Přejít na obsah

UPC na Slovensku uvádza internet s rýchlosťou 1 Gbit/s

Doporučené příspěvky

Návštěvník kayman

@quadra2030 Tak bacha na Adolfa 😄.

Bez mikrotiku som to otestoval až dnes ráno, ale nechcelo sa mi veriť, že to by to nedával s minimom pravidiel vo firewalle a s fasttrack. Ide to naplno. Zapojím ho späť a ide to naplno. Problém bol, že kvôli práci a HO musím nabootovať do windowsu a ten to nejako nedáva. Teraz otestované. Rýchlosť vo windowse 444 a postupne to po hodine ešte sa spomalilo. Linux už tri hodiny drží 515-520/30.5. Cez mikrotik. Už som pozeral ceny RB4011 😂 .

@Evzen Každá síť elektronických komunikací může sloužit státu v krizových situacích, takže Marek-26 má pravdu. Ostatně i z tohoto titulu mají sítě elektronických komunikací jistá privilegia, např. při jejich budování není třeba souhlas majitelů pozemnků, nemovitostí apod.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • po 4 týdnech...
Návštěvník pejoluck

Ako tak citam vasu diskusiu, mal by som jednu otazocku, odkedy je u nas v meste (Sabinov) optika od UPC, tak som zakaznikom, mozno 6-7 rokov, pocas rokov som to zvysoval stale na max rychlost, posledne 2 roky 500mbps, v novembri som siel na 600, vsetko slo v pohode do januara, od januara ani 300, UPC vymenilo routre, zasuvky, kable vsetko stale vravia ze namerane hodnoty na sieti, signal a vsetko je v poriadku, lenze realne ten net cez den ide tak 150-280, a nevedia to vyriesit nijako, lenze ono tu rychlost prepisti tych 500 okolo 3-5 rano, nie stale, ale cez den nic ... uz si neviem rady, kazde 2-3 dni tu pride technik, cosi premeria, vymeni router a odide, vcera mi dokonca volal nejaky telefonista od nich, ze vraj infrastruktura siete je na maxime a preto mi to neide, cize 2 roky kym som mal 500mbps to slo bez problemov, a nemyslim  len merania na speedtest ale aktualne stahovania hier - a co som vysiel v novembri na 600, tak 1.5 mesiaca to slo medzi tych 500-600 a teraz to padne pod 300 ... nevie niekto poradit? btw menil som aj utp kabel ku kompu, a skusal viacere kompy co kamosi doniesli, ci nahodou neje problem v sietovke a tak.

Compal Router - https://imgur.com/gallery/uUhxVa9

v dávnejch dobách, když sem měl v česku internet od upc já, tak k takovejm problémům taky několikrát došlo, naštěstí to ale nikdy nezašlo tak daleko, aby sem posílali technika něco měřit a měnit - prostě sem službu reklamoval, týpek na telefonu mi oznámil, že je aktuálně lokalita přetížená, dostal sem slevu a čekal sem jednou snad i tři měsíce, až to dají do pořádku 😐

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Návštěvník Evzen

Njn, je treba si uvedomit, ze tam nezijes sam - dalsi lidi prichazeji, pripojuji se k Internetu... pripojuji cim dal vic zarizeni... deti dorustaji a taky zacinaji pouzivat Internet... jenom ty linky zustavaji a tak se - zvlast v dnesni dobe homeofficu a neustalych videohovoru - muze stat, ze holt kapacita uz nedostacuje.

Analogie - kdyz jsem se pred 11 lety prestehoval, byli jsme v baraku jedini, na cele ulici tak 10 aut a mista na parkovani plna prdel... Ale od te doby uplynulo hodne vody, jsou postaveny novy baraky, vsude bydli lidi, kazdej si nakoupil auta a zaparkovat vecer je nemlich stejnej problem jako pred tema 11 lety na Kamennym vrchu, odkud jsme tenkrat utekli.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...