Přejít na obsah

Nelze se připojit k síti 5 GHz

Doporučené příspěvky

Návštěvník hrochada
V 17. 1. 2020 v 9:56 PM, quadra2030 napsal:

Lenze bridge mode je iba pri verejnej IPv4.. a ta je coraz vzacnejsia aj v UPC.

Ve středu mě vyjednání veřejné IPv4 stálo jeden telefonát na technickou podporu. Během dvou minut jsem mohl přepnout modem do bridge a dosadit si vlastní a funkční router.

@DanielseM To co ukazuje windows je rychlost té WiFi sítě, tedy přenos v rámci jen té WiFi, nic to neříká o rychlosti internetu. Zkusil bych dát v modemu režim 802.11ac only.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

@hrochada Tak to mate stastie, v UPC SK od leta minuleho roku by si telefonatom nepochodil.. musia schvalovat vynimky (vyssia uroven, nie radova technicka podpora) a musis odovodnit, preco nutne potrebujes IPv4 adresu (tyka sa to hlavne novych uzivatelov, dlhorocni maju zachovanu IPv4 bez vacsich poblemov, ale musia o to poziadat, inak ich tiez preklopia na DS-lite).

Mimochodom, Vodafone v DE nedava uz niekolko rokov standardne IPv4 SOHO klientom vobec..

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Návštěvník DanielseM

@Marek-26Vím, IT se živím. Jelikož mi ale modem vyjedná s NB teoretickou rychlost 40Mb přes WiFi viz obrázek (ač NB tvrdí teoretickou 866Mb), tak mi internet jde kolem 25Mb reálných. 802.11ac only přes 5GHz jedu od samého začátku.

• po 4 týdnech...
Návštěvník Ofer1790

Od ty doby so se objevily tyhle problemy, tak mi blbne 5GHz porad. Mel jsem od ty doby pripojenou televizi kabelem a pres ten to je ok. Ted jsem zase chtej jen Wi-Fi a vypadava to. To stejny na mobilu nebo na notebooku. Obcas to proste na chvili vypadne a musim pockat nez to najede nebo se odpojit a pripojit. Da se to nejak poladit nebo musim bridge a svuj router?

CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH

@Ofer1790 Mně to takhle dělá už víc jak 2 roky, několikrát za den. Zkoušel jsem všechny možné rady a výsledek nulový. Mám puštěný pořád ping na router a když je výpadek, vypnu/zapnu síťovku a pak zas pár hodin jedu. 

• Premium
  • -
  • Sport
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Kolín

V první řadě používat připojení kabelem a obzvlášť u staticionárních zařízení jako je televizor. Ta zvrácená "móda" bezdrátu je strašná. A pro připojení mobilních zařízení bych zkusil vlastní AP, např. TP-Link RE305

• -
  • -
  • -
  • -
  • -

Člověče, já mám rád tvoje názory, protože se vždycky o něčem poučím. Ta první část mě zase pobavila. Nevidím na WiFi nic zvráceného. S tou druhou částí se dá souhlasit, musíš mít kvalitní zařízení. Ne každý investuje třeba do Unifi. Nakonec i tam se občas stane, že po upgrade FW musíš zjišťovat, proč se ti do několik let spolehlivé sítě přestalo připojovat nějaké dříve bezproblémové zařízení.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Na WiFi vskutku není nic zvráceného. Co je ale zvrácené, je používání WiFi tam, kde to zjevně nemá žádné opodstatnění, což je bez debat u napevno umístěného televizoru. O nevýhodách WiFi vůči kabelu pak netřeba psát, o tom bylo napsáno již dost.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...