Návštěvník Odesláno 27. září 2006 Sdílet Odesláno 27. září 2006 Dobrý den, dnes odpoledne jsem narazil na svoji zahradě na nezabezpečené bezdrátové připojení wifi. Domnívám se, že uživatel tohoto AP je naprostý laik, neboť jsem dle SSID, které bylo ponecháno v původním nastavení (MyWLAN) našel i výrobce tohoto AP a připojil se i na nezaheslované webové rozhaní tohoto AP. Nejsem z těch, kteří by tohoto chtěli využít, právě naopak, chtěl bych tohoto uživatele upozornit, že má naprosto nezabezpečené AP. Obcházet všechny sousedy se mi nechce,proto se ptám, zda neexistuje nějaký možný způsob jak tohoto uživatle upozornit. Díky PS jedná se o router, wifi AP značky ZCOMAX, typ jsem bohužel nezjistil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 27. září 2006 Sdílet Odesláno 27. září 2006 tak už jsem to vyřešil, měli samozřejmě vytvořenou mistni sit a nasdilene jak cele HDD tak i tiskarny, tak jsem jim na jednu z tech tiskaren poslal takový malý vzkaz, asi teď nevěří vlastím očím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 27. září 2006 Sdílet Odesláno 27. září 2006 Take to ma nezabezpecene ale az na zahradky to nedosahne myslim tak patro nahoru patro dolu ale tady v panelaku bydli samej ignorant. Kdyz jsem jednou za zacatku shanel lidi na sdilenou Wi-Fi mysleli ze je zvu na drink. Tad v baraku myslej lidi ze INTERNET je nadavka neco jako IMBECIL nebo INPOTENT. Uz jsem tady probiral ze kdyz dam sifrovani tak se s notebookem 802.11g proste nepripojim at delam co delam. A holka chce svobodu bez LAN. Mozna az se na chodbe zacnou mnozit manici s notebookama zacnu se o to zajimat. A tak je to asi i na te Tvoji zahradce. Jinak se rika ze devet z deseti Wi-Fi je nechranenych. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Sdílet Odesláno 29. září 2006 Ačkoli se považuji za "diletanta" v sítích, WiFi propojeních a připojeních Vaše poznatky mě skutečně zaujaly. Tento víkend totiž plánuju provést WiFi připojení (WiFi AP jsem si již pořídil, ale ještě nevím přesně jak ho propojím). Takže se konečně dostávám k otázce, jakým způsobem poznám, jestli mám zabezpečené bezdrátové připojení? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dmnc Odesláno 29. září 2006 Sdílet Odesláno 29. září 2006 Jednoduše! Tak, když se ti do ní nikdo nedostane n, ted k věci. Určitě využít jednoho z šifrování, a to buď verzi WPA nebo WEP. V podstatě se dá s chvilkou trpělivosti rozlousknout vše, pokud však IP rozsah na všech PC budeš nastavovat ručně, tedy nebudou přiděleny integr. DHCP serverem, a také pokud využiješ pouze povolení tebou určených MAC adres, tak jsi "poměrně" za vodou. Způsobů by se našlo více. Nebo se pokus pokrýt signálem pouze domov. PS: Vše se dá "odchytit", ale jedná se v podstatě jen o to, jak ještě více zvýšit svoji defenzivitu a zvýšit tak útočníkovi časovou náročnost na prolousknutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník pinguin Odesláno 29. září 2006 Sdílet Odesláno 29. září 2006 ipcka sniffnes, wep lousknes, mac snifnes a nastavis si je Bezpecny je nepouzivat wifi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 26. října 2006 Sdílet Odesláno 26. října 2006 WPA je pomerne bezpecne, stejne jako WAP s novejsim firmware, ktery detekuje a nepouziva slabe inicializacni vektory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.