Přejít na obsah

Nezabezpečené připojení WIFI

Návštěvník tomus

Doporučené příspěvky

Dobrý den, dnes odpoledne jsem narazil na svoji zahradě na nezabezpečené bezdrátové připojení wifi. Domnívám se, že uživatel tohoto AP je naprostý laik, neboť jsem dle SSID, které bylo ponecháno v původním nastavení (MyWLAN) našel i výrobce tohoto AP a připojil se i na nezaheslované webové rozhaní tohoto AP. Nejsem z těch, kteří by tohoto chtěli využít, právě naopak, chtěl bych tohoto uživatele upozornit, že má naprosto nezabezpečené AP. Obcházet všechny sousedy se mi nechce,proto se ptám, zda neexistuje nějaký možný způsob jak tohoto uživatle upozornit. Díky

PS jedná se o router, wifi AP značky ZCOMAX, typ jsem bohužel nezjistil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak už jsem to vyřešil, měli samozřejmě vytvořenou mistni sit a nasdilene jak cele HDD tak i tiskarny, tak jsem jim na jednu z tech tiskaren poslal takový malý vzkaz, asi teď nevěří vlastím očím :D

Odkaz ke komentáři

Take to ma nezabezpecene ale az na zahradky to nedosahne myslim tak patro nahoru patro dolu ale tady v panelaku bydli samej ignorant. Kdyz jsem jednou za zacatku shanel lidi na sdilenou Wi-Fi mysleli ze je zvu na drink. Tad v baraku myslej lidi ze INTERNET je nadavka neco jako IMBECIL nebo INPOTENT. Uz jsem tady probiral ze kdyz dam sifrovani tak se s notebookem 802.11g proste nepripojim at delam co delam. A holka chce svobodu bez LAN. Mozna az se na chodbe zacnou mnozit manici s notebookama zacnu se o to zajimat. A tak je to asi i na te Tvoji zahradce. Jinak se rika ze devet z deseti Wi-Fi je nechranenych.

Odkaz ke komentáři

Ačkoli se považuji za "diletanta" v sítích, WiFi propojeních a připojeních Vaše poznatky mě skutečně zaujaly. Tento víkend totiž plánuju provést WiFi připojení (WiFi AP jsem si již pořídil, ale ještě nevím přesně jak ho propojím). Takže se konečně dostávám k otázce, jakým způsobem poznám, jestli mám zabezpečené bezdrátové připojení?

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dmnc

Jednoduše! Tak, když se ti do ní nikdo nedostane :)

n, ted k věci. Určitě využít jednoho z šifrování, a to buď verzi WPA nebo WEP. V podstatě se dá s chvilkou trpělivosti rozlousknout vše, pokud však IP rozsah na všech PC budeš nastavovat ručně, tedy nebudou přiděleny integr. DHCP serverem, a také pokud využiješ pouze povolení tebou určených MAC adres, tak jsi "poměrně" za vodou. Způsobů by se našlo více.

Nebo se pokus pokrýt signálem pouze domov.

PS: Vše se dá "odchytit", ale jedná se v podstatě jen o to, jak ještě více zvýšit svoji defenzivitu a zvýšit tak útočníkovi časovou náročnost na prolousknutí.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...