Přejít na obsah

Nepřístupnost IP adresy z internetu

Návštěvník Aldar

Doporučené příspěvky

Návštěvník Aldar

Dobrý den, 

Píšu prvně sem, s nadějí že mi někdo dokáže poradit, než budu eskalovat problém na podporu.

Doma máme zapůjčeny modem COMPAL CH7465LG a vše fungovalo jak má, dokud kolem 29. 3. Z čista jasna zmizela možnost připojit se na proforwardované služby na naší vnitřní síti. Netuší někdo, proč se na IP najednou již nedá připojit? 

Koukal jsem jestli se nám třeba nezměnila IP (neplatíme za statickou), ale ta zůstala stejná ( subnet 78.102.0.0/16), na modemu mám forwardování nastavené korektně a na dané služby se přes vnější IP zevnitř připojím v pohodě. 

Koukal jsem i na logy na koncovém zařízení, jestli mi neblbne jen to, ale ne, žádné záznamy o pokusy připojení tam nejsou. 

Poslední výstřel do temna bylo když jsem zkusil pustit povrchový nmap na naší IP a ten vrátil jen jeden jakýsi port který na routeru nastavený ve forwardech nemám, pravděpodobně se tak ani na ten nedostal. 

Netuší někdo, co se mohlo změnit, že se na naší IP již nedá z venku dostat? Případně jaké další testy zkusit... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně nejdříve bych zálohoval nastavení a udělal tovární reset. Poté bych zkusil nastavit jeden port / jednu službu. Pokud bude fungovat, zkusil bych nahrát uložené nastavení. Když by po nahrání uloženého nastavení nefungovalo, udělal bych znovu tovární reset a vše nastavil znovu. Kdyby nefungovalo ani po továrním resetu a nastavení jedné služby, kontaktoval bych UPC.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Aldar

Tak jsem se k tomu konečně dostal a skutečně, reset do továrka pomohl, i když netuším úplně proč, každopádně díky! 

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...