Návštěvník Bool Odesláno 8. října 2006 Sdílet Odesláno 8. října 2006 Potřebuji přemístit modem do jiné místnosti, protože mám druhý počítač připojený přes USB a maximální délka USB kabelu je jen 4,5 m. Co s tím? Jak daleko může být modem od kabelové zásuvky? Dal se vyměnit ten kabel? Je to asi jen obyčejný koaxiál, že? Jak může být dlouhý? Nebude to mít vliv na rychlost, když to bude přes 5 metrů? Zkoušel jste to někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dmnc Odesláno 8. října 2006 Sdílet Odesláno 8. října 2006 (upraveno) Je to koaxiální kabel, který by neměl podle Karnevalu přesáhnout doporučenou vzdálenost. Není však pravdou, ze ihned po překročení této hodnoty ti nebude připojení fungovat. Doporučuji však vzdálenost mezi koncovou zásuvkou a kabelovým modemem udržet a po domě / bytu spíše již aplikovat metalickým vedením (sítový kabelem) přímo k PC, či do switche / routeru a pak dále. Upraveno 8. října 2006 uživatelem dmnc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 8. října 2006 Sdílet Odesláno 8. října 2006 Je to koaxiální kabel, který by neměl podle Karnevalu přesáhnout doporučenou vzdálenost. Není však pravdou, ze ihned po překročení této hodnoty ti nebude připojení fungovat. Doporučuji však vzdálenost mezi koncovou zásuvkou a kabelovým modemem udržet a po domě / bytu spíše již aplikovat metalickým vedením (sítový kabelem) přímo k PC, či do směrovače / routeru a pak dále. A jaká je ta doporučená vzdálenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 8. října 2006 Sdílet Odesláno 8. října 2006 já mám modem od kabelu vzdálený 8metrů a ještě od modemu k PC to mám přes síťovku 10metrovým kabelem a vše jede v poho.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník pinguin Odesláno 8. října 2006 Sdílet Odesláno 8. října 2006 mno je to "normalni" koax. Jestli to potrebujes o par metru protahnout, tak je to OK, ale radci nesetri 1 kc na metru a kup kvalitni koax, udelej poradne konektory. Radci porotahni novej kabel nez to sponkuj. Ono kolik je doporucena vzdalenost je slozity, pac je to podle baraku ruzny. Obecne plati, cim mene, tim vice. Ale rozhodne je lepsi dat do pc sitovku a natahnout si to pomoci UTP. Protoze Karneval jenom na jeho kabelu ti garantuje sluzbu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník pinguin Odesláno 10. října 2006 Sdílet Odesláno 10. října 2006 nasel jsem v papirech karnevalu, ze vzdalenost muze byt max 1,5 m Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 30. října 2006 Sdílet Odesláno 30. října 2006 Je pravda, že Karneval skutečně uvádí vzdálenost max. 8 metrů. Mám však modem 40metrů od zásuvky už několik let a jede mi to bez problémů a kamarád, který si to pořídil nedávno, to má natažený víc než 20 metrů a jede to taky bez problémů. Takže bych si s tím hlavu moc nelámal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník pinguin Odesláno 30. října 2006 Sdílet Odesláno 30. října 2006 to to z duvodu zanaseni ruseni ve zpetnym smeru do site. Diky teto vzdalenosti a nekvalitnim kabelu muzes zarusit zpetny smer a tim si zpomalit upload a dokonce i sousedum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.