné mít současně připojené dva modemy, Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník kayman Odesláno 28. ledna 2019 Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Ja mám Cisco a za ním mikrotik na 500/30 a ide to skoro stále nad 300 download. Sem tam sa mi podarí namerať okolo 380, viac už moc nejde. Ale mal som problém pri prvej registrácii, že to šlo 100-150. Neviem či reštart a iné priradené kanály pomohli, alebo sa to medzitým časom nejako so sieťou "zostabilizovalo" alebo čo, no odvtedy ide parádne. Skôr je Mikrotik limit keďže mám starý model so slabým cpu a príliš veľa pravidiel nezvládne pri takej rýchlosti natovať. Takže teoreticky by som možno šiel aj rýchlejšie. Nevýhoda je niekde v paneláku alebo kde je veľa ľudí pripojených na nejakú časť siete, po rozvodnú skrinku, ústredňu - neviem kam až to siaha :). Cisco vie tých svojich 8 kanálov mať len za sebou, kdežto Compal ich za sebou nepotrebuje priradené. Takže sa ti môže stať,ž e to pôjde pomaly, ale nebude to ciscom, že by nezvládalo rýchlosť. To sa možno mne stalo a potom už to priradilo "lepšie" :). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 28. ledna 2019 Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 V tomto je lepsi Technicolor 7200, ten ma Broadcom chipset (ako Cisco) a full band capture tuner - t.j. ako Compal nepotrebuje mat kanaly za sebou.. a navyse sa da prepnut do bridge modu. Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jirka73 Odesláno 3. února 2019 Sdílet Odesláno 3. února 2019 (upraveno) Dobrý den , jsem 3/4 ruku u UPC a dostal jsem modem Complal CH7465LC . Modem chodil 3 měsíce, poté měl kolísající vysoký PINK ,samovolně se restartoval a nebo nešel přes Wifi internet až do restartu. Zkoušel jsem všechno možný, nepomohl reset ani návštěva technika pomohla až výměna za nový. Bohužel po 2 měsících se to začalo opakovat , nikdo mi nedokázal říct proč , dopadlo to tak že jsem si koupil vlastní 5G router a u Compalu vypnul obě WIFI . Tím se vyřešil samovolný restat a občas nefunkční internet. Bohužel to nevyřešilo kolísající PINK .Běžně byl okolo 20ms cca 15x denně 2000ms . Včera jsem dostal od švagrové modem CISCO EPC3208 , zapojil a ejhle pink a vše chodí jak má. Přemýšlím o vrácení Compalu a ponechání Cisca. Vypadá to ,že Compal má sice 20 kanálů ,ale asi je nestíhá zpracovat. Upraveno 3. února 2019 uživatelem Jirka73 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ludekfilm Odesláno 3. února 2019 Sdílet Odesláno 3. února 2019 Můj původní modem EPC3208 nikdy nedal 300 Mb/s ale jen max 260 Mb/s, co bylo podle techniků UPC v povolené toleranci 15%. Až modem Compal uměl těch 300 Mb/s. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.